ΑΕΚ – Κολοσός 95-89: Γλύτωσε το… έμφραγμα

Η ΑΕΚ επικράτησε με 95-89 του Κολοσσoύ έχοντας έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Μαχητικοί οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν μέχρι το τέλος

Οι “κιτρινόμαυροι” μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι καθώς προηγήθηκαν 8-0. Γρήγορα όμως υποχρεώθηκαν να ψάχνουν λύσεις, όσο ο Κολοσσός έβρισκε “απαντήσεις” και ιδιαίτερα όταν με το επί μέρους 11-2 πήρε προβάδισμα στο σκορ.

Ο Κένι Γουίλιαμς έκανε μία εξαιρετική αρχή, έχοντας 11 από τους 17 πόντους της ομάδας του. Με τους Φλιώνη και Λεμάρ φορτωμένους από δύο φάουλ, η ΑΕΚ αναζητούσε τη λύση από τους περιφερειακούς της.

Με την είσοδο του Βλάντο Γιάνκοβιτς στο ματς (10π., 5 ριμπ. στο 1ο ημίχρονο) και του Πιερ Οριόλα (8π., 2 ριμπ. στο 1ο) η ΑΕΚ απέκτησε οντότητα κοντά στο καλάθι.

Όχι μόνο απείλησε με κερδισμένα φάουλ, αλλά πήρε και τους απαιτούμενους πόντους, καθώς προηγήθηκε με 30-23. Ο Κολοσσός αντέδρασε, ισοφάρισε σε 32-32 και πέρασε μπροστά στο σκορ με τρίποντο του Σταρκς (32-35).

Από εκείνο το σημείο και μετά, η Ένωση βρήκε λύσεις από τους Γιάνκοβιτς και Οριόλα, ενώ στην εξίσωση του αγώνα μπήκε και ο Μάιλς με 6 πόντους.

Μάλιστα, ένα δικό του τρίποντο έφερε την ΑΕΚ μπροστά με 49-46, προτού ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με σκορ 51-46.

Η ΑΕΚ άρχισε την 3η περίοδο, όπως ολοκλήρωσε το δεύτερο μισό του πρώτου μέρους. Με επί μέρους 16-4 και τον Κώστα Γόντικα να έχει 9 πόντους σε αυτό το κομμάτι, προηγήθηκε για πρώτη φορά με διψήφιο αριθμό πόντων (65-50).

Από τους 16 πόντους της Ένωσης, οι 9 ήταν του Γόντικα και οι άλλοι 5 του Φλιώνη.

Ο πρώτος μάλιστα ήταν ασταμάτητος στο 3ο δεκάλεπτο, έχοντας, μετά από 5 αγωνιστικά λεπτά 17 πόντους (τους 13 σε αυτό το δεκάλεπτο), 1 μπλοκ και 1 ριμπάουντ!

Ο Στρέλνιεκς ήταν εκείνος που ανέλαβε να δώσει το μακρινό σουτ στην Ένωση, με ένα τρίποντό του (3:50) δίνοντας προβάδισμα 14 πόντων (74-60) στους γηπεδούχους.

Και εκεί που η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να… καθαρίσει το ματς, ο Κολοσσός με τον Σταρκς να σκοράρει συνεχώς (17π. σε εκείνο το σημείο) μείωσε στους 9.

Η ΑΕΚ με ένα buzzer beater δίποντο του Γουίλιαμς, κατάφερε να κλείσει την 3η περίοδο στο +13 (81-68).

Με το σκορ στο 83-71 ο Κολοσσός έκανε σερί 7-0 και έριξε τη διαφορά στους 5 (83-78), με τον Γιανγκ να σημειώνει το πρώτο καλάθι του στο παιχνίδι.

Όσο ο Κολοσσός επιχειρούσε να μειώσει και άλλο τη διαφορά, η ΑΕΚ είχε τη λύση. Με ηγέτες τους Στρέλνιεκς – Φλιώνη διατηρούσε απόσταση 5-7 πόντων.

Ένα εντελώς άστοχο τρίποντο του Ντίξον, έδωσε την ευκαιρία στην Ένωση να φέρει τη διαφορά στους 9 με καλάθι του Γουίλιαμς (93-84), ο οποίος παρά τις ενοχλήσεις που ένωθε, πήρε ξανά… μπροστά στα κρίσιμα λεπτά.

Ένα τρίποντο του Γιαννόπουλου για το 95-89 έβαλε προσωρινά… φωτιά στον αγώνα, αλλά τελικά, οι δύο ομάδες έπαιξαν και για τη διαφορά, με το +6 των “κιτρινόμαυρων” που ισοφάρισαν τη διαφορά του αγώνα από τον πρώτο γύρο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.