Κόροιβος: Ένας πρωτάρης ετών… 32

Από τα τοπικά γήπεδα της Ε.Σ.Κ.Α.Η και τις... αλάνες της Αμαλιάδας, ο Κόροιβος στα 32 χρόνια ζωής του θα παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία του στα «σαλόνια» της Basket League.

Από τα τοπικά γήπεδα της Ε.Σ.Κ.Α.Η και τις… αλάνες της Αμαλιάδας, ο Κόροιβος στα 32 χρόνια ζωής του θα παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία του στα «σαλόνια» της Basket League. Όλα ξεκίνησαν το 1982, όταν ο καθηγητής φυσικής Μάρκος Μπεμπλιδάκης αποφάσισε να βάλει την πορτοκαλί μπάλα στη ζωή της Αμαλιάδας.


Ο Μπεμπλιδάκης ήταν ο πρώτος προπονητής και παράλληλα παίκτης της ομάδας, που ξεκίνησε από την τότε Β΄ ΕΣΚΑΗ. Η εξέλιξη του Κόροιβου ήταν διαρκής, φτάνοντας μέχρι τη Γ’ Εθνική, χωρίς όμως να καταφέρει να σταθεροποιηθεί. Το 2009 κατετάγη δεύτερος στον 1ο Νότου της Γ’ Εθνικής και κέρδισε την άνοδο στην Β’, όμως προτίμησε να εξαγοράσει τη θέση της Ξάνθης και να αγωνιστεί στην Α2.


Η χρονιά στην Α2 δεν κύλισε ιδανικά για τον Κόροιβο, καθώς υποβιβάστηκε στη Β’ Εθνική. Η ομάδα της Αμαλιάδας ωστόσο δεν το έβαλε κάτω και επανήλθε την επόμενη σεζόν στην Α2, όπου πραγματοποίησε μια ανεπανάληπτη χρονιά και στο τέλος της εξασφάλισε την άνοδο στη Basket League για πρώτη φορά στην ιστορία της.


Ο στόχος στη Basket League


Όπως κάθε νεοφώτιστη ομάδα στην μεγάλη κατηγορία, έτσι και ο Κόροιβος δεν μπορεί παρά να έχει ως πρωταρχικό στόχο την εξασφάλιση της παραμονής στη Basket League. Η ομάδα της Αμαλιάδας με έναν νέο και ταλαντούχο προπονητή στον πάγκο της, τον Χάρη Μαρκόπουλο ευελπιστεί αν μη τι άλλο να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο, εξασφαλίζοντας την παραμονή στην κατηγορία και γιατί όχι να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, όπως για παράδειγμα πέρυσι η Νέα Κηφισιά.


Το ρόστερ


Ο Χάρης Μαρκόπουλος, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν βοηθός του πατέρα του, Σούλη στον ΠΑΟΚ, στο ντεμπούτο του στην Α1 ως πρώτος προπονητής δημιούργησε ουσιαστικά από την αρχή το ρόστερ του Κόροιβου, αφού από την περσινή ομάδα έμεινε μόνο ο Γαλιώτος. Ο 32χρονος τεχνικός προσπαθεί να «παντρέψει» την εμπειρία, που συνδυάζεται με κλάση όσον αφορά ειδικά στον Φεντόρ Ντμιτρίεφ (αγωνίστηκε με την Εθνική Ρωσία στο Ευρωμπάσκετ του 2009) και στον Σάσα Βασίλιεβιτς (οι Νίκος Αγγελόπουλος, Μιχάλης Γιαννακίδης, Ρόμπερτ Λόουερι είναι οι άλλοι τρεις παίκτες με σημαντικές παραστάσεις) με τα νιάτα και τον ενθουσιασμό των Ντουέιν Ντέιβις (που αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στην Μούρθια), Τζος Μάτζετ, Ντάριους Γκάρετ, Ανδρέα Κανονίδη, Γιώργου Παπαπέτρου και Παναγιώτη Φιλιππάκου.

Το ρόστερ:

Σάσα Βασίλιεβιτς         
Τζος Μάτζετ              
Ρομπ Λόουερι             
Νίκος Αγγελόπουλος      
Ανδρέας Κανονίδης       
Γιώργος Γαλιώτος         
Μιχάλης Γιαννακίδης    
Ντουέιν Ντέιβις          
Ντάριους Γκάρετ          
Γιώργος Παπαπέτρου       
Φεντόρ Ντμιτρίεφ         
Πάνος Φιλιππάκος    


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.