Γκιστ: «Κακώς χαλαρώσαμε»

Ο Τζέιμς Γκιστ τόνισε πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να πάρει το μάθημά του από το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα και να μη χαλαρώνει στα ματς της Euroleague.

Ο Τζέιμς Γκιστ τόνισε πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να πάρει το μάθημά του από το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα και να μη χαλαρώνει στα ματς της Euroleague. Ο Αμερικανός παίκτης αναφέρθηκε στην απώλεια των 22 πόντων διαφορά, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων του «τριφυλλιού».


Αρχικά, ο Γκιστ τόνισε στην εφημερίδα «Sportday»: «Ήταν δύσκολο παιχνίδι. Ξεκινήσαμε γεμάτοι ενέργεια και αφού πήραμε το μεγάλο προβάδισμα (28-6 στο 10.32), χαλαρώσαμε κακώς. Αυτό δεν πρέπει να γίνει ξανά. Πρέπει να είμαστε σωστοί στη διαχείριση. Όπως έγινε και με τη Φενέρ, την Αρμάνι και την Τουρόφ. Πήραμε ένα μεγάλο προβάδισμα, αλλά στη συνέχεια το χάσαμε, αν και πήραμε αυτό που θέλαμε. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι μια ομάδα που μάχεται για 40 λεπτά, αλλά στο κρίσιμο σημείο δείξαμε χαρακτήρα. Μείναμε ενωμένοι, μαζί ως ομάδα και για αυτό νικήσαμε έχοντας όπλο την άμυνά μας».


Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Οφείλουμε να είμαστε πιο έξυπνοι. Όταν το ματς είναι στους 20 πόντους, θα πρέπει να το πιέσουμε να πάει είτε στους 30 είτε στους 40. Έτσι “σκοτώνεις” τον αντίπαλο. Άλλωστε έχουμε σύνολο γεμάτο ταλέντο και επίθεση».


Ο Γκιστ απάντησε για το αν η νίκη επί της Άλμπα στο Βερολίνο, ήταν η ώθηση που έψαχναν οι «πράσινοι»: «Σίγουρα! Το είχαμε ανάγκη. Απέναντι σε έναν αντίπαλο που -μην ξεχνάμε- νίκησε και τη Μακάμπι και δείχνει ότι έχει ικανότητες. Ήμασταν πιο άνετοι, αλλά όλα τα ματς είναι επικίνδυνα. Πάντως παιχνίδι με το παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι. Πιστεύω ότι ο Γκάνι Λαουάλ θα μας βοηθήσει πολύ στον δεύτερο γύρο του Top 16 με τις αθλητικές του ικανότητες, αλλά χρειάζεται αρκετή δουλειά ενώ έχουμε ακόμα χρόνο μπροστά μας μέχρι να είμαστε έτοιμοι για το ματς με τη Μακάμπι».


Όσον αφορά στην αγωνιστική κατάσταση του Παναθηναϊκού, ο Γκιστ τόνισε: «Είμαστε εδώ που θέλουμε να… είμαστε. Η συνέχεια θα είναι αρκετά δύσκολη. Θέλουμε να κάνουμε το σημαντικό βήμα που είναι να πάρουμε την πρόκριση, αλλά και να αποκτήσουμε και το πλεονέκτημα έδρας στη φάση των προημιτελικών. Ωστόσο αυτό θέλει δουλειά και βελτίωση».


Για τη συνέχεια της Euroleague, o Αμερικανός παίκτης δήλωσε: «Πρέπει να πολεμήσουμε. Αν το κάνουμε, είναι δύσκολο να χάσουμε. Έχουμε τις ικανότητες και τη χημεία. Μην ξεχνάμε ότι και στις ήττες με Ρεάλ και Μπαρτσελόνα είχαμε την ευκαιρία να φύγουμε νικητές. Έχουμε ομάδα για μεγάλα πράγματα. Διότι πιστεύω στο μέταλλο που έχει ο Παναθηναϊκός και στη φιλοσοφία μας. Φυσικά σημαντικό ρόλο έχει παίξει και ο κόουτς Ιβάνοβιτς με την εμπειρία που έχει και έχει δημιουργήσει ένα σύνολο μαχητών».


Ο έμπειρος παίκτης του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε και στην απόφαση του ΑΣΕΑΔ, η οποία δικαιώνει τους «πράσινους» για τον προημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδος με τον Ολυμπιακό: «Το έμαθα το πρωί και φυσικά χάρηκα. Ήταν κάτι που αξίζαμε. Άλλωστε εμείς ήμασταν οι δίκαιοι νικητές. Αλλά ως εκεί. Διότι το κίνητρό μας ήταν να νικήσουμε τον Ερυθρό Αστέρα και δεν θέλαμε να μας αποσπάσει την προσοχή αυτό το ευχάριστο νέο. Έτσι όταν έρθει η ώρα θα επεξεργαστούμε τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ που θα είναι δύσκολος και μην ξεχνάμε ότι στο πρωτάθλημα είχαμε χάσει. Ωστόσο προηγείται το ματς με την ΑΕΚ που θα είναι ενδιαφέρον και μετά το ματς με τα Τρίκαλα. Οπότε οι μάχες συνεχίζονται».


Τέλος, ο Γκιστ έπλεξε το εγκώμιο του Διαμαντίδη: «Το έχω πει και στην προπόνηση. Να παίρνει εκείνος το τελευταίο σουτ και στο εσωτερικό διπλό που έχουμε. Όταν παίρνει το κρίσιμο σουτ, είμαι σίγουρος ότι θα το βάλει. Δεν το πιστεύω μόνο εγώ, αλλά και ο κόσμος. Είναι νικητής στο παρκέ και στη ζωή. Δεν φοβάται. Είναι απλά ο 3D».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.