Ολυμπιακός-Καρδίτσα 85-73: “Καθάρισε” στο τέλος με κορυφαίο τον Λούντζη (photos + highlights)

Ο Ολυμπιακός λύγισε την εξαιρετική Καρδίτσα με 85-73.

Ολυμπιακός και Καρδίτσα αναμετρήθηκαν στο Στάδιο “Ειρήνης και Φιλίας” για την 21η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Το σύνολο του Νίκου Παπανικολόπουλου ήταν τρομερά ανταγωνιστικό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έμεινε κοντά στο σκορ αλλά “λύγισαν” στην τελευταία περίοδο, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να επικρατούν με 85-73.

Κορυφαίος παίκτης των “ερυθρόλευκων” ο Μιχάλης Λούντζης με 16 πόντους, σταθερός ο Κάνααν με 11 ενώ επέστρεψε με πολύ καλή εμφάνιση ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις ο Μόουζες Ράιτ. Για την εξαιρετική Καρδίτσα, κορυφαίος ο Μπιουκάναν με 18 πόντους, ενώ πολλές βοήθειες έδωσε ο Γουάιτ. Φοβερός στο πρώτο ημίχρονο ο Τέβον Μακ.

BASKET LEAGUE 2023-2024 / ΟΣΦΠ – ΚΑΡΔΙΤΣΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Το ματς

Με Μήτρου-Λονγκ, Κάνααν, Παπανικολάου, Πίτερς και Φαλ ξεκίνησε το παιχνίδι ο Γιώργος Μπαρτζώκας, τους Μπιουκάναν, ΜακΚόλουμ, Καμπερίδη, Μακ και Γουάιτ επέλεξε ο Νίκος Παπανικολόπουλος. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αρκετά άστοχες, με τους Φαλ και Μακ να καρφώνουν για τους πρώτους πόντους των ομάδων τους. Το τρίποντο του Κάνααν για το 6-5 “άνοιξε” τον ρυθμό του αγώνα, με την Καρδίτσα να διατηρείται μπροστά στο σκορ. Δύο σουτ έξω από τα 6,75 του Μήτρου-Λονγκ έβαλαν μπροστά τους “ερυθρόλευκους”, με τους Παπανικολάου και Λούντζη να κάνουν το 21-15. Η περίοδος θα τελειώσει 21-19 χάρη σε buzzer beater του Μπιουκάναν.

BASKET LEAGUE 2023-2024 / ΟΣΦΠ – ΚΑΡΔΙΤΣΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, τρεις κακές επιθέσεις του Ολυμπιακού έδωσαν τρεις εύστοχες επιθέσεις στους φιλοξενούμενους, που πήραν προβάδισμα πέντε πόντων (21-26). Με κύριους εκφραστές στην επίθεση τους Λαρεντζάκη και Πετρούσεφ, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να περάσουν και πάλι μπροστά στο σκορ, αλλά τα χαμένα ριμπάουντ έκαναν τρομερή ζημιά. Η Καρδίτσα ανανέωσε 11 επιθέσεις, ο Γουάιτ έκανε θραύση στο ζωγραφιστό και το ημίχρονο τελείωσε με προβάδισμα δύο πόντων για τους φιλοξενούμενους (39-41).

BASKET LEAGUE 2023-2024 / ΟΣΦΠ – ΚΑΡΔΙΤΣΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Στο δεύτερο ημίχρονο η Καρδίτσα συνέχιζε να βρίσκει λύσεις επιθετικά και οδήγησε τον Γιώργο Μπαρτζώκα να καλέσει τάιμ άουτ μετά το λάθος του Μήτρου-Λονγκ και το καλάθι του Γουάιτ. Ο Κάνααν βρήκε εύστοχο τρίποντο για το 51-52 με τον Μακ να απαντά στο τέλος της επίθεσης των φιλιξενούμενων. Με 2/2 βολές του Αμερικανού γκαρντ, ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά από τη δεύτερη περίοδο (58-57), με τον ίδιο να φτάνει τους 11 πόντους, πρώτος διψήφιος της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα. Το τρίτο δεκάλεπτο θα τελειώσει 62-57 με καλάθια των Λούντζη και Πίτερς.

Στη τελευταία περίοδο ένα τρίποντο του θετικού Μιχάλη Λούντζη και πέντε σερί πόντους του Ράιτ έδωσαν διψήφιο προβάδισμα στον Ολυμπιακό (70-60). Οι γηπεδούχοι έδειξαν να “καθαρίζουν” την αναμέτρηση με την Καρδίτσα να μένει από δυνάμεις. Η διαφορά έφτασε τους 14 πόντους (77-63), με το υπόλοιπο του παιχνίδιού να παίρνει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 39-41, 62-57, 85-73

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.