Μαρούσι-Άρης 84-89: Επιστροφή στις νίκες (highlights)

Την τρίτη του εκτός έδρας νίκη του πανηγύρισε ο Άρης, καθώς επικράτησε του Αμαρουσίου με 89-84.

Μαρούσι και Άρης διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τις υποχρεώσεις της 9ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League  με την ομάδα του Kαστρίτη να κάνει εμφατική εμφάνιση για τρία δεκάλεπτα αλλά να παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα χάρη στην ψυχραιμία της στα τελευταία λεπτά μετά από το δυναμικό comeback του Αμαρουσίου.

Ο Άρης ξεκίνησε την αναμέτρηση παίζοντας άμυνα για σεμινάριο και περιορίζοντας κατά πολύ την ομάδα του Αμαρουσίου κυρίως μέσα από συνεχόμενα κλεψίματα και αιφνιδιασμούς.  Με πληθώρα επιλογών στο επιθετικό κομμάτι, το σύνολο του Καστρίτη κατάφερε να είναι παραγωγικό από την αρχή απέναντι στους γηπεδούχους, με το σκορ της πρώτης περιόδου να είναι σχεδόν… «διπλό» (16-27)

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του coach Λημνιάτη εμφανίστηκε πιο αποφασισμένη (σερί 6-0) στα πρώτα λεπτά αναγκάζοντας τον τεχνικό των φιλοξενούμενων να πάρει ένα γρήγορο τάιμ-άουτ. 

Ο Άρης συνέχισε να βρίσκει λύσεις μέσα από την καλή ομαδική του λειτουργία και στις δυο μεριές του γηπέδου, το ίδιο όμως και οι γηπεδούχοι με ένα πιο…μονοδιάστατο τρόπο αλλά εξίσου αποτελεσματικά στα πρόσωπα  των Γιαννόπουλου – Ραντούλιτσα.  

Το ημίχρονο βρήκε την ομάδα του Άρη να προηγείται με σκορ 44-34…

Το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης είχε μία διαφορετική εξέλιξη και για τις δύο ομάδες. Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Άρης συνέχισε να δείχνει ότι μέσα από την άμυνα του μπορεί να έχει το πάνω χέρι στον ρυθμό της αναμέτρησης, την ώρα που οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν να βρουν σκορ και έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο. 

Παρόλα αυτά, σποραδικά υπήρχαν διαστήματα όπου το Μαρούσι έδειχνε ότι μπορεί να απειλήσει με ένα comeback. 

Η επιστροφή αυτή δεν άργησε πολύ να έρθει, με το Μαρούσι να ξεκινάει το τέταρτο και τελευταίο μέρος της αναμέτρησης πιο συγκεντρωμένο και να πλησιάζει απειλητικά τον Άρη μέσα από στοχευμένες επιθέσεις αλλά και καλές άμυνες. 

Η ομάδα του Αμαρουσίου  κατάφερε να τρέξει ένα επιμέρους 31-17 (!) στην τέταρτη περίοδο, ο Χάρης Γιαννόπουλος ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων φέρνοντας το παιχνίδι στους τρεις (μια κατοχή 84-87),  μετά όμως στα ελάχιστα δευτερόλεπτα που απέμειναν ήρθαν βολές από τον Άρη για το 84-89, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης με τους Θεσσαλονικείς να συνεχίζουν να κάνουν καλές εμφανίσεις. 

* Στο 5-4 ανέβηκαν οι Θεσσαλονικείς (2-3 εντός και 3-1 εκτός έδρας) και έκαναν αποφασιστικό βήμα για την επτάδα που στο τέλος του α’ γύρου οδηγεί στο Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδας. Στο 3-6 έπεσε το Μαρούσι (1-4 εντός και 2-2 εκτός έδρας).

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα δεκάλεπτα: 15-27, 34-44, 53-72, 84-89

ΜΑΡΟΥΣΙ (Γιώργος Λημνιάτης): Χιλ 9 (1), Τζούστον 20 (2τρ., 10ρ.), Μπρίσκο 17 (10ασ.), Ραντούλιτσα 23 (7ρ.), Νικολαϊδης 2, Πένο, Στασινός, Μπόγρης, Φιλιππάκος, Ιορδάνου 2, Γιαννόπουλος 10 (2), Λούκοβιτς 1

ΑΡΗΣ (Γιάννης Καστρίτης): Καρ 12 (6ασ.), Κατσίβελης 10, Ντε Σόουζα 10 (7ρ.), Χάρελ 7 (1τρ., 10ρ.), Γκάλινατ 21 (3), Σλαφτσάκης 2, Τολιόπουλος 10 (1), Μπλούμπεργκς 11 (1), Φίλιος, Περσίδης, Μπάνκστον 6


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.