Πήρε το ντέρμπι ο Ηλυσιακός

Ντέρμπι ουραγών διεξήχθη στα Ιλίσια ανάμεσα στην τοπική ομάδα και την Καβάλα για τη 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1. Οι δύο ομάδες χρειάζονταν τους βαθμούς γιατί όποιος κέρδιζε θα άφηνε πίσω τον άλλο στη μάχη για την παραμονή στην Α1 με τον Ηλυσιακό να είναι στη 13η θέση και την Καβάλα στη 14η θέση με έναν βαθμό λιγότερο. Μεγάλος νικητής ήταν ο Ηλυσιακός που επικράτησε με 82-78 στην παράταση.

Ντέρμπι ουραγών διεξήχθη στα Ιλίσια ανάμεσα στην τοπική ομάδα και την Καβάλα για τη 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1. Οι δύο ομάδες χρειάζονταν τους βαθμούς γιατί όποιος κέρδιζε θα άφηνε πίσω τον άλλο στη μάχη για την παραμονή στην Α1 με τον Ηλυσιακό να είναι στη 13η θέση και την Καβάλα στη 14η θέση με έναν βαθμό λιγότερο.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα της Καβάλας μπήκε αρκετά δυνατά στο παρκέ αποφασισμένη να παλέψει το παιχνίδι με όλες της τις δυνάμεις προκειμένου να πάρει τους βαθμούς της νίκης και να ξεκολλήσει από τη τελευταία θέση. Αυτό φάνηκε και από το επιμέρους σκορ της πρώτης περιόδου όπου ήταν 18-24 υπέρ της Καβάλας με κορυφαίους τους Άρμπετ και Κόουλμαν.

Στη δεύτερη περίοδο όμως ο Ηλυσιακός σοβαρεύτηκε και με κορυφαίους τους Γκάρισον και Στόγκλιν αλλά και τον Αντωνάκη επέβαλε το ρυθμό του και ανέτρεψε την κατάσταση με αποτέλεσμα να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 43-39.

Στην επανάληψη, ο Ηλυσιακός μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένος να μην αφήσει περιθώρια στην Καβάλα. Το σκορ στην τρίτη περίοδο ήταν χαμηλά λόγω των πολλών λαθών και από τις δύο ομάδες αλλά και των αρκετών φάουλ.  Ο Ηλυσιακός όμως «πήρε» και αυτό το δεκάλεπτο και αύξησε και άλλο τη διαφορά αφού στο τέλος της τρίτης περιόδου ήταν μπροστά με 55-46.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι πραγματικά απέκτησε το χαρακτήρα του ντέρμπι μιας και η Καβάλα πίεσε τον Ηλυσιακό προκειμένου να πάρει ό,τι καλύτερο μπορεί από το παιχνίδι. Το σκορ μέχρι και το τελευταίο λεπτό πήγαινε στον πόντο και καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ και να χριστεί φαβορί και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση αφού το τελικό σκορ του κανονικού αγώνα ήταν 68-68.

Έτσι λοιπόν το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση όπου η Καβάλα, έχοντας τη ψυχολογία με το μέρος της μπήκε πιο δυνατά στο παρκέ, πίεσε τον Ηλυσιακό ο οποίος όμως βρήκε λύσεις και κατάφερε να πάρει το παιχνίδι κυριολεκτικά στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με τελικό σκορ 82-78.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.