Επιστροφή στις νίκες για το Μαρούσι

Το Μαρούσι κατάφερε και έκαμψε την αντίσταση του Πανελληνίου στην παράταση 96-94.

Μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες το Μαρούσι το μόνο που ήθελε ήταν να επανέλθει στις νίκες και το κατάφερε τελικά. Σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι για γερά νεύρα, κέρδισε στην παράταση με 96-94 (81-81 κ.α.). Όσοι βρέθηκαν απόψε στο κλειστό του Αγίου Θωμά απόλαυσαν θέαμα, με εξαίρεση τα δύο τελευταία λεπτά της κανονικής αναμέτρησης. Ο λόγος; Τα πολλά φάουλ και οι επτά χαμένες ελεύθερες βολές των παικτών του Βαγγέλη Αλεξανδρή, οι οποίοι παραλίγο να βάλουν τα χέρια τους και να βγάλουν τα μάτια τους. Παρόλα αυτά, εκείνος που έκανε το μεγάλο λάθος, ήταν ο Βασίλης Ξανθόπουλος, που ενώ απέμεναν 5” για να τελειώσει το έξτρα πεντάλεπτο, έκανε φάουλ στον Χουέρτας, ο οποίος διαφορετικά φαινόταν πως δε θα προλάβαινε να κάνει και πολλά πράγματα.

Με την ευκαιρία που του έδωσε όμως, ο τελευταίος ευστόχησε από τη γραμμή των βολών (2/2) και έγραψε το τελικό σκορ, ενώ στην επόμενη φάση ο Ούντριχ αν και αμαρκάριστος έχασε την ευκαιρία να πετύχει το νικηφόρο τρίποντο.

Με τον παλιό σέντερ του Ολυμπιακού Ντάλιμπορ Μπάγκαριτς να κάνει την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα των γηπεδούχων (και μάλιστα πολύ καλή, καθώς έφτασε τους 17π. με 11 ρ.), το Μαρούσι έδωσε βάση στην επιθετική γραμμή του, εκμεταλλευόμενο τον 30χρονο σέντερ και τον Κόμματο. Απ’ την άλλη, οι “Ολυμπιονίκες” εκμεταλλεύθηκαν την υπεροχή τους στην περιφέρεια και με Παπαμακάριο και Ούντριχ να σκοράρουν, οι δυο ομάδες βάδιζαν χέρι-χέρι στο σκορ και το δεκάλεπτο έκλεισε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 24-20. Το προβάδισμα που είχαν από την αρχή του παιχνιδιού δεν το έχασαν ούτε μέχρι τα μέσα της δεύτερης περιόδου, με τον Σλοβένο Ούντριχ να εξακολουθεί να “πυροβολεί” και τους αντιπάλους τους να φτάνουν τα έξι λάθη και να προσπαθούν να επανέλθουν με αιχμή του δόρατος τον Κόμματο (31-34).

Τα νεύρα και η ένταση έκαναν την εμφάνιση τους στο γήπεδο, όταν ο Πηλοΐδης χρέωσε με τεχνική ποινή τον Γιάννη Γκαγκαλούδη -που έφτασε τα 4 φάουλ- και οι οπαδοί των γηπεδούχων τα έβαλαν με τον διαιτητή και υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή. Από εκεί και πέρα το σκηνικό ανατράπηκε, η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή με αποφασιστικότητα και ένα σερί 13-0 γύρισε το ματς, βασισμένη σε Ουίγκαν και Χουέρτας (43-37 ημ.).

Αν και ο Ούντριχ συνέχισε να σπρώχνει τον Πανελλήνιο, τα πολλά λάθη των συμπαικτών του έδωσαν μεγάλο αβαντάζ στο Μαρούσι. Με τον Μπάγκαριτς να κάνει το παιχνίδι του -ξανά- και τον Κόμματο να “επανέρχεται”, “έχτισε” ένα τείχος γύρω από το καλάθι του και απέκτησε μια διαφορά ασφαλείας (65-57 γ΄ δεκ.). Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ζήτησε από τους παίκτες του να τρέξουν στην επίθεση και να εκμεταλλευθούν τους όποιους διαδρόμους βρίσκουν για να σκοράρουν.

Όπως και έκαναν και έφτασαν σε απόσταση αναπνοής (71-67). Ο Κογιαντίνοβιτς όμως, έστειλε ξανά τη διαφορά στο +9 με 5 προσωπικούς πόντους του (76-67) και στη συνέχεια εκεί που ο Κράμπενχοφτ έβαλε ξανά τους Κυψελιώτες στο ματς, διόρθωσε ό,τι λάθος έκανε στο μεσοδιάστημα και το Μαρούσι συνέχισε να προηγείται μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτα. Εκεί ο Μπέιλι μείωσε σε 80-79 με δύο βολές, ο Γκαγκαλούδης έκανε το 81-79 (1/2β.) και ο Ξανθόπουλος πετώντας τη μπάλα στη λήξη του χρόνου ισοφάρισε και έστειλε το ματς στην παράταση (81-81). Στο έξτρα πεντάλεπτο, το Μαρούσι ήταν πιο ψύχραιμο, ο Πανελλήνιος έκανε κάποια σημαντικά λάθη και έτσι οι γηπεδούχοι έφτασαν στην 4η νίκη τους στο Πρωτάθλημα. 

Τα δεκάλεπτα: 20-24, 43-37, 65-57, 81-81, 96-94
 
Μαρούσι (Αλεξανδρής): Μπόγιτς, Μπάγκαριτς 17, Ακεψιμαϊδης 6(2), Χουέρτας 18(3), Χαριτόπουλος 5, Γκαγκαλούδης 10(1), Ουίντεν 9, Κογιαντίνοβιτς 10(1), Κόμματος 19(3).
 
Πανελλήνιος (Σκουρτόπουλος): Ξανθόπουλος 5(1), Παπαμακάριος 12(2), Μπέιλι 20(2), Καλαϊτζής, Κράμπενχοφτ 11, Σκλάβος 8(1), Ούντριχ 24(2), Όστοϊτς 14, Κομποδιέτας, Τσακαλέρης.

Αννα Δοκμετζίογλου


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.