Κολοσσός-Ολυμπιακός 79-80: Ο Βεζένκοφ τον κράτησε αήττητο (hls)

Ο Κολοσσός ήταν μπροστά στο σκορ σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά ο Βεζένκοφ με τρίποντο στα 6’’ χάρισε τη νίκη (79-80) στον Ολυμπιακό.

Οι Ροδίτες πραγματοποίησαν εκπληκτική εμφάνιση και βρέθηκαν αγκαλιά με τη νίκη, αλλά οι πρωταθλητές κατάφεραν στο τέλος να πάρουν τη νίκη που τους κρατάει αήττητους στις διοργανώσεις εντός συνόρων.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι από τα πρώτα δευτερόλεπτα, δείχνοντας τις διαθέσεις τους για τη συγκεκριμένη… μονομαχία. Ο Γιαννόπουλος με τα εύστοχα σουτ από την περιφέρεια έκανε τη ζημιά στην αντίπαλη άμυνα, η οποία δεν μπορούσε να βρει ισορροπία και να αποτρέψει τους εύκολους πόντους. Ο Ολυμπιακός φάνηκε επηρεασμένος από τη «βαριά» ήττα στην Ευρωλίγκα και το ταξίδι στο Μιλάνο. Χρειάστηκε να περάσουν τρία λεπτά προκειμένου οι «ερυθρόλευκοι» να πετύχουν τους πρώτους τους πόντους. Οι νταμπλούχοι Ελλάδος ήταν συνεχώς στο κυνήγι του σκορ μέχρι το τελευταίο λεπτό, όταν και ισοφάρισαν σε 20-20, ενώ πέρασαν μπροστά για πρώτη φορά με το τρίποντο του Βεζένκοφ στο τέλος της περιόδου (22-23). 

Ο Κολοσσός συνέχιζε την πίεση στο δικό του μισό γήπεδο, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των αντιπάλων του. Η συνταγή αυτή έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς μετά το 28-29, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε ξανά να μπει σε θέση οδηγού του σκορ μέχρι την ανάπαυλα. Με σερί 8-0 οι Ροδίτες έκαναν το 36-29 και έβαλαν τις βάσεις για να πάνε στα αποδυτήρια με το +4 (38-34). 

Κολοσσός οΒεζένκοφ…

Μετά από περίπου ενάμισι λεπτό ο Κολοσσός ήταν μπροστά με εννιά πόντους (+9), διαφορά που ήταν και η μεγαλύτερη στον αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο. Αυτό ταρακούνησε τον… Βεζένκοφ, ο οποίος το πήρε προσωπικά επιθετικά σκοράροντας τόσο από μακριά, όσο και από κοντά. Οι «ερυθρόλευκοι», βελτιώθηκαν και στην άμυνα, όχι όμως σε σημείο που να σταματήσουν τον εκπληκτικό Ντίξον. Οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στον πόντο δύο φορές, όμως η αστοχία των Παπανικολάου και Φαλ από τις βολές δεν τους επέτρεψαν να ισοφαρίσουν. Ο Βεζένκοφ με το πέμπτο εύστοχο τρίποντο (27π. 5/6 τριπ) μείωσε σε 61-60, ωστόσο ο Γιανγκ σε νεκρό χρόνο έστειλε τον Κολοσσό στην τέταρτη περίοδο με τρεις πόντους διαφορά (63-60). 

Με πέντε σερί πόντους του Μπλακ ο Ολυμπιακός προσπέρασε στο σκορ (63-65) μετά από περίπου 20 λεπτά(!), αλλά οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και απάντησαν άμεσα. Το παιχνίδι απέκτησε γρήγορο ρυθμό, με πολλές επαφές και αρκετή δύναμη. Ο Κολοσσός «έχτισε» διαφορά πέντε πόντων (72-67), με τον Βεζένκοφ να φωνάζει «παρών» και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Το τρίποντο του Λαρεντζάκη έφερε τους «ερυθρόλευκους στο +4 (73-77) για πρώτη φορά στο ματς, όμως οι Γιανγκ και Γιαννόπουλος απάντησαν και έκαναν το 79-77, «αναγκάζοντας» τον Γιώργο Μπαρτζώκα να πάρει εσπευσμένα τάιμ άουτ 1’25’’ πριν το τέλος.

Σλούκας και Παπανικολάου έχασαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν, αλλά και από την άλλη πλευρά Μορέιρα και Κατσίβελης δεν μπόρεσαν να διευρύνουν το προβάδισμα για τους γηπεδούχους. Το κλέψιμο του Λαρεντζάκη και το τρίποντο του Βεζένκοφ στα 6’’ έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των πρωταθλητών (79-80), καθώς ο Κατσίβελης αστόχησε στο τελευταίο σουτ…

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 38-34, 63-60, 79-80.

Κολοσσός (Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος 8 (2), Ντίξον 14 (3), Χατζηδάκης 2, Κατσίβελης 6, Γιαννόπουλος 17 (4), Σμιθ 6, Σταρκς 2, Μορέιρα 10, Τζέιμς 11 (2), Κόφι 3.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 4, Κάναν 6 (2), Φαλ 3, Βεζένκοβ 33 (7), Παπανικολάου 14 (1), Λούντζης, Λαρεντζάκης 3 (1), Σλούκας 5, Μπόλομποϊ, Πίτερς 3 (1), Μπλακ 9.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.