“Διπλό” του Αρη στο Ελληνικό

Ο Αρης πέρασε νικηφόρα από το κλειστό του Ελληνικού όπου επικράτησε με 74-65 της ΑΕΚ και παρέμεινε σε τροχιά τετράδας.

Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε από τον Άρη με 65-74, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 11ης αγωνιστικής. Η καλή μέρα από το… πρωί φάνηκε για την «Ένωση». Πρόβλημα ενέσκηψε πάλι με τους φωτεινούς πίνακες στο κλειστό του Ελληνικού, το οποίο δε διορθώθηκε, η αναμέτρηση βρέθηκε στον αέρα, καθώς οι Θεσσαλονικείς δε δέχονταν να παίξουν με τα μικρά χρονόμετρα της γραμματείας, αλλά τελικά υποχώρησαν και το ματς ξεκίνησε.

Βέβαια, το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο -από καμία άποψη- για τον «Δικέφαλο», καθώς και έχασε τους πολύτιμους βαθμούς και κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού παρέμεινε και ο Άρης κατέθεσε ένσταση για το πρόβλημα στο γήπεδο και τελικά έφυγε νικητής και διατηρήθηκε σε τροχιά τετράδας.

Στο ξεκίνημα η ομάδα του Γκέκου έδειχνε πιο αποφασισμένη και με ηγέτη τον Νικολαΐδη πήρε το προβάδισμα (17-12, 10′). Στη συνέχεια ο Μπράουν πήρε την κατάσταση στα χέρια του, και με την άμυνα των γηπεδούχων να «μπάζει» κάποιες στιγμές, μείωσε σε 25-22 (15′), εν συνεχεία προσπέρασε (25-26, 16′) δια χειρός Χαραλαμπίδη, αλλά ο Ντικούδης δεν ήταν διατεθειμένος να αφήσει την κατάσταση να εξελιχθεί υπέρ των αντιπάλων του. Εκμεταλλεύθηκε την κυριαρχία του κοντά στα καλάθια και η «Ένωση» έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 33-30.

Στην προθέρμανση του ημιχρόνου ο Σκορδίλης έσπασε το ένα καλάθι και μέχρι να αντικατασταθεί πέρασε σχεδόν μισή ώρα και η επανάληψη ξεκίνησε με καθυστέρηση. Η ΑΕΚ επανήλθε με τους Ντικούδη, Νικολαΐδη, αλλά και τον Μακ να βοηθά, διατήρησε ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ, χωρίς όμως να μπορεί να το αυξήσει. Ο Τάκερ είχε αρχίσει να παίρνει «μπροστά» και παρέα με τον Σλούκα κρατούσαν την ομάδα τους ζωντανή (50-59, 30′).

Οι ηγέτες της γηπεδούχου έδειξαν κουρασμένοι στο τελευταίο δεκάλεπτο, σε αντίθεση με τον Τάκερ, ο οποίος ήταν ασταμάτητος. Με την ευστοχία του Αμερικανού και τη βοήθεια του Ταπούτου, όχι απλά προσπέρασαν, αλλά πήραν και διαφορά, η οποία έφτασε και στους 10 πόντους (55-65, 38′). Οι «αναλαμπές» του Μακ και του Μελς δεν ήταν αρκετές για να κάνουν τη διαφορά και έτσι το τελικό 65-74 ήρθε φυσιολογικά.       

Τα δεκάλεπτα: 17-12, 33-30, 49-50, 65-74
Διαιτητές: Πηλοϊδης, Παπαπέτρου, Ψαριανός

ΑΕΚ (Μηνάς Γκέκος): Καστλ 2, Σπαρκς 5 (1), Νικολαϊδης 15 (3), Παπανικολάου 2, Μακ 16 (1), Ντικούδης 17, Δορκοφίκης, Καλλινικίδης 2, Μελς 6.
ΑΡΗΣ (Σαρόν Ντρούκερ): Μπράουν 12 (2), Ντάνστον 4, Ταπούτος 16 (2), Τάκερ 28 (12ρ.), Χατζηβρέττας, Χαραλαμπίδης 5 (1), Μπορόβνιακ 2, Σλούκας 7 (1).

Άννα Δοκμετζίογλου


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.