Πέταξε πιο ψηλά από το Περιστέρι

Σπουδαία νίκη πέτυχε ο Πανελευσινιακός επί του Περιστερίου (75-62) και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Σπουδαία νίκη πέτυχε ο Πανελευσινιακός επί του Περιστερίου (75-62) και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι δύο ομάδες έδειξαν από τα πρώτα λεπτά πως θα πουλούσαν ακριβά το τομάρι τους σε ένα παιχνίδι που δίκαια είχε το χαρακτηρισμό του ντέρμπι. Το Περιστέρι για τα πρώτα επτά λεπτά κρατούσε οριακά το προβάδισμα, Με τον Πανελευσινιακό να ισοφαρίζει συνεχώς, αλλά να μην μπορεί να καθίσει στη θέση… οδηγού. Αυτό το έκανε για μία και μοναδική φορά στο πρώτο δεκάλεπτο 3′ πριν το τέλος.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν συνεχώς στο σκορ. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την υπεροχή τους κοντά στο καλάθι και “χτυπούσαν” από το ζωγραφιστό, ενώ οι Περιστεριώτες έβρισκαν λύσεις από τα 6,75, τιμωρώντας τους παίκτες του Πανελευσινιαού, οι οποίοι τους έδιναν ελεύθερα σουτ. Ετσι το σύνολο του Κουστένη πήγε στα αποδυτήρια με το εύθραυστο +2 (33-35). 

Οι γηπεδούχοι μετά τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου “έσφιξαν” την άμυνα τους και οδήγησαν του Περιστεριώτες σε λάθη και βεβιασμένες επιθέσεις επιθετικά, που δεν έβρισκαν στόχο. Αντίθετα, ο Νίκου οργάνωνε άψογα το παιχνίδι της ομάδος του, ενώ ο Μαγκουνής εκτελούσε, με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει στους εννιά στα τέλη της περιόδου (56-47).

Με τον Παπαντωνίου εκτός κλίματος επιθετικά, το Περιστέρι δεν μπορούσε να πλησιάσει, ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους φιλοξενούμενους, όταν ο πάγκος χρεώθηκε τεχνική ποινή στα μισά της περιόδου. Η διαφορά έφτασε σε διψήφιο αριθμό (63-52), “αναγκάζοντας” τον Κουστένη να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ για να κόψει το ρυθμό των γηπεδούχων. Χωρίς πόντο για πέντε λεπτά το Περιστέρι δεν μπορούσε πλέον να τρέφει ελπίδες για ανατροπή της εις βάρους του κατάσταση, αν και μέχρι το τέλος δεν παρέδωσε τα όπλα (75-62). Η ομάδα της Ελευσίνας πανηγύρισε την τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση. 

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 33-35, 56-47, 75-62.

Διαιτητές: Τανατζής, Παπαπέτρου, Παντελίδης.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Γιώργος Σκαραφίγκας): Κυριακόπουλος, Νίκου 1, Παπανικολόπουλος 13 (1), Γκίμπσον 15 (1), Μαγκουνής 21 (1), Λιακόπουλος 15, Δεληγιάννης 1, Καμπ, Τσιάκος 2, Μαντζιώρης 2, Τζόινερ 5 (1), Αβραμίδης.
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Τζίμης Κουστένης): Παπαντωνίου 12, Κομποδιέτας, Θορν 6 (2), Κανονίδης 3 (1), Ψαρόπουλος 11 (2), Μάντζαρης 11 (2), Γουίλιαμς 8, Χάινς 4, Πέτρουλας 7, Λάκκας, Ζούμπος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.