Λάρισα-ΑΕΚ 76-75: Την «χόρεψε» Θεσσαλικά με μυθικό Σμιθ (hls)

Βάζοντας τις βάσεις στο πρώτο ημίχρονο η Λάρισα υπέταξε την ΑΕΚ και έκανε «άλμα» παραμονής στην κατηγορία με μία νίκη που λίγοι από τους διεκδικητές της θα πάρουν. Η «παράσταση» του Τζέρι Σμιθ (30 πόντους) τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο, ένα νικητήριο λέι-απ.

Η δικαίωση για την Λάρισα ήρθε! Στα τελευταία 5 ματς έχει αντιμετωπίσει 5 από τις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος. Μέχρι σήμερα (30/01) είχε μόλις μία νίκη, αυτή επί του Προμηθέα Πατρών (85-81), έχοντας ηττηθεί κατά σειρά από Ηρακλή, Λάυριο και Παναθηναϊκό. Όμως οι εντυπώσεις ήταν εξαιρετικές σε όλα τα ματς. Σήμερα η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου δεν αρκέστηκε στην εικόνα ή στις εντυπώσεις! Έπαιξε στα ίσια κόντρα σε μία λειψή ΑΕΚ και την κέρδισε δικαιότατα παρότι δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την υπέρ της διψήφια διαφορά.

Στον τελευταίο του «χορό» (φεύγει για την Μούρθια) ο Τζέιμς Γουέμπ σκόραρε 19 πόντους και κατέβασε 8 ριμπάουντ αλλά το βασικότερο, έπαιξε την καθοριστική άμυνα στον Κιθ Λάνγκφορντ.

MVP αδιαμφισβήτητα ο Τζέρι Σμιθ με 30 πόντους και 6/7 τρίποντα!

Για την ΑΕΚ,οι Έλληνες, Λίνος Χρυσικόπουλος (16 πόντους, 6/7 δίποντα, 17 λεπτά συμμετοχής) και Δημήτρης Μωραίτης (14 πόντους) έκαναν την διαφορά. Ο Κιθ Λάνγκφορντ έχασε την τελευταία επίθεση στα 3,2 δευτερόλεπτα αλλά νωρίτερα είχε κρατήσει την ΑΕΚ στην διεκδίκηση της νίκης με 19 πόντους και 5 ασίστ (είχε και 4 λάθη). 

Το ματς:

Η Ένωση ξεκίνησε δυνατά το ματς και με τους Μωραίτη-Μορέιρα σε εκπληκτική κατάσταση προηγήθηκε με 7-15. Σμιθ και Γουέμπ όμως ξεκίνησαν την παράσταση τους κάπου εκεί. Οι δύο Αμερικανοί των Θεσσαλών άρχισαν να βάζουν εναλλάξ καλάθια, κυρίως από την περιφέρεια, και με ένα τρίποντο του πρώτου η Λάρισα πήρε προβάδισμα (21-20).

Ο Γουέμπ άρχισε το δεύτερο δεκάλεπτο με κεκτημένη ταχύτητα και με τρίποντο έδωσε το πρώτο +4 στην ομάδα του Παπανικολόπουλου (24-20). Η διαφορά έφτασε μέχρι τους 9 πόντους στα μέσα της περιόδου (40-31) με τον Σμιθ να ανεβάζει και άλλο τα απίστευτα ποσοστά των Λαρισαίων. Ο Μούρτος έδωσε το πρώτο διψήφιο προβάδισμα στην ομάδα του ένα λεπτό αργότερα (42-31), όμως η ομάδα του Παπαθεοδώρου έβγαλε αντίδραση και με πρωταγωνιστή τον Κιθ Λάνγκφορντ μείωσε στους τέσσερις (45-41). Ο Τζέιμς Γουεμπ είπε και πάλι την τελευταία κουβέντα, από τα 6,75 μ. (51-43).

Από τα αποδυτήρια φάνηκε να βγαίνει μόνο η Λάρισα στο πρώτο δίλεπτο! Η διαφορά ανέβηκε στους 13 πόντους με 5-0 σερί (56-43) αλλά ο Δημήτρης Μωραίτης έδειξε τι αξίζει στις επόμενες φάσεις για να μειώσει και πάλι στους 5 η ΑΕΚ (59-54). Ο Λίνος Χρυσικόπουλος έφερε τους φιλοξενούμενους στο -1 (61-60), όμως αυτή την φορά ήταν η σειρά του Τζέρι Σμιθ να σκοράρει στην εκπνοή για το 64-60.

Ο Σμιθ με 6 σερί πόντους μετέτρεψε το 64-63 σε 70-63 αλλά οι Μωραίτης και Χρυσικόπουλος είχαν εκ νέου απαντήσεις (70-67). Μάλιστα, ο δεύτερος με τρίποντο ισοφάρισε το ματς στους 70 πόντους με περίπου 4 λεπτά να απομένουν στο ρολόι. Οι άμυνες «έσφιξαν» και οι προσωπικότητες των δύο ομάδων βγήκαν στον… αφρό. Ο Γουέμπ στο ένα λεπτό πριν την λήξη έδωσε προβάδισμα στην Λάρισα (74-73). Οι δύο ομάδες έχασαν από μία επίθεση και στα 22 δευτερόλεπτα ο Λάνγκφορντ κέρδισε φάουλ που ισοδυναμούσε με βολές. Ο Αμερικανός δεν λάθεψε από την γραμμή της… φιλανθρωπίας (74-75) και ο Παπανικολόπουλος κάλεσε τάιμ-άουτ για την τελευταία επίθεση της ομάδας του στο παιχνίδι. Ο Τζέρι Σμιθ έκανε για μία τελευταία φορά ό,τι ήθελε την άμυνα των «κιτρινόμαυρων» και ο Λάνγκφορντ δεν μπόρεσε να στερήσει τη νίκη από τους Θεσσαλούς στα τελευταία 3,2 δευτερόλεπτα.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 51-43, 64-60, 76-75

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης

Τα καλύτερα στιγμιότυπα από την αναμέτρηση: 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.