Ο προπονητής του Άρη Βαγγέλης Αγγέλου παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero και απάντησε σε όλα τα καυτά θέματα που τον αφορούν. Μίλησε για την επιλογή του, για τον φετινό Άρη, τις δυσκολίες που θα έχει, αλλά και το τι έχει καταφέρει ως τώρα, λίγο πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Ο προπονητής του Άρη Βαγγέλης Αγγέλου παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero και απάντησε σε όλα τα καυτά θέματα που τον αφορούν. Μίλησε για την επιλογή του, για τον φετινό Άρη, τις δυσκολίες που θα έχει, αλλά και το τι έχει καταφέρει ως τώρα, λίγο πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. 

Για την παραμονή του στον Άρη: «Υπήρχε μια κατεύθυνση που έπρεπε να κινηθεί η ομάδα. Εκτός από τα της οικογένειας του Άρη, ο μεγαλύτερος αγώνας δόθηκε έξω από τον Άρη. Έπρεπε να πειστούν οι παίκτες και οι εκπρόσωποι τους. Έγινε μια ομάδα για να προσελκύσει τους αθλητές. Έγινε η ιεράρχηση αυτής της δουλειάς. Στραφήκαμε στο να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους ότι η προσπάθεια αξίζει. Εφόσον είδαμε ότι υπάρχει λίγο φως στο τούνελ, ξεκινήσαμε σιγά-σιγά να περνάμε αυτή την εικόνα στα ενδότερα του Άρη. Ήταν πολύ σημαντική η προσφορά του Γουλιέλμου και των συνεργατών του. Βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση, που πλέον η ομάδα πρέπει να αποκτήσει προφίλ και ταυτότητα ώστε να είναι ελκυστική στον κόσμο της ομάδας και στην συνέχεια ανταγωνιστική στα πρωταθλήματα που συμμετέχει».

Για το πως πείστηκαν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα: «Υπήρχε συνδυασμένη προσπάθεια. Ήταν κλειδί η προσπάθεια του κ. Γουλιέλμου για την συμμετοχή της ομάδας στα προκριματικά του Champions League. Οι παίκτες έχουν προσωπικούς στόχους. Από 25 παιχνίδια περίπου, με τα παιχνίδια της Ευρώπης θα πας περίπου στα 40-45 και να είσαι σε μια μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση. Παράλληλα, τους αναλύσαμε το πρόγραμμα σε σχέση με τις συνθήκες που μπορεί να αναπτυχθεί ένας παίκτης. Αναλύσαμε το πρόγραμμα, μέσα και έξω από το γήπεδο, κάτι το οποίο εισακούστηκε».

Για την «επιθετικότητα» και την πίεση σε παίκτες: «Η αγορά και όταν μιλάμε για επαγγελματικές σχέσεις, στις συζητήσεις που γίνονται ο καθένας προσπαθεί να δει τα όρια του άλλου. Η δικιά μας γλώσσα, ήταν γλώσσα αλήθειας. Επειδή λειτουργούσαμε κάτω από πίεση χρόνου και στόχου, δεν είχαμε χρόνο να μπούμε σε διαπραγματεύσεις και ψευτοδιλήμματα και ψευτοσυζητήσεις. Είχαμε στρατηγική. Ξεκινήσαμε να στελεχώσουμε το ρόστερ σε τρεις φάσεις. Δεν ήταν επιθετικότητα αλλά επίδειξη ειλικρίνειας και ήθους. Είναι κάτι που θέλει να περάσει ο κ. Γουλιέλμος στον Άρη».
Για την περίπτωση Μποχωρίδη: «Καταρχάς, για μας που χειριστήκαμε την υπόθεση, η υπόθεση αυτή είχε δύο ξεχωριστές κατηγορίες. Ο Μποχωρίδης ήταν ξεκάθαρο ότι ήταν ανάμεσα σε δύο πράγματα. Την επαγγελματική-(οικονομική) κατεύθυνση και την επαγγελματική-συναισθηματική κατεύθυνση. Από την αρχή που συζητήσαμε του εξηγήσαμε τα οικονομικά όρια της ομάδας και τον αγωνιστικό στόχο. Ο Μποχωρίδης εκπροσωπείται από έναν πολύ πετυχημένο ατζέντη στον χώρο. Ο ατζέντης του διάλεξε έναν συγκεκριμένο τρόπο εκπροσώπησης που είχε σχέση με τον χρόνο και με το να διεκδικήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερες απολαβές. Σε συγκεκριμένες συζητήσεις, η πλευρά του Άρη και ο ίδιος ο Μποχωρίδης, ήταν ρυθμιστές. Η στάση του παίκτη ήταν 100% Αρειανή. Με έπεισε ότι είναι πιο Άρης απ’ όλους μας».

Για την ταυτότητα της νέας ομάδας: «Υπάρχει ένα ρητό σε αυτή τη δουλειά το οποίο λέει ότι όταν δουλεύεις στο μπάσκετ με στόχο, κάθε μέρα και κάθε βράδυ σου έρχεται να πας στο νοσοκομείο από τρέλα. Βρισκόμαστε στο στάδιο σύνθεσης με πάρα πολλές παραμέτρους. Έχουμε την σωματική, την πνευματική, των συνεργασιών και του ανταγωνισμού. Έχουμε επίσης ένα δεδομένο. Από τις 20 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, έχουμε 11 παιχνίδια. Ο Άρης καλείται στον πρώτο μήνα της διαδρομής του, να κάνει 11 παιχνίδια με καινούρια ομάδα. Θα έχει μέσα τρεις διοργανώσεις. Θα πρέπει να συνθέσουμε αυτά τα κομμάτια και τις παραμέτρους. Αν έχουμε τραυματισμούς, προσαρμογές και αν μπορούμε να αντιδράσουμε κάτω από πίεση. Υπάρχει αισιοδοξία. Πιστεύουμε ότι ο κόσμος είναι ένα ισχυρό ψυχολογικό διεγερτικό και αισιοδοξούμε».

Για την «τρέλα» του Αγγέλου: «Για τον ίδιο λόγο που λένε ότι αγαπάτε το μπάσκετ από το δικό σας μετερίζι. Νομίζω ότι ο νονός αυτής της φράσης, είναι ο Γιώργης ο Μπουσβάρος. Όταν ασχολείσαι δημόσιο και δουλεύεις σε έναν τέτοιο σύλλογο, υπάρχουν εκφραστικές υπερβολές και τις αποδέχομαι. Το μπάσκετ έχει τρέλα. Δεν έχει ισοπαλία και κινείται στο ζενίθ. Χρόνο με τον χρόνο γίνομαι πιο έμπειρος».

Για το αν ήταν «τρέλα» η ανάληψη του Άρη πέρσι: «Ήταν τιμή και πρόκληση και νομίζω ότι όσο πιο ελκυστικές, όσο πιο δύσκολες είναι οι συνθήκες. Υπήρχαν δυσκολίες στην ομάδα. Μεγαλύτερη τρέλα είχε η ανάληψη της ομάδας από τον Γουλιέλμο και τους συνεργάτες του, παρά από εμένα, που θεώρησα την τον Άρη τιμή και πρόκληση».

Για τον Λάκι Τζόουνς: «Δεν υπάρχει επικοινωνιακό ζήτημα. Δεν σκέφτεσαι την ίντριγκα. Σκέφτεσαι πως να προστατέψεις την δική σου οικογένεια. Έχεις κάποια δεδομένα και κοιτάζεις τα επιχειρήματα σου, κατά πόσο δηλαδή είναι κοντά σε αυτά του παίκτη. Του είπαμε ότι εμείς σκεφτόμαστε έτσι την εξέλιξη σου. Στο πρώτο ραντεβού, μετά το τέλος των πλέι οφ, έγινε μια ανάλυση από τον Σάββα Καμπερίδη στο πως βλέπουμε εμείς την εξέλιξη του ως καριέρα. Νομίζω πως ήταν καθοριστική η συζήτηση με την πλευρά του παίκτη. 11 ή 12 Ιουνίου, υπήρχαν δύο τετράωρα ραντεβού με ανάλυση και είπαμε ότι εμείς σκεφτόμαστε έτσι την εξέλιξη σου μέσα από εμάς. Ξεκινήσαμε με μηδενικές πιθανότητες, συνεχίσαμε με μηδενικές, προχωρήσαμε με πολύ λίγες και κάποια στιγμή είχαμε αυτό το θετικό αποτέλεσμα. Μας μιλάει με πολύ καλά λόγια και για την περσινή του συνεργασία. Είναι από το Ρόμπερτ Μόρις και ήταν αρχηγός εκεί. Έχει ξεπεράσει διάφορα στάδια στην ζωή του ως χαρακτήρας. Είναι πολύ κοινωνικός και πολεμιστής. Όταν ένας πολεμιστής έχει τέτοιο χαρακτήρα, ξέρει να σέβεται. Επέλεξε με την οικογένεια του την δική μας πρόταση και αυτό μας κάνει χαρούμενους».

Για την λειτουργία του Συλλόγου: «Ο σύγχρονος δολοφόνος της ζωής είναι το στρες. Και αυτό που μας πιέζει και δεν το εκφράζουμε αλλά και το εξωγενές. Ζούμε σε μια κοινωνία βαβέλ. Παλιά, η αγκαλιά της μαμάς, της γιαγιάς, ένα πιάτο φαΐ και ένας καφές, μας γαλήνευε. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάθε παίκτη με συνέργεια και σεβασμό. Δεν μπορείς να ζητάς αν δε δίνεις κάτι. Για εμάς είναι τύχη, η ομάδα της διοίκησης που έχουμε. Στον ΑΡΗ δουλεύουν πάρα πολλοί άνθρωποι, με μια οργάνωση που έχει φτιάξει ο κ. Γουλιέλμος. Είναι ο κ. Κάλλεν, είναι γιατροί, ανώνυμοι φίλοι που μας παίρνουν συνέχεια τηλέφωνο και μας βοηθούν και μας ενθαρρύνουν. Αντιμετωπίζουν τους παίκτες ως συνεργάτες. Δημιουργείται ένα οικογενειακό κλίμα, που σίγουρα όταν είσαι στον Άρη θα έχεις την κριτική, αλλά αυτό δίνει μια ασπίδα στον παίκτη για να λειτουργήσει όπως χρειάζεται».

Για το ρόστερ της ομάδας: «Δεν θα κάνουμε άλλη κίνηση. Ο Χαραλαμπόπουλος είναι ένας πολύ καλός παίκτης που θέλει ένα καλό περιβάλλον. Πριν κλείσουμε την θέση στο ρόστερ, προσπαθήσαμε να βρούμε έναν δίαυλο επικοινωνίας. Δεν ήταν έτοιμος να απεμπλακεί από το συμβόλαιο του και ήθελε χρόνο. Εμείς δεν είχαμε εκείνη τη στιγμή. Εκ των υστέρων, αποδείχθηκε ότι θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς ο επόμενος σταθμός του. Είμαι σίγουρος ότι θα βρει τα πατήματα του και θα μιλάμε για αυτόν».

Για τον Δημήτρη Γουλιέλμο: «Μπορώ να πω δύο πράγματα για τον κ. Γουλιέλμου. Είμαι εντυπωσιασμένος με την συνεργασία μας. Είναι σε διαθεσιμότητα από τις 8 το πρωί ως τις 12 το βράδυ για όποιον τον παίρνει τηλέφωνο για τον Άρη. Είναι μια ξεχωριστή ικανότητα. Δεν ξέρω που βρίσκει την ενέργεια, ίσως είναι ρομποτοποιημένος. Δίνει μάχες τις τελευταίες μέρες. Και για το Παλέ, αλλά και με την FIBA. Αυτό που μας έχει πει σε όλους, είναι να λέμε την καθημερινότητα και ότι συμβαίνει. Υπάρχει σεβασμός και από τον κ. Καραγιώργη προς όλους όσους ασχολούνται με τον Άρη».

Για την περίπτωση του FIBA Europe Cup: «Στις 17 Οκτωβρίου είναι η πρώτη συμμετοχή, αν δε περάσουμε στο FIBA Champions League. Δηλαδή θα παίξουμε το παιχνίδι με τον Προμηθέα και στη συνέχεια αυτό το παιχνίδι. Θα αγωνιστούμε κανονικά αν δε περάσουμε στο Champions League».