ΑΕΚ: Μπήκε στη δεκάδα των ριμπάουντ ο Μαυροειδής

Ο Δημήτρης Μαυροειδής κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα της λίστας των ριμπάουντ, μετά την αναμέτρηση με τον Προμηθέα στην Πάτρα.

Ο Έλληνας παίκτης έχει πλέον 1.569 ριμπάουντ στη μεγάλη κατηγορία.

Αναλυτικά, η ενημέρωση του ΕΣΑΚΕ: “Σχεδόν κάθε αγωνιστική που περνάει, αφήνει για τον Δημήτρη Μαυροειδή κάποιο ξεχωριστό επίτευγμα και η 22η δεν αποτέλεσε εξαίρεση για τον αρχηγό της ΑΕΚ. Ο πολύπειρος σέντερ μπήκε μέσα από το ντέρμπι με τον Προμηθέα στη 10άδα των κορυφαίων ριμπάουντερ στην ιστορία της Stoiximan Basket League ενώ παράλληλα έγινε ο 6ος κορυφαίος ριμπάουντερ στην ιστορία της «Ένωσης».

Πιο συγκεκριμένα…

*Με τα πέντε ριμπάουντ που είχε σήμερα, ο Μαυροειδής έφτασε τα 1.569 και μπήκε στη 10άδα της ιστορικής λίστας του Πρωταθλήματος αφού ξεπέρασε τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο που αποσύρθηκε το καλοκαίρι μετρώντας 1.566.

*Τα 572 από αυτά τα 1.569 ριμπάουντ τα μάζεψε ως παίκτης της ΑΕΚ και είναι πλέον ο 6ος ριμπάουντερ της στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα αφού προσπέρασε τον Χρήστο Ταπούτο που είχε 570 στις δύο τριετίες του στην «Ένωση» (2001-04 και 2006-09).

*Με τα τρία αμυντικά ριμπάουντ που είχε σήμερα, έγινε ο 8ος της σχετικής «κιτρινόμαυρης» λίστας. Έφτασε τα 334 και άφησε πίσω του τον Ντούσαν Σάκοτα (331) και τον Ιάκωβο Τσακαλίδη (332).

*Με τα δύο επιθετικά ριμπάουντ που είχε απόψε, ο Μαυροειδής έφτασε τα 639 και «έπιασε» στην 4η θέση της Stoiximan Basket League τον Λάζαρο Παπαδόπουλο.

*Ακόμη, με τους έξι πόντους του «σκαρφάλωσε» μία θέση στην πρώτη 50άδα των σκόρερ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Έφτασε τους 2.487 και άφησε πίσω του τον Γιάννη Γιαννούλη (2.481) για να βρεθεί στην 48η θέση της λίστας.

*Όλα αυτά μέσα από την 343η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League με την οποία έφτασε στην 28η θέση της λίστας τον Νίκο Οικονόμου.

Ρεκόρ πόντων και… 2ος ξένος πασέρ της ΑΕΚ ο Κολόμ

Ο Κίνο Κολόμ έδωσε συνέχεια στις σπουδαίες εμφανίσεις του στη φετινή Stoiximan Basket League, έχοντας το κορυφαίο ranking του ντέρμπι (25) και συνδυάζοντας την παρουσία του στο αποψινό παιχνίδι με ένα ατομικό ρεκόρ περιόδου. Σημείωσε 25 πόντους έναν παραπάνω από το εντός έδρας παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ιωνικό.

Παράλληλα ο Ισπανός γκαρντ συνέχισε να «σκαρφαλώνει» στις ιστορικές λίστες των ασίστ για την ΑΕΚ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα με τις επτά που μοίρασε στο ματς του «Δ.Τόφαλος» έφτασε τις 130 και…

*Μπήκε στην πρώτη 15άδα των πασέρ της «Ένωσης» στη Stoiximan Basket League ξεπερνώντας τον Σωτήρη Νικολαίδη και τον Μάικ Γκριν που είχαν από 123.

*Έγινε ο 2ος ξένος πασέρ στην ιστορία της ΑΕΚ αφού ξεπέρασε σήμερα πέραν του Γκριν και τον Χάουαρντ Σαντ-Ρος (129). Μπροστά του πλέον βρίσκεται μόνον ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα (165).

*Το καλύτερο, επιθετικά, παιχνίδι του στο φετινό Πρωτάθλημα έκανε και ο Δημήτρης Φλιώνης. Ο διεθνής γκαρντ σημείωσε 17 πόντους ενώ η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη των 12 στο αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Παράλληλα έμεινε έναν πόντο μακριά από το ρεκόρ καριέρας του στη Stoiximan Basket League. Είχε 18 πόντους στην πρεμιέρα του περσινού Πρωταθλήματος (Μεσολόγγι-Άρης).

*Ατομικό ρεκόρ πόντων με τη φανέλα της ΑΕΚ σημείωσε και ο Γιάννης Κουζέλογλου. Ο διεθνής φόργουορντ είχε 16 στο ματς της Πάτρας, ξεπερνώντας την επίδοση των 14 πόντων που είχε στα δύο πρώτα παιχνίδια του με την «Ένωση» κόντρα στο Περιστέρι Vitabiotics και τον ΠΑΟΚ Mateco.

*Ο Κιθ Λάνγκφορντ έκανε την πρώτη εμφάνιση του μετά την επιστροφή του στον Δικέφαλο και έχοντας 3/5 δίποντα, έφτασε και ξεπέρασε τα 200 εύστοχα σε 60 ματς στη Stoiximan Basket League. Ο πολύπειρος Αμερικανός έχει 202/398 (50,75%).

Ακόμη ο Λάνγκφορντ με τα τρία αμυντικά ριμπάουντ που είχε σήμερα, έγινε ο 53ος στην ιστορία της ΑΕΚ 28ος ξένος της που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό.

*Ο Αντώνης Κόνιαρης συμπλήρωσε τις 100 συμμετοχές στη Stoiximan Basket League στην οποία έκανε ντεμπούτο στις 12 Οκτωβρίου 2013 ως παίκτης του ΠΑΟΚ Mateco (ΠΑΟΚ-Κολοσσός H Hotels 88-81). 90 από τα 100 ως τώρα παιχνίδια του στο Πρωτάθλημα τα έκανε με τον Δικέφαλο του Βορρά και μέτρησε από άλλα τρία με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, τον Ιωνικό και τέσσερα πλέον με την ΑΕΚ”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.