Παναθηναϊκός: «Πυρά» προς ΕΣΑΚΕ-ΕΟΚ, με ανακοίνωση καταπέλτη

Επίθεση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός προς ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ μέσα από ανακοίνωση της ομάδας.

Με ανακοίνωσή της, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, εξαπέλυσε πυρά προς ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ, ενώ οι «πράσινοι» εξέφρασαν και τα παράπονά τους για την διαιτησία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

 Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός συγχαίρει τον Ευάγγελο Γαλατσόπουλο για την επανεκλογή του στην προεδρία του ΕΣΑΚΕ και του εύχεται καλή επιτυχία στη νέα του θητεία.

Έναν άνθρωπο που στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου «μαύρισαν» εννέα ομάδες που υπογράφουν έγγραφο με το επισυναπτόμενο περιεχόμενο ως πρόταση μομφής και εν συνεχεία ζήτησε να παραιτηθεί μόνος του, προκειμένου να μη διαπομπευτεί από την πρόταση μομφής και την αποδοκιμασία των ίδιων των ομάδων.

Μια αποδοκιμασία που πηγάζει από τα ίδια τα γεγονότα:

-Το Πρωτάθλημα της Basket League φτάνει στην τελική του ευθεία και ακόμη δεν έχει βρεθεί κεντρικός χορηγός.

Οι χορηγίες μειώθηκαν δραματικά μένοντας μόνο με τη Watt&Volt και την Υδρόγειο Ασφαλιστική, η οποία διατηρήθηκε προς τιμήν του αείμνηστου Γιώργου Κονδύλη.

-Η θέση του προέδρου εξασφαλίζει έναν παχυλό μισθό της τάξεως των 4.500 ευρώ συν αμέτρητα έξοδα, αλλά ο κ. Γαλατσόπουλος δουλεύει part time και εμφανίζεται στην Αθήνα μια φορά στις είκοσι μέρες και αν αυτό συνδυάζεται με τις λοιπές του επαγγελματικές υποχρεώσεις.

-Ο προϋπολογισμός του All Star Game (διεξήχθη ανήμερα του τελικού Μουντιάλ με έσοδα 5200 ευρώ από εισιτήρια) κατατέθηκε τρεις μέρες πριν τη διεξαγωγή του και αφορούσε μια διοργάνωση που έγινε τον Δεκέμβριο με χίλια δυο παρασκηνιακά τερτίπια με «περίπτερα», «χορηγίες» κτλ.

-Ο άνθρωπος αυτός «ξεπούλησε» την ονοματοδοσία στο περσινό Σούπερ Καπ έναντι ενός ευτελούς και μη εξασφαλισμένου ποσού.

-Μοίρασε τα χρήματα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο δίνοντας ένα χαρτί με ποσά στις ομάδες χωρίς να βασιστεί σε κανένα κριτήριο ή αλγόριθμο υπολογισμού με βάση την τηλεθέαση, την εμπορικότητα ή την κατάταξη του περσινού πρωταθλήματος.

-Κατέθεσε έναν προβληματικό κανονισμό αδειοδότησης οδηγώντας σε εσωτερική ρήξη τις ομάδες στον ΕΣΑΚΕ και σε μια ακατάσχετη ρουσφετολογία – ψηφοθηρία.

-Δεν εφάρμοσε την απόφαση ΔΣ για συνάντηση αντιπροσωπείας των ομάδων με τον Υφυπουργό αθλητισμού, ώστε να διεκδικήσουν από κοινού τα λεφτά του στοιχήματος για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που αποδεδειγμένα δικαιούνταν. Ανέλαβε μόνος του το τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης, με αποτέλεσμα να εισπράξουν όλες οι ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη λιγότερα χρήματα και στις δύο εφαρμογές του μέτρου.

-Έστειλε τον οικονομικό και αγωνιστικό απολογισμό της θητείας του Προεδρείου του ΕΣΑΚΕ 24 ώρες πριν το ΔΣ στο οποίο προκηρύχθηκε η ημερομηνία των εκλογών και το οποίο συγκλήθηκε δύο ημέρες πριν τη διεξαγωγή του.

-Τί συνέβη λοιπόν και ξαφνικά οι ομάδες άλλαξαν γνώμη; Αληθεύει πως δέχθηκαν πιέσεις και απειλές από «στελέχη» που εμφανίζονται ως εκτελεστικά όργανα;

-Αλήθεια, ποιος είναι αυτός ο κύριος Μαυραγάνης τον οποίο τόσοι εκπρόσωποι ομάδων αναφέρουν;

-Επίσης, ο κοινός προεκλογικός αγώνας ΕΟΚ-ΕΣΑΚΕ όντως «απέδωσε» καρπούς, με γνώμονα το «καλό» του μπάσκετ.

Ας μην ξεχνάμε πως αυτή η ΕΟΚ απέδειξε ξανά την Κυριακή τις προθέσεις της απέναντι στον Παναθηναϊκό. Αυτή η ΕΟΚ της οποίας ο πρόεδρος, Ευάγγελος Λιόλιος, είχε ζητήσει να αναλάβει την ευθύνη για κακές διαιτησίες που αλλοιώνουν τους αγώνες. Όπως ακριβώς αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα, κατά γενική ομολογία και παραδοχή, στην αναμέτρηση της Κυριακής (19/3) με τον Ολυμπιακό και όπως ακριβώς είχε γίνει και στον πρώτο γύρο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Παρεμπιπτόντως, ο πρόεδρος της ΚΕΔ Στέλιος Κουκουλεκίδης, ο οποίος ως άλλος Χουντίνι «εξαφανίζει» διαιτητές από τους ορισμούς-κληρώσεις, έσπευσε να μοιράσει συγχαρητήρια στη διαιτητική τριάδα μετά τη λήξη του αγώνα και την ώρα που όλη η Ελλάδα είδε τα πεπραγμένα τους. Φαίνεται, πως τόσο ο ίδιος όσο και ο γενικός κουμανταδόρος της ΚΕΔ, Νίκος Πιτσίλκας, είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από την απόδοση των διαιτητών που κρίνουν αποτελέσματα.

Παρά τα παραπάνω δεδομένα, ο Παναθηναϊκός ως ο μεγαλύτερος Σύλλογος της Ελλάδας και θεματοφύλακας του ελληνικού μπάσκετ δεν πρόκειται να ακολουθήσει δρόμους πόλωσης και διάλυσης. Τον εύκολο δρόμο ΟΥΔΕΠΟΤΕ τον επέλεξε. Είμαστε εδώ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ, ώστε να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το καλό του αθλήματος.

Κάτι το οποίο υπηρετούμε και αποδεικνύουμε με έργα και πράξεις εδώ και δεκαετίες. Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει, ώστε να δημιουργήσουμε ξανά μια ομάδα εντός των τεσσάρων γραμμών που δεν θα μπορεί κανείς να «ακουμπήσει». Ούτε φεύγουμε, ούτε υποβιβαζόμαστε, ούτε …παραιτούμαστε.

Ας ελπίσουμε και οι φορείς του μπάσκετ να έχουν ως στόχο τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών για τις ομάδες με ουσιαστικές λύσεις και έργα. Το προεδρείο του ΕΣΑΚΕ να λειτουργήσει με μόνο στόχο το συμφέρον των ομάδων, διότι μέχρι σήμερα το μόνο που λειτούργησε στην εντέλεια ήταν οι πλουσιοπάροχοι μπουφέδες στις συνεδριάσεις. Ο κ. Γαλατσόπουλος μακάρι να καταφέρει να διορθώσει μαζί με τους συνεργάτες του την εικόνα του επαγγελματικού μπάσκετ γυρίζοντας σελίδα στον τρόπο λειτουργίας του. Αν το πετύχει, θα είμαστε οι πρώτοι που θα του αποδώσουμε τα εύσημα.

Όσο για αυτούς οι οποίοι φέρεται να ενέδωσαν στις «απειλές» και έκαναν στροφή 180 μοιρών αναιρώντας τις υπογραφές τους; Καθένας κάνει τις επιλογές του βάσει των αξιών και των προτεραιοτήτων του.

Ο Παναθηναϊκός είναι το ελληνικό μπάσκετ και στις πολύ δύσκολες στιγμές του αθλήματος, θα σταθεί για μια ακόμη φορά απόλυτη ασπίδα σε όποια επίθεση κατά αυτού»


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.