Ηρακλής-Κολοσσός 66-65: «Καρδιοχτύπησε» αλλά πήρε το ντέρμπι (hls)

Ο Ηρακλής έδωσε δικαιώματα στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Κολοσσό Ρόδου, παρότι προηγήθηκε με 13 πόντους στο ημίχρονο, αλλά δεν το «πλήρωσε» και πήρε δραματική νίκη με εξαιρετική άμυνα στο φινάλε.

Ο Ηρακλής, σε ένα πολύ κακό ποιοτικά παιχνίδι, πήγε να «αυτοκτονήσει» (από το +13) αλλά έβγαλε την τελευταία άμυνα και πανηγύρισε την τρίτη του νίκη στη Basket League (3-1 ρεκόρ). Ο Κολοσσός ψάχνει ακόμα την πρώτη του εκτός έδρας νίκη (1-3 ρεκόρ) αλλά έδειξε εξαιρετική εικόνα στο β’ μέρος όταν και επέστρεψε με αξιώσεις στη διεκδίκηση της νίκης. Και αν ο Άρτις σκόραρε στην τελευταία επίθεση, θα την έπαιρνε. Με το «αν» δεν γράφεται όμως η ιστορία…

Μόλις δύο διψήφιους ο Ηρακλής, αλλά έβαλαν το «λιθαράκι» τους όλοι!

Σπάνια ομάδα που έχει τοπ-σκόρερ με 10 πόντους κερδίζει αγώνα μπάσκετ. Ο Ηρακλής το έκανε και αυτό καθώς οι Σαγκς και Τσαϊρέλης έβαλαν 10 πόντους. Βέβαια ο Γηραιός είχε με 9 πόντους τους Μπόουλιν-Καββαδά αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Εκτός από τους δύο μικρούς, Γκιουζέλη και Φίλλιο, οι υπόλοιποι δέκα παίκτες αγωνίστηκαν και «μάτωσαν το καλάθι».

Άμυνες από… ατσάλι!

Όσο προχωρούσε το παιχνίδι η άμυνα του Κολοσσού Ρόδου “έσφιγγε”. Οι 42 πόντοι του πρώτου ημιχρόνου ήταν πολλοί και οι ροδίτες ήξεραν πως αν θέλουν να πανηγυρίσουν στο Ιβανώφειο θα χρειαστούν ένα ονειρικό δεύτερο μισό, ειδικά αμυντικά. Το έκαναν καθώς δέχθηκαν μόλις 24 πόντους (12 στην τρίτη και 12 στην τέταρτη περίοδο) αλλά στην τελευταία κατοχή του ματς η άμυνα του Ηρακλή ήταν εκείνη που… πανηγύρισε, σταματώντας τον Άρτις.

Πόσα φάουλ θεέ μου!

Το παιχνίδι ήταν σκληρό από το ξεκίνημα (δείτε παραπάνω) αλλά το διαιτητικό τρίο δεν έδειξε καμία ανοχή σε τίποτα. Αποτέλεσμα ο ρυθμός του ματς να χαλάσει σε βαθμό… κακουργήματος, και οι δύο προπονητές να αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα στην διαχείριση των ρόστερ τους. Από πλευράς Κολοσσού, ο Μιχαίλο Άντριτς αποχώρησε μετά από 20 λεπτά συμμετοχής με πέντε φάουλ (14 πόντους) ενώ ο Θοδωρής Ζάρας είχε σημαντικό πρόβλημα (4 φάουλ). Για τον Γηραιό η κατάσταση ήταν πιο μοιρασμένη, με τον Μιχάλη Τσαϊρέλη να χρεώνεται πάντως με 4 φάουλ νωρίς-νωρίς.

Ο συγκινητικός Ζάρας που δεν… έφτανε!

Η φυγή του Λάιλς, ο οποίος υπέπεσε σε σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων, ήταν σίγουρο ότι θα δώσουν την ευκαιρία στον Θοδωρή Ζάρα να παίξει περισσότερο. Ο 33χρόνος γκάρντ ήταν εξαιρετικός και αν δεν είχε πρόβλημα με τα φάουλ (χρειάστηκε να τραβηχτεί από τον Ηλία Καντζούρη στον πάγκο για να προφυλαχθεί) ίσως ο Κολοσσός να έπαιρνε το παιχνίδι. Σε 24 λεπτά συμμετοχής σκόραρε 20 πόντους με εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας (4/4 τρίποντα, 2/5 δίποντα, 4/5 βολές), δείχνοντας σε όλο το κόσμο ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει μετά την απομάκρυνση του Αμερικανού «τριαριού», Λάιλς.

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 42-29, 54-51, 66-65

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.