Αυγενάκης: «Το μπάσκετ βρίσκεται στην πρώτη θέση δημοφιλίας»

Ο υφυπουργός έκανε και τις απαραίτητες διευκρινίσεις για την καταβολή χρημάτων στις ομάδες του ΕΣΑΚΕ από τη φορολόγηση των κερδών των στοιχηματικών εταιριών. Η Πολιτεία θα συζητήσει με την ΚΑΕ Ολυμπιακός για την παραχώρηση του σταδίου "Ειρήνης και Φιλίας".

Ο υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού, Λεύτερης Αυγενάκης στον σύντομο χαιρετισμό του, πριν από την έναρξη της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου του ΕΣΑΚΕ για τους 4 προπονητές και αρχηγούς των ομάδων που έχουν προκριθεί στην ημιτελική φάση των πλει οφ, τόνισε ότι από τις μετρήσεις που γίνονται στην δημοφιλία όλων των αθλημάτων, το μπάσκετ βρίσκεται στην πρώτη θέση, τους τελευταίους μήνες.

«Το μπάσκετ έχει περάσει στην πρώτη θέση και ενώ ήταν στην δεύτερη, πίσω από το ποδόσφαιρο. Αυτό δείχνει την δυναμική του αθλήματος και την ενότητα που έχει και εκπέμπει συνολικά ο χώρος του αθλήματος. Πρέπει να συνεχίσει συνολικά το μπάσκετ να κερδίζει φιλάθλους και βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση. Αυτό σημαίνει ότι το μπάσκετ ξαναμπαίνει στα σπίτια των Ελλήνων, ειδικά η νέα γενιά έρχεται πιο κοντά στις διοργανώσεις του. Είναι σημαντικό ότι στην τετράδα έχουμε δυο κορυφαίες ομάδες και δυο ομάδες από την περιφέρεια. Η συνεργασία μας είναι στενή και διαρκής, δουλεύουμε καθαρά και πάνω από το τραπέζι» είπε ο κ. Αυγενάκης, ενώ για το θέμα της καταβολής δόσεων από την φολορολόγηση των κερδών των στοιχηματικών εταιριών ο υφυπουργός Αθλητισμού, διευκρίνισε ότι: « Σ’ έναν μήνα θα γίνει η εκκαθάριση της φετινής σεζόν. Αν σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει και με τα χρήματα που έχουν ήδη καταβληθεί, υπάρξουν και άλλα χρήματα από την φορολόγηση, θα αποδοθούν στις ομάδες του ΕΣΑΚΕ. Διαφορετικά, τον Αύγουστο θα δοθεί η πρώτη δόση της επόμενης σεζόν. Έχουυν, ήδη, δοθεί, 31 εκατομμύρια ευρώ στα σωματεία».

Επίσης,ο κ.Αυγενάκης υποστήριξε ότι ύστερα από την παραχώρηση του κλειστού γηπέδου των Άνω Λιοσίων στην ΑΕΚ και την απόφαση παραχώρησης του κλειστού των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στον Παναθηναϊκό, έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την συζήτηση της Πολιτείας με την ΚΑΕ Ολυμπιακός για το στάδιο “Ειρήνης και Φιλίας”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

Premier League
Η Premier League το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου για τις επόμενες 6 σεζόν είναι αποκλειστικά στο Novasports!