Το… Batmobile τρέχει με 300!

Ο Αντώνης Φώτσης έφτασε τις 300 συμμετοχές στην Basket League, όλες με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, κι απέχει μόλις μία από τον Μάικ Μπατίστ κι ένα πλασάρισμα σε μία άκρως τιμητική τετράδα.

Ο Αντώνης Φώτσης έφτασε τις 300 συμμετοχές στην Basket League, όλες με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, κι απέχει μόλις μία από τον Μάικ Μπατίστ κι ένα πλασάρισμα σε μία άκρως τιμητική τετράδα.

Η 16η αγωνιστική της Α1 θ΄ αποτελεί σημείο αναφοράς της μεγάλης καριέρας του «Batman», ο οποίος έφτασε τις 300 συμμετοχές στην Basket League. Στο 84-62 του «ΟΑΚΑ» με το Ρέθυμνο ο 35χρονος πάουερ φόργουορντ μπήκε αλλαγή 3.39 πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου στη θέση του Τζέιμς Γκιστ και στα 22.11 που αγωνίστηκε σημείωσε 7 πόντους και κατέβασε 12 ριμπάουντ.

Πέρασαν λίγο παραπάνω από δεκαοκτώ χρόνια… 25 Οκτωβρίου 1997 και ο Αντώνης Φώτσης αγωνίζεται για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, σε ηλικία 16,5 ετών, απέναντι στη Δάφνη. Αυτή ήταν η αρχή μίας σπουδαίας καριέρας, η οποία στην Α1 τον οδήγησε στις 300 συμμετοχές, στον αγώνα απέναντι στους Κρητικούς. Μάλιστα από τη σεζόν 2008/2009 – με εξαίρεση τη διετία 2011/2013 στην Αρμάνι Μιλάνο – οι 157 είναι συνεχόμενες σε κανονική περίοδο, έχοντας απουσιάσει στο διάστημα αυτό μονάχα σε αγώνες postseason.

Η «300άρα» καθιστά τον Φώτση τον ένατο Έλληνα αθλητή που «πιάνει» αυτό το νούμερο, αλλά τον πρώτο που το καταφέρνει με μία ομάδα μονάχα κι εν προκειμένω τους «πράσινους». Οι υπόλοιποι οκτώ, εν ενεργεία κάτοχοι του ρεκόρ, το πέτυχαν με παρουσία σε τουλάχιστον δύο! Ο παίκτης του Παναθηναϊκού, βέβαια, δεν σταματά εδώ…

Με μία ακόμη φτάνει τις 301 συμμετοχές με το «τριφύλλι» στο στήθος – κάτι που θα γίνει στο εκτός έδρας ματς με τον Κολοσσό στη Ρόδο – και τον Μάικ Μπατίστ, ο οποίος κατέχει αυτόν τον αριθμό όσο φόρεσε τη φανέλα με τα αστέρια στο στήθος. Έτσι ο Αντώνης Φώτσης θα μπει στην τετράδα των αθλητών με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του Παναθηναϊκού στην Basket League, πλαισιώνοντας την dream team των Αλβέρτη, Διαμαντίδη και Τσαρτσαρή που κατέχουν τις αντίστοιχες τρεις πρώτες θέσεις στη σχετική λίστα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.