Άρης – ΑΕΚ 68-73: Νίκησε την κόπωση και τον Άρη

Στην επιστροφή των Ζήση, Γιάνκοβιτς, η ΑΕΚ έφτασε στην 15η νίκη της στο πρωτάθλημα.

Του Γιώργου Βαλαβάνη 

Τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι σε διάστημα μίας εβδομάδας, έδωσε η ΑΕΚ, με αντίπαλο τον Άρη στην Θεσσαλονίκη για την 19η αγωνιστική της Βasket League και ύστερα από τις δυο ήττες που γνώρισε στο Τσάμπιονς Λίγκ, επικράτησε 68-73, παρά την αντεπίθεση των γηπεδούχων στα πέντε τελευταία λεπτά. Η επιστροφή των τραυματιών Ζήση και Γιάνκοβιτς στην διάθεση του Παπαθεοδώρου, πρόσφερε αύξηση επιλογών στην περιφέρεια και…εμπειρίας.

Η ενθουσιώδης αρχή του Άρη στο παιχνίδι, διέρκησε μέχρι το πέμπτο λεπτό (11-4) και οι φιλοξενούμενοι αντιλήφθηκαν ότι αν δεν εκτελούσαν τα αμυντικά καθήκοντα τους, με συγκέντρωση και συνέπεια, δεν θα μπορούσαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Η «Ένωση» προηγήθηκε 15-18 στο 10’ και αξιοποιώντας το επιθετικό ταλέντο των παικτών της, διατήρησε σταθερό προβάδισμα μέχρι το τέλος του α’ ημιχρόνου (27-34). Σ’ αυτή την έκβαση του πρώτου εικοσαλέπτου συνέτειναν υπέρ της ΑΕΚ και τα 13 λάθη των γηπεδούχων, καθώς κατέληξαν σε 14 πόντους και ενώ στον αντίποδα, τα 9 λάθη των παικτών του Ηλία Παπαθεοδώρου, «εξαργυρώθηκαν» σε έξι πόντους από τον Άρη.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η ΑΕΚ έφτασε στο συν 14 (33-47 στο 25’), εξαιτίας των καλύτερων επιλογών που είχε από τον πάγκο της, αλλά ο Άρης αντέδρασε αμυντικά και με γρήγορες επιθέσεις, μείωσε μέχρι τους οκτώ (47-55) και στην τέταρτη περίοδο, συνέχισε την αντεπίθεση της, στα δυο πρώτα λεπτά (55-62), χωρίς να φτάσει στην πλήρη ανατροπή του σκορ.  Στην σταθερή παραγωγικότητα του Ματ Λοτζέσκι, προστέθηκαν εύστοχες, ατομικές προσπάθειες του Μέικον, ενώ οι παίκτες του Άρη, έδειξαν ότι δεν είχαν περισσότερες δυνάμεις και με άστοχα βεβιασμένα σουτ, είδαν την διαφορά του σκορ, να σταθεροποιείται στους δέκα πόντους (55-65). Ο Άρης δεν… «παρέδωσε» τις μειωμένες πιθανότητες του στην διεκδίκηση της νίκης. «Ροκάνισε» την διαφορά, μείωσε μέχρι τους 4 πόντους (66-70) με καλάθι του Ντε Κόζι στο 39’’ πριν από την λήξη, ο Λάνγκφορντ αστόχησε και στις δυο βολές που εκτέλεσε στα 32’’, αλλά ο πρώην παίκτης  του Άρη, Λίνος Χρυσικόπουλος που είναι «γέννημα-θρέμμα» του συλλόγου, πέτυχε καθοριστικό κόψιμο της μπάλας σε λει απ του Τσάλμερς (23’’). Ο Μασιούλις με δυο βολές, έγραψε το 66-72 και μπορεί ο Λίτλ (στο 39’50’’) να κέρδισε φάουλ σε τρίποντο και ύστερα από τις δυο πρώτες εύστοχες βολές, να αστόχησε στην τρίτη για να κερδηθεί χρόνος σε , αλλά ο Ντε Κόζι που κέρδισε το επιθετικό ριμπάουντ, έχασε την μπάλα από το κλέψιμο του Μόουζες

Δεκάλεπτα: 15-18, 27-34, 49-57, 68-73

Τα στατιστικά εδώ!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.