Basket League: Για δέκατη φορά σε πέμπτο ματς ο μικρός τελικός

Οι Προμηθέας και Λάρισα θα λύσουν τις διαφορές τους σε πέμπτο ματς.

Οι μικροί τελικοί θα κριθούν στο μέγιστο αριθμό των αγώνων, για δέκατη φορά στην ιστορία του πρωταθλήματος. Η τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι παρόμοιο ήταν πριν δέκα χρόνια.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ: “Με την χθεσινή νίκη του Προμηθέα η σειρά των μικρών τελικών θα κριθεί στον μέγιστο δυνατό αριθμό αγώνων, για 10η φορά στην ιστορία τους. Από το 1992-93 υπήρξαν εννιά σειρές που ανέδειξαν την 3η ομάδα του Πρωταθλήματος που κρίθηκαν στο τελευταίο παιχνίδι, μία best of three και οχτώ best of five. Στις εννιά προηγούμενες, έξι φορές νίκησαν οι γηπεδούχοι και τρεις οι φιλοξενούμενοι.

Αυτή ωστόσο θα είναι η πρώτη φορά που η 3η θέση θα κριθεί στο game 5, έπειτα από 10 χρόνια. Ήταν το 2012 Κολοσσός H Hotels και Πανιώνιος είχαν νικήσει στα δύο πρώτα εντός έδρας παιχνίδια τους και οι «κυανέρυθροι» έκαναν το break στο πέμπτο ματς με 73-63 (Ασημακόπουλος 16, Καλαϊτζής 11 – Ντίμπλερ 20, Καββαδάς 15) και κατέκτησαν την 3η θέση.

Είναι αξιοσημείωτο ότι μόνο μία φορά στην ιστορία των μικρών τελικών και τρεις συνολικά στην ιστορία των πλέι οφ της Stoiximan Basket League, ανατράπηκε το 2-0 σε σειρές πέντε αγώνων. Η μοναδική φορά που έγινε αυτό στους μικρούς τελικούς ήταν το 2008 όταν το Μαρούσι προηγήθηκε με 2-0 αλλά ο Πανιώνιος απάντησε με τρεις νίκες. Μένει να διαπιστώσουμε την Πέμπτη (23/6, 17:00) αν αυτό συμβεί ξανά με μία νίκη του Προμηθέα ή αν θα υπάρξει τρίτο break στην ίδια σειρά, κάτι που έγινε συνολικά τρεις φορές στην ιστορία αυτών των αγώνων.

Το χθεσινό διπλό του Προμηθέα ήταν το 35ο σε σύνολο 111 αγώνων μικρών τελικών της Stoiximan Basket League. Παράλληλα η αχαϊκή ομάδα σημείωσε μία από τις μεγαλύτερες επιδόσεις πόντων ενός ημιχρόνου στη σεζόν, σταματώντας στους 60 στο δεύτερο μέρος. Το ρεκόρ ωστόσο κράτησε ο Ολυμπιακός που σημείωσε 63 πόντους απέναντι του, στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου ημιτελικού των πλέι οφ”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.