ΕΟΚ – ΕΣΑΚΕ: Eπικοδημητικό κλίμα στην τηλεδιάσκεψη των δυο θεσμικών φορέων

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έθεσε θέμα υπαγωγής της διαιτησίας και της ΚΕΔ στον ΕΣΑΚΕ.

Εξομάλυνση των σχέσεων ΕΟΚ-ΕΣΑΚΕ και επικοδομητικός διάλογος για την επίλυση των θεμάτων του επαγγελματικού μπάσκετ, σημειώθηκε στην δίωρη τηλεδιάσκεψη των δυο θεσμικών φορέων του αθλήματος.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, ενώ την ΚΑΕ Ολυμπιακός εκπροσώπησαν οι Γιώργος Σκινδήλιας και Νίκος Λεπενιώτης, την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ο Βασίλης Παρθενόπουλος και ο Σταύρος Ντίνος, ενώ την ΚΑΕ ΑΕΚ ο Τάκης Τριαντόπουλος.

Μείζονος σημασία είναι η συμφωνία για εναρμόνιση με τη FIBA σε ό,τι αφορά στην έκδοση των δελτίων, όπερ και σημαίνει πως όποιος κουβαλάει τιμωρία (ban) δεν θα μπορεί να πάρει στα χέρια του, τα δελτία -και κατ’ επέκταση να χρησιμοποιήσει κάποιον αθλητή.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έθεσε στην τηλεδιάσκεψη την ανάληψη της διαιτησίας και της ΚΕΔ από τον ΕΣΑΚΕ και ενώ για να συμβεί αυτό θα πρέπει να γίνει αλλαγή νόμου ή τροποποίηση του ισχύοντος για τις επιτροπές διαιτησίας σε όλες τις ομοσπονδίες των ομαδικών σπορ. Στην συζήτηση, αναλύθηκαν τα δεδομένα και υπήρξε γενική εκτίμηση ότι η διαιτησία είχε βήματα βελτίωσης στην προηγούμενη περίοδο, ενώ το θέμα έμεινε “ανοιχτό” για τα επόμενα χρόνια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.