Σημαντικό για την ψυχολογία του Ολυμπιακού είναι το ντέρμπι των «αιωνίων», σύμφωνα με τον Βαγγέλη Αγγέλου.

Σημαντικό για την ψυχολογία του Ολυμπιακού είναι το ντέρμπι των «αιωνίων», σύμφωνα με τον Βαγγέλη Αγγέλου. Ο βοηθός του Ντούσαν Ίβκοβιτς τόνισε πως δεν κρίνει τίποτα η πρώτη εφετινή «μονομαχία» των «αιωνίων» στο μπάσκετ, ενώ τόνισε πως υπάρχει εμπιστοσύνη στο ρόστερ των «ερυθρολεύκων» από την πλευρά της τεχνικής ηγεσίας. Ο Αγγέλου μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Novasport FM». Αναλυτικά:

Για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό: «Είναι μόνο το πρώτο παιχνίδι μιας μονομαχίας. Αν έπρεπε να το διαιρούσαμε σε σχέση με τους στόχους της άνοιξης, θα το κάναμε δια του οκτώ ή δια του πέντε. Το παιχνίδι του μπάσκετ είναι τέτοιο που δεν υπάρχει ισοπαλία. Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι πάντα έτοιμος να διεκδικήσει τη νίκη. Μπορείς να σχεδιάζεις και να μιλάς από πριν, αλλά δουλειά του αθλητή είναι σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο να είναι έτοιμος».

Για την ήττα του Παναθηναϊκού από την Μπάμπεργκ: «Χρόνια ο Παναθηναϊκός στην πρώτη και δεύτερη φάση της Ευρωλίγκας προσπαθεί να μυήσει τους καινούριους παίκτες στη φιλοσοφία του. Ο Μπατίστ έπαιξε μόνο δέκα λεπτά και ο Γιασικεβίτσιους καθόλου. Πιστεύω πως και οι δύο θα παίξουν περισσότερο στο ντέρμπι. Η φάση αυτή προσφέρεται για μία ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό για να εντάξει καλύτερα τους νέους παίκτες».

Για τη μείωση του μπάτζετ στον Ολυμπιακό: «Το μπάσκετ είναι τόσο εντυπωσιακό άθλημα, που τα μικρά και τα μεγάλα μπάτζετ, η εμπειρία ή η απειρία δεν κάνουν τη διαφορά. Ο Ολυμπιακός κυνηγά το χρόνο σε αυτή τη φάση μέχρι τον Ιανουάριο, ώστε να είναι ανταγωνιστικός και στη συνέχεια. Είδαμε χθες τους κανονικούς παίκτες της Αρμάνι και της Εφές να μην μπορούν να προσαρμοστούν. Ο αγώνας έχει διπλό στόχο: να κερδίζεις και να προσπαθείς να εντάξεις τους καινούριους παίκτες. Ο Ολυμπιακός δίνει αυτή τη μάχη. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα και είμαστε αισιόδοξοι πως και ο κόσμος θα την πιστέψει, παρότι στην αρχή της σεζόν τα διαγράμματα είναι κάπως άνισα».

Για την κρίση στην Ελλάδα και πόσο επηρεάζει τον αθλητισμό: «Ζούμε όλοι κάτω από πίεση. Προσπαθούμε να διαχειριστούμε την πίεση. Δυστυχώς η πίεση η κοινωνική είναι μεγαλύτερη από την αθλητική. Ο αθλητισμός πρέπει να είναι κάτι σαν αντικαταθλιπτικό προϊόν».