Κολοσσός Ρόδου-Λαύριο 77-62: Έπαιξε ρόλο ο αγωνιστικός ρυθμός (vid)

Ο Κολοσσός Ρόδου υπέταξε το ανέτοιμο Λαύριο (ξεκίνησε προετοιμασία πριν 3 μέρες λόγω του Covid-19) και πανηγύρισε την παρθενική του νίκη στην φετινή Basket League.

Το Λαύριο έδωσε το πρώτο επίσημο παιχνίδι του στις 14 Νοεμβρίου ενώ η προετοιμασία ξεκίνησε… προχθές. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη “χτυπήθηκε” όσο καμία άλλη από τον Covid-19 και η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού δεν της επέτρεψε να αντέξει 40 λεπτά στην Ρόδο απέναντι στον πιο έτοιμο Κολοσσό Ρόδου.

Οι ροδίτες “έσπασαν το ρόδι” στο φετινό πρωτάθλημα, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική “ανάσα” (1-2 ρεκόρ). MVP ο Κερέμ Καντέρ με 23 πόντους (7/10 δίποντα, 6/8 βολές, 1/2 τρίποντα) και 8 ριμπάουντ. Σημαντική η συμβολή των Άρτις (10 πόντους) και Άντριτς (15 πόντους με 4/6 τρίποντα).

Για το ανέτοιμο Λάυριο, ο Ντέβιν Ντέιβις πάλεψε κάτω από τις δύο ρακέτες αγωνιζόμενος πολλές φορές ως σέντερ (απουσία καθαρού «5αριού») και τα πήγε περίφημα ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 19 πόντους.

Το ματς:

Ο Κολοσσός Ρόδου, που παρατάχθηκε με… 11άδα λόγω των πειθαρχικών παραπτωμάτων του Λάιλ, ο οποίος αποτελεί παρελθόν, άρχισε το παιχνίδι καλύτερα. Με τρίποντο του Άντριτς μετά το κάρφωμα του Άρτις προηγήθηκε 5-2. Η συνέχεια άνηκε στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι με τρίποντα τον Λέβαν και Ντέιβις ξέφυγαν με έξι πόντους διαφορά (8-14). Τούμπα με κάρφωμα και Γκόινς με τρίποντο έφεραν το ματς στο πόντο (13-14) και στα εναπομείναντα 3,5 λεπτά έως τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου οι δύο ομάδες αντάλλασσαν καλάθια.

Με τρίποντα των Λεγκίκα και Κάρτερ άρχισε το δεύτερο δεκάλεπτο για το Λαύριο, το οποίο έφτασε έως το +8, 20-28. Άρτις, Καντέρ και… άμυνα επέτρεψαν στο συγκρότημα του Ηλία Καντζούρη να μειώσει στους δύο (28-30). Ο Κερέμ Καντέρ (αδερφός του Ένες των Σέλτικς) είχε πάρει την υπόθεση προσωπικά και κρατούσε σχεδόν μόνος του σε απόσταση αναπνοής τον Κολοσσό. Ο Άντριτς με τρίποντο απάντησε στον Μουράτο και το ημίχρονο έληξε με το Λαύριο να έχει βραχεία κεφαλή (38-39).

Από τα αποδυτήρια βγήκαν πιο αποφασισμένοι οι γηπεδούχοι και με τους Καντέρ και Ζάρα πήραν την πρωτοκαθεδρία στο σκορ και μαζί τον έλεγχο της αναμέτρησης. Ο Ντέιβις απαντούσε όμως στον Τούρκο ψηλό και έτσι ο Κολοσσός δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ (54 όλα). Ένα κάρφωμα του Γκόινς και δύο βολές του Καντέρ ανέβασαν τη διαφορά για πρώτη φορά στους πέντε πόντους υπέρ των ροδιτών. Το 59-54 ήταν το σκορ μετά από τριάντα αγωνιστικά λεπτά στην Καλλιθέα της Ρόδου.

Με άμυνα που “σπάει κόκκαλα” και τον Άντριτς να συνεχίζει το “πάρτι” του πίσω από τα 6.75 μ. ο Κολοσσός πήρε την πρώτη διψήφια διαφορά του (64-54). Λίγο αργότερα η διαφορά έφτασε στους 12 με νέο καλάθι του Καντέρ όμως ο Μουράτος με τρίποντο “έγραψε” το 66-57. Τα τελευταία 4,5 λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τους παίκτες του Χρήστου Σερέλη να μην έχουν την ενέργεια έτσι ώστε να επιστρέψουν στο ματς. Ο Κολοσσός διαχειρίστηκε άψογα την υπέρ του διαφορά και έφτασε στη νίκη με διαφορά 15 πόντων μάλιστα (77-62).

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 38-39, 59-54, 77-62

Αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.