Ολυμπιακός vs Παναθηναϊκός: Αλλάζει ο Μπέικον το προβάδισμα ομοιογένειας;

Στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός είναι, ήδη, ένα βήμα, πίσω από τον Ολυμπιακό.

Το πρώτο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, ήρθε στον προθάλαμο της τρεχούσης περιόδου και στον τελικό του Σουπερ Καπ, στην Ρόδο, πριν από δυο μήνες και τρείς ημέρες. Ήταν ακόμα σε κατάσταση προετοιμασίας, αμφότεροι οι «αιώνιοι» αντίπαλοι. Ο Ολυμπιακός με φόρα από την προηγούμενη σεζόν, με πιο έτοιμο «κορμό» ομάδας και τον ίδιο προπονητή, νίκησε εύκολα. Ο Παναθηναϊκός ήταν ακόμα σε κατάσταση δημιουργίας, αναζήτησης και άλλων μεταγραφών και είχε νέο προπονητή. Οι νταμπλούχοι 2022 είχαν νικήσει εύκολα. Εκ τότε ο Ολυμπιακός συνεχίζει με την ίδια ομάδα, αντίθετα ο Παναθηναϊκός πρόσθεσε στο ρόστερ του, τον Ντουέιν Μπέικον, έβαλε στον «πάγο» τον Άντριου Άντριους και πρόσφατα, αντικατέστησε στην Basket League, τον τραυματία Mάριους Γκριγκόνις με τον Μπέικον.

Εκ τότε, οι «ερυθρόλευκοι» και οι «πράσινοι» έχουν παίξει 10 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα και θα φτάσουν τα 11, την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, καθώς και 7 στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σύνολο 18. Σημαντικό δείγμα για…παράλληλες συγκρίσεις, πριν το νέο, «δικό» τους «κρας τέστ» για το πρωτάθλημα την ερχόμενη Δευτέρα (5/12) στην έδρα του Ολυμπιακού. Το πρώτο από τα 4 σίγουρα σε Ευρωλίγκα και ελληνικό πρωτάθλημα, συν την προοπτική αναμέτρησης στον τελικό Κυπέλλου και συν τα ελληνικά πλει οφ. Δέκα παιχνίδια στο μάξιμουμ, αν και ποτέ δεν πρέπει να αποκλεισθεί πιθανή διασταύρωση στα πλει οφ της Ευρωλίγκα (!) που δεν έχουμε δει μέχρι τότε. Άλλα πέντε ματς «to be alive or not to be alive». Δεκαπέντε «μονομαχίες», μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων που λένε οι έμποροι και μέχρι να βαρεθούν να έχουν «take five» οι παίκτες και να ανταλλάσσουν χειραψίες ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Ντέγιαν Ράντονιτς.

Πριν από το ντέρμπι του ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη, ως φιλοξενούμενος της δις πρωταθλήτριας Ευρώπης, Εφές Αναντολού, την Πέμπτη (1/12) και ο Παναθηναϊκός θα παίξει, επίσης, εκτός έδρας, με την Ζαλγκίρις, στο Κάουνας, την Παρασκευή (2/12). Μια ημέρα περισσότερη ξεκούρασης ή προετοιμασίας για τον γηπεδούχο Ολυμπιακό.

Στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός είναι, ήδη, ένα βήμα, πίσω από τον Ολυμπιακό, με την ήττα-για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν- που γνώρισε στην πρεμιέρα από τον Άρη, στην Θεσσαλονίκη. Για να είναι πρώτος στο τέλος του πρωταθλήματος, θα πρέπει να νικήσει και στο ΣΕΦ και στο ΟΑΚΑ, στο ντέρμπι του δεύτερου γύρου, έστω και με διαφορά ενός πόντου και αυτονόητα να μην ηττηθεί σε άλλο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να αποκτήσει δικαίωμα κατάκτησης της πρώτης θέσης που ήδη κατέχει, από Δεκέμβρη μήνα, αν νικήσει τον Παναθηναϊκό και έχει προβάδισμα δυο νικών. Ακόμα και αν ηττηθεί στο ΟΑΚΑ, μετά από έναν γύρο, αλλά δεν γνωρίσει άλλη ήττα, πάλι θα κατέχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Πέρυσι, ο Ολυμπιακός ακολούθησε τον…αντίθετο δρόμο, με την ίδια χρονική σειρά των ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» είχαν ηττηθεί από τον Άρη, αλλά νίκησαν στο ΣΕΦ, τον Ολυμπιακό, από τον οποίο ηττήθηκαν στο ΟΑΚΑ. Και εκείνη η ήττα στο «σπίτι» τους, τους, προκάλεσε πείσμα που απέφερε το σερί 7-1 σε Ευρωλίγκα, τελικό Κυπέλλου, πρωτάθλημα και sweep στα πλει οφ πρωταθλήματος!

Ποια παράλληλη σύγκριση μπορεί να γίνει μεταξύ των «αιωνίων»;

Με δεδομένο ότι κάθε παιχνίδι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, ανεξαρτήτως της διοργάνωσης που παίζουν, είναι ένα ακόμα «el classicο», ο Ολυμπιακός είναι πιο πειστικός στις εμφανίσεις του από τον Παναθηναϊκό και τις έχει «εξαργυρώσει» με το 7-3 στην Ευρωλίγκα που μπορεί να γίνει 7-4 ή 8-3 στην Κωνσταντινούπολη, έναντι του 4-6 του Παναθηναϊκού που μπορεί να είναι 4-7 ή 5-6, το βράδυ της Παρασκευής, στο Κάουνας.

Τι έχει αλλάξει από τον τελικό του Σούπερ Καπ, μέχρι το επερχόμενο ντέρμπι; Η προσθήκη του Μπέικον στον Παναθηναϊκό, γιατί είναι παίκτης που μπορεί να αλλάξει ισορροπίες. Να νικήσει μόνος του μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό που έχει την ισχυρή ταυτότητα της ομαδικότητας, φαντάζει ανέφικτο. Μπορεί, όμως, να συμπαρασύρει τους συμπαίκτες του, αν τον ακολουθήσουν, σε ένα υψηλότερο επίπεδο απόδοσης. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει δυο παίκτες από την περσινή ομάδα της Μονακό που «λύγισε» από τον Ολυμπιακό στον πέμπτο αγώνα των πλει οφ της Ευρωλίγκα, αλλά και πάλι αυτή η σύγκριση είναι άκυρη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.