Μούμογλου: Ο Έλληνας “Τσάμπερλεϊν” και το ακατάρριπτο ρεκόρ του (pics)

Το novasports.gr θυμάται τον μοναδικό Έλληνα παίκτη που έχει σκοράρει πάνω από 100 πόντους σε παιχνίδι της κορυφαίας κατηγορίας, τον Αριστείδη Μούμογλου του Ηρακλή.

Oι λάτρεις του μπάσκετ θα γνωρίζουν τον Αριστείδη Μούμογλου και το κατόρθωμα του με τη φανέλα του Ηρακλή. Θα έχουν ακουστά τον μοναδικό Έλληνα παίκτη που έχει σκοράρει πάνω από 100 πόντους σε παιχνίδι της κορυφαίας κατηγορίας και διατηρεί ένα ρεκόρ, το οποίο μάλλον θα μείνει ακατάρριπτο, εδώ και 49 χρόνια. Οι υπόλοιποι θα τον μάθετε, μόλις διαβάσετε τις παρακάτω αράδες! 

Ήταν 13 Ιουλίου του 1972 σε ένα παιχνίδι του Ηρακλή με τον ΒΑΟ για την τελευταία αγωνιστική της Α Εθνικής, όταν η φίλαθλη Ελλάδα έμαθε για τα καλά τον Αριστείδη Μούμογλου. Ο 30χρονος τότε μπασκετμπολίστας του “Γηραιού” έδινε… μάχη με τον Τάκη Μάγλο του Παγκρατίου για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος και το ματς με τον ΒΑΟ, στο οποίο η αντίπαλη ομάδα αγωνίστηκε με έφηβους, ήταν η μεγάλη του ευκαιρία. Όμως κανένας δεν φανταζόταν την απίθανη εξέλιξη στο ματς και τα… μαγικά του Μούμογλου. 

Η μπάλα ήταν – σχεδόν – μόνιμα στα χέρια του και ο Βεροιώτης καλαθοσφαιριστής… βομβάρδιζε το καλάθι του – ήδη υποβιβασμένου – ΒΑΟ. Ολοκλήρωσε το ημίχρονο με 63 πόντους και το παιχνίδι με 145, ένα ρεκόρ που δύσκολα θα ξεπεράσει άλλος Έλληνας αθλητής. Ο Μούμογλου είχε γράψει ιστορία, είχε περάσει τον σπουδαίο Παράσχο Τσάνταλη (71 πόντοι, Πανελλήνιος) και το όνομα του θα έμενε για πάντα στα βιβλία ρεκόρ του ελληνικού μπάσκετ.

Μάλιστα το εντυπωσιακό ήταν ότι ο Μούμογλου απείχε από το μπάσκετ την προηγούμενη τριετία,  είχε μόλις 1/6 βολές σε εκείνο το ματς με τον ΒΑΟ και τελείωσε το παιχνίδι έχοντας σημειώσει τους 145 από τους 170 πόντους του Ηρακλή.  

“Σκοράριζα με απίστευτη ευκολία, τόση, που στο τέλος έχασα τον λογαριασμό. Ήταν πραγματικά η μέρα μου. Πιστέψτε με, στο τέλος από τα πολλά σουτ είχα πόνους στο χέρι, σαν να είχα πάθει αγκύλωση”, είχε δηλώσει ο Αριστείδης Μούμογλου μετά το ιστορικό παιχνίδι που είχε γίνει στο Αλεξάνδρειο. 

Μην αναρωτιέστε αν πήρε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Μα φυσικά! Ολοκλήρωσε τη σεζόν με 654 πόντους, αφήνοντας τον Μάγλο στη δεύτερη θέση με 601 και τον Γιαννουζάκο στην τρίτη με 522. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.