Ανετη νίκη για τον Παναθηναϊκό

Δε χρειάστηκε να ιδρώσουν τις φανέλες τους οι παίκτες του Παναθηναϊκού για να φτάσουν στη νίκη επί του Ικάρου με 91-62 στο κλειστό της Γλυφάδας.

Οι «πράσινοι» ήταν αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» το εν λόγω ματς για να προχωρήσουν στην προετοιμασία για το ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο τους, την προσεχή Τετάρτη. Έτσι, με συνοπτικές διαδικασίες και παρότι ο αντίπαλος τους δεν ήταν σάκος του μποξ, πήραν τη νίκη στην 11η αγωνιστική, με ηγέτες το δίδυμο Περπέρογλου-Σάτο και έριξαν το βλέμμα τους στο μέλλον. Το ίδιο έκανε και ο Ζέλιμιρ Οπμράντοβιτς που είδε τους Μπατίστ και Νίκολας να πατάνε ξανά παρκέ και να βοηθούν την ομάδα, ιδίως ο δεύτερος. Την ίδια ώρα, η ομάδα της Καλλιθέας υποχρεώθηκε στην έκτη ήττα της, παρότι Τόμπσον και Πολυτάρχου έβαλαν τα δυνατά τους. 

Από το πρώτο δεκάλεπτο κιόλας, οι Πρωταθλητές ήταν αποφασισμένοι να τελειώνουν μια ώρα αρχύτερα με το παιχνίδι αυτό. Ο Διαμαντίδης… έκοβε και έραβε, ο Φώτσης έκανε πολύ καλή δουλειά σε άμυνα και επίθεση και έτσι το 16-30 (10′) ήρθε πολύ φυσιολογικά.

Η κατάσταση δε μεταβλήθηκε ιδιαίτερα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι «πράσινοι» αν και είχαν ανεβάσει… στροφές, προσπάθησαν να κάνουν και συντήρηση δυνάμεων σε κάποια σημεία. Παρόλα αυτά, η κυριαρχία τους στον τομέα των ριμπάουντ (25 έναντι 12 του Ικάρου στο πρώτο εικοσάλεπτο που έληξε με 29-48) και το γεγονός ότι ο Στράτος Περπέρογλου είχε πάρει φόρα, έχοντας στο πλάι του τον πολύ καλό Ρομέιν Σάτο, έκανε την ομάδα του Λυκογιάννη να τα βρίσκει «μπαστούνια» απέναντι τους. 

Ο Ντιζόν Τόμπσον κέρδισε μερικές εναέριες μονομαχίες και σε συνδυασμό με την καλή παρουσία των Πολυτάρχου και ΜακΑλάρνι στην περιφέρεια, οι Καλλιθεάτες βρήκαν ορισμένες λύσεις. Αυτές συνέχισαν να χρησιμοποιούν και μείωσαν λίγο στο σκορ (50-37) με τον Κατούφα, αλλά ο Διαμαντίδης δήλωσε ξανά «παρών».

Με έξι σερί πόντους του η διαφορά έφτασε πάλι στους 20, η άμυνα του «τριφυλλιού» έγινε πιο «σφιχτή» και οι ενέργειες των Περπέρογλου και Βουγιούκα έβρισκαν το στόχο τους. Ο Τόμπσον εξακολούθησε να προσπαθεί, μόνος του όμως, κι έτσι Νίκολας και Καλάθης είχαν εύκολο έργο και στόχο τη νίκη, η οποία ήρθε αβίαστα.    

Τα δεκάλεπτα: 16-30, 29-48, 47-69, 62-91

Ίκαρος Καλλιθέας (Άρης Λυκογιάννης): Χάρις 6, Αγαδάκος 2, Φαλέκας 2, Καράμπουλας, Πολυτάρχου 14 (2), Τόμπσον 16, Καλαμπόκης 3 (1), ΜακΑλάρνι 11 (3), Κερασοβίτης, Κατούφας 4, Πετροδημόπουλος, Τουντζιαράκης 4.
Παναθηναϊκός (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 5, Περπέρογλου 17, Μπατίστ 5, Φώτσης 8 (1), Σάτο 14 (1), Νίκολας 9 (3), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 12 (2), Βουγιούκας 8, Καλάθης 10, Καϊμακόγλου 3.

Άννα Δοκμετζίογλου


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.