Λυκογιάννης: «Δεν… ασχολούμαστε με τα πλέι-οφ»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Άρης Λυκογιάννης, μίλησε για τη νίκη επί του Κολοσσού, ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν αρχίζει να σκέφτεται τις διασταυρώσεις στα πλέι-οφ, ήταν κατηγορηματικός.

Αναλυτικά όσα είπε ο Άρης Λυκογιάννης μετά το νικηφόρο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που κερδίσαμε σήμερα για πολλούς λόγους. Πρώτα από όλα συμπίπτει με μια ιστορική ημερομηνία για το μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Σε τέτοιες περιπτώσεις, συνήθως τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά αγωνιστικά. Πήγαμε κόντρα στην παράδοση. Είναι σημαντικό για ένα σύλλογο να μην ξεχνάει το παρελθόν του και για εμάς, ήταν μια πολύ ευχάριστη στιγμή να βλέπουμε να βραβεύεται ο πρόεδρος εκείνης της ομάδας

Κάναμε ένα καλό παιχνίδι σήμερα, απέναντι σε μια δύσκολη ομάδα που έχει ρόλο και χημεία. Στο δεύτερο ημίχρονο, σταματήσαμε το τρανζίσιον, παίξαμε αρκετά καλή περιφερειακή άμυνα και στην επίθεση είχαμε κυρίως καλές επιλογές. Θα το αφήσουμε πίσω μας πλέον αυτό το παιχνίδι και θα επικεντρωθούμε στο επόμενο με τον Ιωνικό στην Αθήνα».

Για αυτά που σχεδίασε για σήμερα και τα είδε να βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο:
«Πήγαμε πολύ καλά στο να χτυπήσουμε το κεντρικό πικ εν ρολ. Γενικά είχαμε αρκετούς παίκτες σε καλή επιθετική μέρα. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο Τέρνερ, στο δεύτερο ήταν ο Γκρίφιν, ο Λοβ, ο Καμπερίδης έδωσε λύσεις, ο Κάρτερ ήταν χρήσιμος στην άμυνα. Κάναμε ένα καλό επιθετικό παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο, η άμυνα μας πήγε πολύ καλύτερα σε σχέση με το πρώτο. Έχουμε τραυματισμούς παικτών, είμαστε λιγότεροι, οπότε υπάρχει μια μεγάλη σχετικά επιβάρυνση με παίκτες που παίζουν περισσότερο. Τηρουμένων των αναλογιών, όλοι έχουν παίξει καλά για εμάς».

Για το αν έχει αρχίσει να… ασχολείται με διασταυρώσεις ενόψει πλέι οφ:
«Ούτε κατά διάνοια… Δεν ασχολούμαστε καθόλου. Ασχολούμαστε μόνο με αυτόν που παίζουμε την επόμενη εβδομάδα. Σαν ομάδα, έχουμε κάνει πολλά βήματα προόδου. Πως θέλουμε να σταματήσουμε κάποιον, στο πως αφομοιώνουμε την πληροφορία. Είμαι ικανοποιημένος γι’αυτό».

Για τη δική του συνεισφορά στη φετινή πορεία της ομάδας:
«Τίποτα δεν καταφέρνεις μόνος σου στο μπάσκετ. Οι ομάδες ξεκινούν από τη χημεία, παίζει ρόλο και η ποιότητα, αλλά αν δεν υπάρχει καλή ατμόσφαιρα, δε μπορείς να καταφέρεις κάτι. Είναι ευτύχημα που έχουμε καλούς χαρακτήρες εδώ και αυτό δεν είναι εύκολο να το βρεις».

Για το αν θα έβαζε κάποιο βαθμό πλέον στην ομάδα σε σχέση με αυτά που θέλει:
«Προσαρμόστηκα πολύ σε αυτό που βρήκα εδώ. Αυτό είναι το πιο σωστό που πρέπει να κάνει ένας προπονητής που έρχεται στη διάρκεια της σεζόν. Έχουμε βελτιώσει πολύ το αμυντικό κομμάτι, έχουμε γίνει πολύ πιο σκληροί, με τα λάθη και τις αδυναμίες μας. Πλησιάζει αρκετά κοντά πλέον, στα στάνταρ που έχω στο μυαλό μου. Από εκεί και πέρα, παιχνίδι με παιχνίδι και βλέπουμε. Η ομάδα δικαιούται αυτήν την χρονική περίοδο, να την απολαύσει και δεν υπάρχει κανένας λόγος πίεσης. Ταυτόχρονα, μέσα από τα τρικ που κάνουμε κάθε βδομάδα εμείς, να την κρατάμε πεινασμένη και με κίνητρο».

Για τα αρκετά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ σήμερα:
«Μας πλήγωσε αρκετά αυτός ο τομέας. Έχει σημασία και ποιον αντιμετωπίζεις γιατί ο Σπάισερ και ο Καντέρ είναι πολύ καλοί σε αυτό. Κάτι χάνεις, κάτι παίρνεις. Στόχος ήταν να σταματήσουμε τη δημιουργία του Άρτις και του Ξανθόπουλου και να σταματήσουμε την ευστοχία του Αντριτς και του Ζάρα και αυτό το πετύχαμε στο έπακρο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.