Προμηθέας: Η ακαδημία των πρωταθλητών

Ο Προμηθέας Πατρών έχει επενδύσει στις ακαδημίες του και δείχνει το δρόμο στις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες για το τι πρέπει να κάνουν,

Τα χρήματα του παρελθόντος δεν υπάρχουν. Ο καιρός που οι ελληνικές ομάδες μπορούσαν να φέρνουν κάθε χρόνο καλοπληρωμένους ξένους αθλητές, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Αυτή η οικονομική στενότητα, πρέπει να ωθήσει τις ομάδες να εστιάσουν στη βελτίωση των ακαδημιών τους και στην παραγωγή αθλητών.

Με λίγα λόγια πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Προμηθέα Πατρών, από του οποίου την ακαδημία φοιτούν τα τελευταία χρόνια εξαιρετικοί αθλητές, που θα αποτελέσουν το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ.

Εκτός από τους έτοιμους παίκτες που βγάζει, ο Προμηθέας πρωταγωνιστεί πλέον και στα πανελλήνια πρωταθλήματα Παίδων και Εφήβων. Αυτό μπορεί να έρχεται σε δεύτερο πλάνο, αλλά αν μη τι άλλο είναι μία επιβράβευση για την σπουδαία δουλειά που γίνεται με το πρόγραμμα «ΝΟΥΣ».

Τι είναι όμως ακριβώς αυτό το θαυματουργό πρόγραμμα;

Ο Αθλητικός Σύλλογος Πατρών Προμηθέας λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2014 το πρότυπο πρόγραμμα αθλητικών υποτροφιών με τίτλο « ΝΟΥΣ », που έχει σκοπό να συνδυάσει την άθληση με τη μάθηση και να δώσει τη δυνατότητα σε παιδιά με ταλέντο, με φυσικά αθλητικά προσόντα και με θέληση για αθλητισμό να συνδυάσουν και τα δύο αξιοποιώντας και εντατικοποιώντας στο μέγιστο τις αθλητικές δυνατότητές τους με ταυτόχρονη επιμέλεια στις σχολικές τους επιδόσεις.

Αναφέρεται σε παιδιά που θα φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έχουν ιδιαίτερες δυνατότητες στο άθλημα του μπάσκετ και απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιμέλεια στα μαθήματά τους. Για αυτά τα παιδιά ο ΑΣΠ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ οραματίστηκε το πρόγραμμα υποτροφιών «ΝΟΥΣ».

Οι υποτροφίες περιλαμβάνουν την εξ ολοκλήρου οικονομική κάλυψη από πλευράς του Συλλόγου των εξόδων για: τη στέγασή τους στην Πάτρα, (στον ξενώνα του ιδρύματος Δημ. & Λιλής Σταυροπούλου στον Καστελόκαμπο Πατρών, σε δωμάτια διαστάσεων φοιτητικής εστίας με κλιματισμό), τη διατροφή τους, τις μετακινήσεις τους, τον αθλητικό τους ρουχισμό και τη μόρφωσή τους, με την κάλυψη των διδάκτρων της φοίτησης στα Εκπαιδευτήρια “Αναγέννηση”, που εδρεύουν στην Πάτρα.

Οι επιτυχίες δεν άργησαν να έρθουν

Το πρόγραμμα αυτό τέθηκε σε λειτουργεία το 2014 και οι επιτυχίες ήρθαν αμέσως για τον πατραϊκό σύλλογο.

Σε επίπεδο Παίδων, η ομάδα U16 του Προμηθέα κατέκτησε την δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2016, την τέταρτη θέση στο αντίστοιχο του 2017, την τρίτη θέση το 2018, την πρώτη θέση το 2019 και την τέταρτη θέση πέρσι.

Σε επίπεδο Εφήβων, η ομάδα U18 του Προμηθέα κατέκτησε την τέταρτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2016, την τέταρτη θέση στο αντίστοιχο του 2017, την δεύτερη θέση το 2018, την τέταρτη θέση το 2019 και την δεύτερη θέση πέρσι.

Για να φτάσουμε στο φετινό καλοκαίρι, όπου η ακαδημία του Προμηθέα κατέκτησε ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο, φτάνοντας στην καλύτερη της συγκομιδή. Οι Παίδες μάλιστα ολοκλήρωσαν αήττητοι την σεζόν (!), ενώ οι Έφηβοι κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων, πίσω μόνο από τον Ολυμπιακό.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.