Προμηθέας-ΠΑΟΚ 83-80: Πληθωρικοί Αγραβάνης-Μάντζαρης (HL)

Με τους Δημήτρη Αγραβάνη (24 πόντους, 10 ριμπάουντ) και Βαγγέλη Μάντζαρη (16 πόντους, 8 ασίστ, 5 ριμπάουντ) να τον παίρνουν στις... πλάτες τους, ο Προμηθέας Πατρών πανηγύρισε στην πρεμιέρα του στην Basket League.

Χωρίς τον Χάρη Γιαννόπουλο παρατάχθηκε ο Προμηθέας Πατρών, αλλά με τέτοια εμφάνιση από τους δύο πρώην παίκτες του Ολυμπιακού, δεν μπορούσε να χάσει. Δημήτρης Αγραβάνης (24 πόντους, 10 ριμπάουντ) και Βαγγέλης Μάντζαρης (16 πόντους, 8 ασίστ, 5 ριμπάουντ) «κουβάλησαν» την ομάδα του Μάκη Γιατρά στην πρεμιέρα της στη Basket League (λόγω Covid-19).

Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ γνώρισε την τρίτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα (ρεκόρ 1-3) αλλά έδειξε σημάδια βελτίωσης. Έμεινε στο ματς και το έχασε ουσιαστικά στο τελευταίο δίλεπτο. Τσαλμπούρης, Τέρνερ με 15 πόντους και Λοβ με 14 π. οι πρώτοι σκόρερ για την ομάδα του Κώστα Μέξα.

Το ματς:

Αγραβάνης και Αγκμπελέσε μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Με δικά τους καλάθια ο Προμηθέας έκανε το 8-1, αλλά η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση. Τέρνερ και Μήτρου-Λονγκ ήταν το αντίπαλο δέος και έδωσαν το προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς (11-14). Το παιχνίδι είχε πλέον ισορροπήσει με τον Ντελρόι Τζέιμς να σκοράρει με γκολ-φάουλ για το 26-23 του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Γιώργος Τσαλμπούρης εξελίχθηκε σε απόλυτο πρωταγωνιστή του ξεκινήματος της δεύτερης περιόδου. Ο διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες πανύψηλος σέντερ, έβαλε τους πρώτους 9 πόντους των φιλοξενούμενων για να τους δώσει εκ νέου το προβάδισμα (28-32)! Μιχάλης Λούντζης και Βαγγέλης Μάντζαρης πήραν μπροστά και ανέκτησαν άμεσα την πρωτοκαθεδρία του σκορ. Μάλιστα η ομάδα του Μάκη Γιατρά έκλεισε το πρώτο μέρος προηγούμενη με επτά πόντους (43-36) αφού στην εκπνοή ο Γκάρετ σκόραρε.

Ο Αγραβάνης στην πρώτη επίθεση του β’ μέρους ανέβασε με τρίποντο την διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (46-36), αλλά Λοβ και Τέρνερ την κατέβασαν μέσα σε τρία λεπτά στους τέσσερις (46-42). Η άμυνα του ΠΑΟΚ είχε πλέον “σφίξει”. Ένα τρίποντο του Μάλκολμ Γκρίφιν, 3,5 λεπτά πριν τη λήξη έφερε στα ίσια το ματς (51-51). Η επιστροφή του Δικεφάλου του Βορρά ήταν πλέον γεγονός. Σε εκείνο το σημείο ο Βαγγέλης Μάντζαρης με την προσωπικότητα του βγήκε μπροστά (δύο μεγάλα τρίποντα) για να δώσει “αέρα” 8 πόντων στην ομάδα του, 62-54.

Παπαντωνίου και Τσαλμπούρης μπήκαν ζεστοί στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, και σε συνδυασμό με την καλή του άμυνα το συγκρότημα του Κώστα Μέξα, έφτασε σε… απόσταση αναπνοής (66-65). Μάλιστα, λίγο μετά με νέο καλάθι του Τσαλμπούρη ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 66-68. Μία βολή του Λούντζη και πέντε πόντοι του Ίαν Μίλερ έδωσαν και πάλι το προβάδισμα στους γηπεδούχους (72-68). Ο Μαργαρίτης σκόραρε από τη γραμμή της φιλανθρωπίας (72-70), όμως ο Αγραβάνης και ο Μίλερ ανέβασαν τη διαφορά στους 6, 76-70, με ένα λεπτό να απομένει. Στα 45″ ο Φαγιέ έδωσε τη χαριστική βολή στον ΠΑΟΚ (78-70). Τέρνερ (συγκινητικός) και Γκρίφιν έβαλαν τρίποντα αλλά ο Προμηθέας ήταν, όσο χρειαζόταν, εύστοχος από την γραμμή των ελευθέρων βολών έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει.

Τα δεκάλεπτα: 26-23, 43-36, 62-54, 83-80

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.