Κολοσσός-Προμηθέας 68-73: Τον έσωσε από «κάζο» ο Χριστοδούλου!

Ο Προμηθέας Πατρών τα... χρειάστηκε στην Ρόδο κόντρα στον συγκινητικό και ελλιπή Κολοσσό, αλλά στο φινάλε το βάθος πάγκου (κυρίως ο Ανδρέας Χριστοδούλου) του έδωσε την πρόκριση στην 4άδα του Κυπέλλου Ελλάδας.

Θα ήταν «σοκαριστικός» αποκλεισμός για τον Προμηθέα Πατρών. Ασυζητητί, αν βάλουμε στην εξίσωση και τις δηλώσεις του Γιατρά για στόχους (κατάκτηση Κυπέλλου) αλλά και τις πολύ σοβαρές απουσίες του Κολοσσού Ρόδου (Γκόινς κυρίως, Καμαριανός κατά δεύτερον).

Τελικά, όμως έστω και έτσι, ο Προμηθέας βρίσκεται στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου μετά από ένα εξαιρετικό τελευταίο δεκάλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν «άσο στο μανίκι τους» τον Ανδρέα Χριστοδούλου, ο οποίος σε άμυνα και επίθεση (8 πόντους, 2 τρίποντα) άλλαξε όλο το μομέντουμ της αναμέτρησης και έδωσε προβάδισμα στους πατρινούς μέσα σε 4 λεπτά αγώνα.

Ο Κολοσσός των πολλών προβλημάτων, ήταν συγκινητικός! Τα έδωσε όλα μέχρι το τελευταίο λεπτό και μπορεί η ήττα-αποκλεισμός να αφήνει… πικρή γεύση αλλά αξίζουν συγχαρητήρια όλοι οι παίκτες και το τεχνικό σταφ. Ο σέντερ Κέρεμ Καντέρ έδωσε ομηρικές μάχες κάτω από τις δύο ρακέτες και τελείωσε το ματς με 17 πόντους και 16 ριμπάουντ. Ένα μυθικό double-double. Καταπληκτικός και ο πλέι-μέικερ Βασίλης Ξανθόπουλος, οργάνωσε όλη την επίθεση της ομάδας του (8 ασίστ, θα μπορούσε πολλές παραπάνω) αλλά ήταν πρωτοστάτης και στην άμυνα ζώνης που για τρία δεκάλεπτα λειτουργούσε στην εντέλεια και είχε “εγκλωβίσει” τον Προμηθέα.

Το ματς:

Ξέφρενος ο ρυθμός των δύο ομάδων στο πρώτο δεκάλεπτο με πολλά τρίποντα και όμορφες συνεργασίες. Από 6 ασίστ είχαν και οι δύο ομάδες με τον Προμηθέα να έχει στο μεγαλύτερο μέρος της περιόδου το προβάδισμα αλλά χωρίς να μπορεί να ξεφύγει με 5+ πόντους. Αγραβάνης και Τζεράι Γκραντ για τους φιλοξενούμενους και Νίκος Αρσενόπουλος για τους γηπεδούχους (εκμεταλλευόμενος τις απουσίες πήρε χρόνο συμμετοχής) οι διακριθέντες.

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Χαρακτηριστικό αυτού ότι το σκορ στο 14′ ήταν 24-24 (3-3 σε 4 λεπτά δηλαδή). Η ζώνη που επιστράτευσε από το ξεκίνημα η ομάδα του Ηλία Καντζούρη λειτούργησε υποδειγματικά και οι ροδίτες πήραν κεφάλι στο σκορ (37-35) όμως ο Τζεράιαν Γκραντ με χορευτικό στην λήξη έστειλε στα αποδυτήρια τις δύο ομάδες ισόπαλες.

Τρομερό το ξεκίνημα του β’ μέρους στο κλειστό της Καλλιθέας της Ρόδου! Οι πατρινοί έτρεξαν σερί 7-0 με καλάθια του Τζεράιαν Γκραντ και τρίποντο του Γιαννόπουλου (37-44) αλλά οι συγκινητικοί γηπεδούχοι απάντησαν με δικό τους σερί 14 πόντων για να μετατρέψουν το σκορ σε 51-44. Η τρίτη περίοδος, η οποία άνηκε ολοκληρωτικά στους φιλοξενούμενους, έληξε στο 56-50 υπέρ του Κολοσσού.

Το συγκρότημα του Μάκη Γιατρά δεν τα παράτησε, έσφιξε την άμυνα του και με πραγματικό x-factor τον Ανδρέα Χριστοδούλου, ο οποίος τα έκανε όλα σε άμυνα και επίθεση, προηγήθηκε 57-60. 1-10 το επιμέρους σκορ των πατρινών στα πρώτα 4 λεπτά της τελευταία περιόδου με “κερασάκι” το τρίποντο του Χριστοδούλου από την γωνία. Ο Χριστοδούλου συνέχισε να τα κάνει όλα σωστά και αφύπνισε τα αδέρφια Γκραντ και τον Αθηναίου, οι οποίοι με την κλάση και την εμπειρία τους, ουσιαστικά τελείωσαν το ματς. Ο Ντομινίκ Άρτις κέρδισε τρεις βολές στα 35 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη και δεν λάθεψε, κατεβάζοντας την διαφορά στο τρίποντο (68-71). Ο Προμηθέας στο τέλος έχασε πολλές βολές (συνεχώς 1/2 βολές) αλλά ο Κολοσσός δεν είχε άλλες λύσεις και το τελικό σκορ ήταν το 68-73.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 37-37, 56-51, 68-73


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.