Αγγέλου: “Επιβιώνεις με την άμυνα”

Ο Αρης κατάφερε να πάρει τη νίκη του επί του Ικάρου και ο Βαγγέλης Αγγέλου στάθηκε ξανά στην άμυνα που πρέπει να βελτιώσει η ομάδα του.

Ο Αρης κατάφερε να πάρει τη νίκη του επί του Ικάρου και ο Βαγγέλης Αγγέλου στάθηκε ξανά στην άμυνα που πρέπει να βελτιώσει η ομάδα του.

Αρχικά ο Ελληνας προπονητής, αναφέρθηκε στο δυσάρεστο συμβάν του χαμού της συζύγου του Νίκου Στρναντ:
“Το συμβάν είναι συγκλονιστικό, έξω από τα παιχνίδια. Εγώ ήθελα να πάρω τον Δημήτρη και δεν ήξερα τι να πω, αυτό δεν εξηγείται με λόγια. Είναι τρομερό σοκ, είναι συγκλονιστικό για τον αθλητή, μακάρι να το ξεπεράσει”

Στην συνέχεια, δήλωσε για την αναμέτρηση: “Ο Δημήτρης τα είπε όλα. Ο Ίκαρος έχει έναν πολύ ικανό προπονητή και μέχρι τώρα τα παιχνίδια τα χτυπάνε στις αδυναμίες του αντιπάλου. Εμάς εκτός από τα μπασκετικά είναι και το θέμα της πίεσης, τα παιδιά ανταποκρίθηκαν, εγώ είμαι περήφανος.

Ξεκινήσαμε να πιέσουμε, γύρισε αντίθετα, αλλά πήραμε λύσεις από την θέση “4” και την θέση “1” , όπου ο Καραποστόλου μας έδωσε ασίστ και πολλά εύκολα καλάθια. Οι παίκτες όταν σουτάρουν είναι σαν να φοράνε γιλέκο 10-15 κιλών από την πίεση και αυτό μπορούμε να το ξεπεράσουμε μόνο μέσα από τη δουλειά και μέσα από την άμυνα. Κυνηγάμε μανιωδώς την σχέση ασίστ-λαθών. Αυτό που λέμε στους παίκτες είναι “κάντε όσα άστοχα σουτ θέλετε, δεν μπορείτε όμως να μην παίζετε άμυνα.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που είναι δίπλα μας, από τη διοίκηση, στους παίκτες και το σταφ που δουλεύουν αθόρυβα και ελπίζω να αντιμετωπίσουμε την δύσκολη συνέχεια που έχουμε μέσα από την ομαδικότητα και το οικογενειακό κλίμα.

Ο Ίκαρος έχει πολυδιάστατη σκέψη στην επίθεση. Του έλειπε ένας παίκτης που έχει 8 κερδισμένα φάουλ (Κυρίτσης), κάτι που σημαίνει ότι μετατοπίζουν την άμυνα. Εμείς διαλέξαμε ότι δεν μπορούμε να παίξουμε με την άμυνα του Ίκαρου. Ξεκινάμε από δύο πολύ απλούς κανόνες. Πρώτον όσο μπορούμε ό,τι ενέργεια έχουμε να την χαλάσουμε στην άμυνα και δεύτερον η σχέση ασίστ-λάθη και τα ριμπάουντ. Εγώ πιστεύω σε οποιοδήποτε περιβάλλον πίεσης είτε βαθμολογικής, είτε αποτελεσμάτων, μπορείς να το ξεπερνάς με την ομαδικότητα και αυτό το αντιμετωπίζουν οι παίκτες σιγά σιγά. Στον Άρη αν δεν παίξεις σε έναν μήνα φεύγεις, μπορεί όμως ο καθένας από την άμυνα να επιβιώσει”.

Για το επόμενο παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ: “Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, προσπαθούμε να κρατήσουμε κάποιες σταθερές. Κάποιοι μικροί δάκρυσαν στα αποδυτήρια από την ένταση. Αυτό θα μεγαλώσει στο μέλλον. Σε αυτή την ομάδα αυτό είναι το πρώτο πρόβλημα, σε άλλες όχι”.

Για τις αλλαγές που έκανε στο πρώτο ημίχρονο ενώ ο Άρης ήταν μπροστά στο σκορ: “Ηταν αλλαγές για την άμυνα, για την ενέργεια! Να πάρουμε λίτρα ενέργειας με συχνότερες αλλαγές, στο τέλος έλειψε η ενέργεια από τον Ίκαρο. Η προσπάθεια είναι μυρμηγκοειδής στο μπάσκετ, χτίζεις σιγά σιγά”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.