Στο «I love Κarditsa», όπως ήταν και ο τίτλος της ταινίας, το μπάσκετ γίνεται το πρώτο άθλημα της πόλης και αυτό αποτελεί μίας πρώτης τάξης επιτυχία.

Καρδίτσα αποτελεί την νέα είσοδο στον… θαυμαστό κόσμο του επαγγελματικού μπάσκετ και για πρώτη φορά στην ιστορία της, η ομάδα που εκπροσωπεί έναν εκ των τεσσάρων νόμων της κεντρικής Ελλάδας, προσθέτει το όνομα της στην λίστα των συλλόγων της περιφέρειας που θα δοκιμάσουν την τύχη τους στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας. Και είναι αναμφισβήτητα ευχάριστη είδηση, ότι ομάδες σαν  την Καρδίτσα θα συμμετάσχουν στο επόμενο πρωτάθλημα της Basket League, έχοντας την «αγκαλιά», την συμπαράσταση και την δυναμική όλης της πόλης.

Των επίσημων φορέων και κυρίως των φιλάθλων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ανόδου στην Basket League, την φετινή σεζόν, κατέκλυσαν το κλειστό γήπεδο σε κάθε εντός έδρας αγώνα της Α2 κατηγορίας και «διψούν»
 να δουν την ομάδα της πόλης τους, να υποδέχεται τους «μεγάλους», Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αλλά και τις άλλες 11 ομάδες. Η Καρδίτσα «έζησε» το «όνειρο» της ανόδου και υλοποίησε το «θέλω» του γνήσιου τέκνου της πόλης, Γιάννη Μπουρούση που αποτέλεσε το «άλφα» και το «ωμέγα» όλης της προσπάθειας, κυρίως, εκτός του γηπέδου και πέραν της αγωνιστικής συνεισφοράς του. Ξεκάθαρα και χωρίς να αποτελεί κοινό μυστικό, αλλά πραγματικότητα που γνώριζαν άπαντες, ο… ψηλός σαν χρωστούσε στην πόλη του, την αναγέννηση του μπάσκετ και είχε την δυνατότητα και την διάθεση να την υλοποιήσει.   Το «γούστο» του έκανε ο «Μπουρού» και το έκανε με τον σωστό τρόπο.  

Οι Καρδιτσιώτες ανταποκρίθηκαν στο έπακρο. Σε δημόσιο και ιδιωτικό επίπεδο. Και για την επόμενη ημέρα της Καρδίτσας που θα είναι σαφώς πιο δύσκολη και χρειάζεται μεγαλύτερη οργάνωση και οικονομική υπέρβαση, ο Μπουρούσης είπε το αυτονόητο, πέραν του αγωνιστικού που θα έχει άμεση αντανάκλαση.

«Θέλουμε να έχουμε υγιείς βάσεις στην πρώτη κατηγορία. Να «πατάμε» στην γη και να συστηθούμε στην κατηγορία με βάσιμες φιλοδοξίες» είναι το «δόγμα» του Μπουρούση που θα παίξει από την διοίκηση της νέας ΚΑΕ που θα συσταθεί. Η Καρδίτσα δεν θέλει να αποδειχτεί «φωτοβολίδα», όπως συνέβη με το Μεσολόγγι, πριν από δυο χρόνια, όταν και εκεί μια παρέα ατόμων ανέβασαν την ομάδα στην Α1 κατηγορία, είχαν μια εύρυθμη εταιρία, αλλά έγιναν «μετανάστες» στον νομό Αιτωλοκαρνανίας, η πόλη τους αποδείχτηκε αφιλόξενη, ποτέ δεν ίσχυσε το γνώριμο «μια πόλη, μια ομάδα» και δεν τα κατάφεραν αγωνιστικά στον στόχο της παραμονής.

Στο «I love Κarditsa», όπως ήταν και ο τίτλος της ταινίας, το μπάσκετ γίνεται το πρώτο άθλημα της πόλης και αυτό αποτελεί μίας πρώτης τάξης επιτυχία. Η Καρδίτσα θα έχει αυξημένα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, την χορηγία του πρωταθλήματος και κυρίως από τον ΟΠΑΠ και την φορολόγηση των κερδών των στοιχηματικών, όπως συμβαίνει και με τις άλλες ομάδες, αλλά η διαφορά, ειδικά από κάθε νεοφώτιστη ομάδα, δημιουργείται από τις έξτρα πηγές εσόδων, εταιριών και φυσικών προσώπων. Φυσικά για την Καρδίτσα, ο αγωνιστικός σχεδιασμός είναι άκρως σημαντικός. Θα πρέπει να δημιουργηθεί «κορμός» Ελλήνων παικτών με χρονική προοπτική και όχι κατ’ αποκοπήν συνεργασιών που μπορεί να έχουν εμπειρία από την Basket League, αλλά δεν θα «δεθούν» με την ομάδα και σε αυτές τις συζητήσεις, ο Μπουρούσης θα κάνει την «δουλειά», ενώ στην επιλογή των ξένων παικτών, θα μετρήσει η ποιότητα, παρά η ποσότητα. Έχει μεγάλη σημασία, να έχει η Καρδίτσα 3 καλοπληρωμένους και αξιόλογους παίκτες σε θέσεις-κλειδιά της πεντάδας, παρά έξι, όπως έχει δικαίωμα, αλλά θα είναι «γυρολόγοι» και θα είναι σε πιθανή, συνεχή αντικατάσταση.

Κι αν η Καρδίτσα έρχεται στην Βasket League, o Hρακλής που αναμένει και την απόφαση του ΑΣΕΑΔ για την επιστροφή των τριών βαθμών που του έχουν αφαιρεθεί από την απόφαση του αθλητικού δικαστή, έχει πάρει κατεύθυνση επιστροφής στην Α2 κατηγορία από την μια και μοναδική θέση της Α1 που οδηγεί εκεί. Αν ο Ηρακλής υποβιβαστεί, δεν θα συμβεί αγωνιστικά, αλλά εξωαγωνιστικά. Γιατί, δεν είχε διοικητική υγεία και όσες παρατυπίες έγιναν για την εξασφάλιση του πιστοποιητικού συμμετοχής, δεν έμειναν ατιμώρητες. Την τελευταία δεκαετία και μετά τον υποβιβασμό του, το 2013, ο Ηρακλής ταλαιπωρήθηκε διοικητικά. Υπήρχαν δυο ΑΦΜ της ΚΑΕ, σωρεία χρεών και ενώ φάνηκε ότι από το 2019, ο «Γηραιός» γύρισε σελίδα και ομόρφυνε με την παρουσία του και τον κόσμο του, την Βasket League, αποδείχτηκε ότι ένας Ηρακλειδέας παράγοντας τα έκανε «μούσκεμα»…