ΠΑΟ… τελικούς

Οι τελικοί μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού για το Πρωτάθλημα της Α1 θα γίνουν γεγονός, καθώς οι «πράσινοι»... καθάρισαν στη Ρόδο. Νίκησαν τον Κολοσσό με 74-66 και κάνοντας το 3-1 στη σειρά των ημιτελικών προκρίθηκαν για 10η συνεχή χρονιά στους τελικούς.

Οι τελικοί μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού για το Πρωτάθλημα της Α1 θα γίνουν γεγονός, καθώς οι «πράσινοι»… καθάρισαν στη Ρόδο. Νίκησαν τον Κολοσσό με 74-66 και κάνοντας το 3-1 στη σειρά των ημιτελικών προκρίθηκαν για 10η συνεχή χρονιά στους τελικούς. Πλέον ξεκινούν να προετοιμάζονται για το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα, καθώς η σειρά των τελικών (σ.σ. πλεονέκτημα έδρας έχουν οι «ερυθρόλευκοι» θα αρχίσει μετά τη διοργάνωση της Κωνσταντινούπολης.

Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς βελτίωσαν την επίθεση τους στο δεύτερο ημίχρονο και και έλυσαν έτσι ένα μέρος των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν απέναντι στους μαχητικούς παίκτες του Φραγκιά και ιδίως τους Έλληνες. Οι «θαλασσί» πάνε στους μικρούς τελικούς, όπου με πλεονέκτημα έδρας θα αντιμετωπίσουν τον Πανιώνιο.
Τσάμης, Χάτεν, Μπόικιν, Χόπσον και Χαρίσης η αρχική πεντάδα για τον Κολοσσό Ρόδου. Καλάθης Ν., Λόγκαν, Περπέρογλου, Σμιθ και Μάριτς εκείνη του Παναθηναϊκού. Με λάθη επί λαθών ξεκίνησε το ματς στο «Βενετόκλειο», με τις δύο ομάδες να σκοράρουν δύσκολα και στο 4ο λεπτό το σκορ ήταν μόλις 2-4! Οι γηπεδούχοι είχαν… κολλήσει και είχαν να πετύχουν καλάθι από το 1ο λεπτό, και ο Τσάμης ήταν εκείνος που σταμάτησε την… απραγία τους (4-5). Την ίδια ώρα είχαν 0/2 τρίποντα, ενώ οι «πράσινοι» 0/4. Ο Ομπράντοβιτς ζητούσε να πηγαίνει η μπάλα μέσα στη ρακέτα και συγκεκριμένα στον Βουγιούκα , ο οποίος αξιοποιούσε τις ευκαιρίες που του δίνονταν (6-9) και ο Γιασικεβίτσιους ήταν εκείνος που έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί από τα 6.75 (8-12, 8΄). Παρότι η άμυνα του Παναθηναϊκού είχε αρχίσει να βρίσκει ρυθμό, ο Λιακόπουλος κατάφερνε να σκοράρει και από μέση, αλλά και από μακρινή απόσταση και διατηρούσε την ομάδα του σε απόσταση αναπνοής. Γι’ αυτό και το δεκάλεπτο έληξε με 14-16.

Και οι δύο αντίπαλοι είχαν καλά ποσοστά στις βολές, αλλά όχι και σε δίποντα και τρίποντα, γι’ αυτό και το σκορ διατηρούταν σε χαμηλά επίπεδα. Κάτι που δεν άλλαξε ούτε στη δεύτερη περίοδο. Οι «θαλασσί» πήραν ένα μικρό προβάδισμα με Λιακόπουλο – Ασημακόπουλο (17-16). Οι Βουγιούκας και Καϊμακόγλου όμως, έπαιρναν πάνω τους τις περισσότερες προσπάθειες δικαιώνοντας τον Ομπράντοβιτς και έφταναν στο αντίπαλο καλάθι (19-23). Παρόλα αυτά ο Σέρβος έβλεπε ότι το επιθετικό πρόβλημα της ομάδας του δεν είχε λυθεί και οι Ροδίτες, πότε από την περιφέρεια με Λιακόπουλο ή Τσάμη, πότε εντός ρακέτας δια χειρός Χαρίση, δεν τους επέτρεπαν να ξεφύγουν (22-25). Παράλληλα, είχαν αρχίσει να αστοχούν και σε βολές, αλλά μια ο Μάριτς και μετά ο Βουγιούκας κατάφερναν να βρίσκουν λύσεις (24-29), με τον διεθνή Έλληνα σέντερ να φτάνει τους 12 πόντους. Με τα ριμπάουντ να είναι το δυνατό τους σημείο (14 αμυντικά – 10 επιθετικά που ρτους επέτρεπαν να αναεώνουν τις επιθέσεις τους), αλλά και με την πιο σωστή οργάνωση του παιχνιδιού τους πλέον, οι Πρωταθλητές πήγαν στα αποδυτήρια με διαφορά 6 πόντων (27-33).

Οι παίκτες του Φραγκιά επέστρεψαν… ανανεωμένοι στην επανάληψη. Με πρώτο βιολί τον Λιακόπουλο, ο οποίος δεν έιχε αντίπαλο στην άμυνα, εξακολουθούσαν να κυνηγούν το «τριφύλλι». Ο Λόγκαν έδωσε κάποιες λύσεις στην επίθεση, αλλά τα πολλά παράπονα του Ομπράντοβιτς συνοψίζονταν στην περιφεριακή άμυνα των παικτών του και σε λάθη των Μάριτς και Σμιθ. Την ίδια ώρα, ο Έλληνας γκαρντ του Κολοσσού έφτασε τους 18 πόντους (37-42), αλλά με την είσοδο του Βουγιούκα και τις βοήθειες του Καϊμακόγλου κυρίως, αλλά και του Καλάθη, ο Παναθηναϊκός αύξησε τη διαφορά στο σκορ (39-50), χωρίς όμως να έχει βρει ακόμη την απαιτούμενη σταθερότητα. Οι Έλληνες παίκτες των Ροδιτών έκαναν τα πάντα, αλλά οι Αμερικανοί συμπαίκτες τους ήταν… άφαντοι και οι πρώτοι έδειχναν κάποια σημάδια κόπωσης. Ο Ασημακόπουλος συνέχιζε να προσπαθεί πάντως (43-52) και οι Διαμαντίδης και «Σάρας» είχαν ξαναμπεί στο παρκέ, για να τρέξουν την ομάδα και να της βοηθούσουννα πάρει τον έλεγχο του ματς στα χέρια της. Μετά από κάποιες άστοχες επιθέσεις, ακολούθησε ένα 5-0 σερί από πλευράς «τριφυλλιού», που έκανε το σκορ της τρίτης περιόδου 45-57.

Τρέχοντας ένα σερί 4-0 με Ασημακόπουλο – Χάτεν ο Κολοσσός μείωσε σε 49-57, αλλά οι Τσαρτσαρής και βουγιούας «απάντησαν» αμέσως (49-59), ξαναστέλνωντας τον Παναθηναϊκό στο +10. Με τον Διαμαντίδη να οργανώνει και τους Γιασικεβίτσιους και Περπέρογλου στο πλευρό του, οι παίκτες του Ομπράντοβιτς ήλεγχαν πια το ρυθμό της αναμέτρησης. Ο Βουγιούκας εξακολουθούσε να κάνει… πολλά σε μια από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις του (50-62) και ο Καϊμακόγλου να προσφέρει κι άλλες λύσεις εντός πεδιάς, την ώρα που και ο Λόγκαν έκανε αυτό που ξέρει καλά. Έτσι με ένα 7-0 σερί, ο Παναθηναϊκός έχτισε μια διαφορά ασφαλείας (50-68). Κάπου εκεί πέρασε στο παρκέ ο Πατ Καλάθης και ο περσινός πρώτος σκόρερ του Κολοσσού καταχειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους της πρώην ομάδας του. Και το σερί συνεχίστηκε (50-70), μέχρι έως ότου ο Τσάμης σκόραρε για τους «θαλασσί» μετά από 3΄ (53-70) και ο Γεωργαλής… επαύξησε (56-70). Με δύο τρίποντα του Άγγελου Τσάμη, οι Ροδίτες προσπαθούσαν να ρίξουν τη διαφορά (62-72) και με τον ίδιο και τον Λιακόπουλο να εξακολουθούν να σκοράρουν έγραψαν το τελικό 66-74 και εισέπραξαν ένα θερμό χειροκρότημα από τον κόσμο τους.  
 
Τα δεκάλεπτα:
14-16, 27-33, 45-57, 66-74.  

Κολοσσός (Φραγκιάς): Λιακόπουλος 20(2), Χάτεν 5, Καλαϊτζής, Πάνος 2, Γεωργαλλής 7(2), Ασημακόπουλος 8, Μπόικιν, Χαρίσης 5, Τσάμης 15(2), Χόπσον 4.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 3, Περπέρογλου, Λόγκαν 6, Σάτο 5(1), Πατ Καλάθης, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 6, Βουγιούκας 17, Νικ Καλάθης 9, Σμιθ 5(1), Καϊμακόγλου 13(1), Γιασικεβίτσιους 8(2).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.