Πρεμιέρα για το “νέο” Παναθηναϊκό(vid)

«Επανεκκίνηση» του Παναθηναϊκού χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά ο νέος τεχνικός των «πρασίνων», Αργύρης Πεδουλάκης, στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

«Επανεκκίνηση» του Παναθηναϊκού χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά ο νέος τεχνικός των «πρασίνων», Αργύρης Πεδουλάκης, στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Μια χρονιά η οποία δεν θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες στον εξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης καθώς οι αλλαγές είναι παρά πολλές. Χωρίς τον Ομπράντοβιτς μετά από 13 χρόνια αλλά και με πολλά νέα πρόσωπα στο ρόστερ ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να επιστρέψει στην κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Ο Έλληνας τεχνικός πάντως αποκάλυψε ότι ο Παναθηναϊκός θα προχωρήσει στην απόκτηση τριών παικτών, που θα ενισχύσουν τη ρακέτα.
«Υπάρχει αισιοδοξία. Ο Παναθηναϊκός έχει άλλωστε το μέταλλο του πρωταθλητή. Η ομάδα αποτελείται από δύο παλιούς παίκτες και αρκετά νέα παιδιά οπότε θα χρειαστούμε χρόνο και αρκετή δουλειά. Φέτος είναι η επανεκκίνηση του Παναθηναϊκού», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Στον Παναθηναϊκό υπάρχει τεχνογνωσία και στο DNA του ξέρει να διαχειρίζεται τις δύσκολες καταστάσεις. Θα πάνε όλα καλά. Υπάρχει διάθεση και όρεξη από όλους να διατηρήσουμε το καλό κλίμα στην ομάδα. Το σημαντικότερο από όλα είναι πως η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια διαθέτει αυτοπειθαρχία και αυτό βοηθούσε να “διαβάζει” τα παιχνίδια». Όσο για το αν θα γίνουν άλλες προσθήκες; «Θα πάρουμε ακόμη τρεις παίκτες για να ενισχυθούμε μέσα στη ρακέτα».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε από πλευράς παικτών ο Ρόκο Λένι Ούκιτς, ο οποίος είπε: «Οι φιλοδοξίες του Παναθηναϊκού είναι πάντα υψηλές, βέβαια τώρα στην ομάδα όλα είναι νέα. Οπότε αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε τα όριά μας. Ο Διαμαντίδης είναι το καλύτερο πόιντ γκαρντ τα τελευταία χρόνια, είναι αληθινός νικητής. Συνήθως έχανα από τον Παναθηναϊκό κι αυτό το σιχαινόμουν, αλλά όσες φορές ήρθα στην ομάδα ως αντίπαλος θυμάμαι τον εξαιρετικό κόσμο. Είναι σύλλογος που είναι γεννημένος νικητής κι εύχομαι να παραμείνει έτσι».
Όσο για την επιλογή του να έρθει στον Παναθηναϊκό: «Το πιο εύκολο είναι να πας σε μία ομάδα που ξέρεις τι χρειάζεται. Στον Παναθηναϊκό τα δεδομένα είναι καινούρια. Θα χρειαστεί σκληρή δουλειά, ώστε να δώσουμε συνέχεια σε αυτό που αντιπροσωπεύει η ομάδα τα τελευταία χρόνια».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Τσαρτσαρής πρόσθεσε: «10ος χρόνος στην ομάδα. Όταν ήρθα το 2002 εγώ ήμουν ο νέος και τώρα υπάρχουν 10 νέα πρόσωπα. Η ομάδα έκανε τον κύκλο της, ήρθε η στιγμή αυτή. Κάποτε θα γινόταν κι αυτό. Τώρα κάνουμε νέα αρχή, με νέες φιλοδοξίες. Ο Παναθηναϊκός πάντα κοιτάει μπροστά. Δεν μου ήταν δύσκολο να δεχτώ την ανανέωση, μιλήσαμε λίγο και τελειώσαμε. Οι παλιότεροι πρέπει να βάλουν στο κλίμα τους νέους».
Οσο για το αν υπάρχει πίεση στον Παναθηναϊκό; «Όχι δεν υπάρχει πίεση, όλο αυτό που έχει συμβεί το καλοκαίρι μπορεί να αποτελεί ελαφρυντικό, άλλα εμείς θα βγαίνουμε στο παρκέ για να νικήσουμε, όχι μόνο για να παίξουμε. Εσείς οι δημοσιογράφοι μπορείτε να μας πείτε αουτσάιντερ, εγώ δεν μπορώ. Αλλά θα πω ότι δεν είμαστε φαβορί, παρόλα αυτά είμαστε ο Παναθηναϊκός και θα διεκδικήσουμε τα πάντα. Ο κόσμος έχει δείξει τη στήριξη του και σε παλιότερες δύσκολες στιγμές. Ζητάμε μια περίοδο χάριτος».

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, αφού τόνισε ότι «Πρώτος λόγος που ήρθα ήταν ο Διαμαντίδης», συνέχισε: «Είμαι χαρούμενος και πιστεύω πως έκανα καλή επιλογή. Ο Διαμαντίδης ήταν ο πρώτος λόγος που επέλεξα Παναθηναϊκό. Τον γνωρίζω από τα 15 μου και στα τρία χρόνια που ήμασταν μαζί στον Ηρακλή με βοήθησε πολύ. Χρειάζεται χρόνος, υπομονή και σκληρή δουλειά για τους στόχους μας»
Σχετικά με τη μετάβασή του από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό: «Πέρασα πέντε υπέροχα χρόνια στον Ολυμπιακό και έχω μόνο τα καλύτερα να πω, αλλά τη δεδομένη στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη απόφαση για εμένα, για το μέλλον και την οικογένειά μου».

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος, ο οποίος επιστρέφει για τρίτη φορά στον Παναθηναϊκό, δήλωσε: «Αισθάνομαι κι εγώ παλιός. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι υπάρχουν πολλοί παίκτες, γι’ αυτό άλλωστε αρχίσαμε νωρίς την προετοιμασία, για να δέσουμε. Εύχομαι να έχουμε όλοι την υγειά μας. Σημασία έχει να γνωριστούμε στο παρκέ. Οι παλιοί παίκτες πρέπει να βάλουν τους νέους παίκτες στο κλίμα. Ένα κλίμα που φαινόταν από τις διακρίσεις πιο ήταν. Εάν τα καταφέρουμε, αυτό θα είναι ένα μεγάλο βήμα. Σίγουρα αποτελεί πρόκληση η νέα χρονιά. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα. Θέλει συνέχεια να παίρνει τρόπαια. Κίνητρο έχουν όμως και οι παλιοί που θέλουν να ανακτήσουν τα πρωτεία. Εύχομαι να είμαι υγιείς και να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο μπορώ».

Τέλος, το τελευταίο μεταγραφικό «χτύπημα» του Παναθηναϊκού, ο Χάρης Γιαννόπουλος, είπε: «Αποτελεί όνειρο κάθε αθλητή, ο Παναθηναϊκός είναι ίσως η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών. Είμαι ακόμα μουδιασμένος. Δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί. Θα το συνειδητοποιήσω στο πρώτο παιχνίδι».
Οσο για το γεγονός ότι θα αγωνίζεται δίπλα στον Διαμαντίδη, είπε: «Μιλάμε ίσως για τον καλύτερο Έλληνα που έχει περάσει από το παρκέ. Ο Διαμαντίδης αποτελεί σχολείο, αλλά κάθε αθλητής θέλει να χαράξει το δρόμο του και να γίνει καλύτερος».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.