Πανταζόπουλος για το 6+1: «Η μόνη επίσημη πρόταση είναι για 5+1 από τον ΠΣΑΚ»

O γενικός γραμματέας του ΕΣΑΚΕ θεωρεί ότι ο ΠΣΑΚ επιδεικνύει επιθετικότητα για τον αριθμό των ξένων παικτών στο πρωτάθλημα, βασιζόμενος σε...φήμες.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Πανταζόπουλος, έδωσε διευκρινίσεις για την φήμη, όπως την χαρακτήρισε, πρόσθεσης έβδομου ξένου παίκτη στους έξι υπάρχοντες κάθε ομάδας της Basket League στο επόμενο πρωτάθλημα, αλλά χωρίς να αυξάνεται το δικαίωμα συμμετοχής των έξι αθλητών. Υποστήριξε επίσης, ότι στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της «λίγκας» συζητήθηκε μόνο η κατατεθειμένη πρόταση του ΠΣΑΚ για μείωση των έξι ξένων παικτών, σε 5 και της ύπαρξης ενός…αναπληρωματικού που θα αντικαθιστά ξένο συμπαίκτη του, αναλόγως των αναγκών κάθε αγώνα.

Αναλυτικά η δήλωση του γ. γραμματέα της «λίγκας»:

«O ΠΣΑΚ τις τελευταίες μέρες δεν κινείται στην σωστή κατεύθυνση και όχι μόνο επειδή ήταν οι ίδιοι που ζήτησαν στην τελευταία μας συνάντηση όσα ειπωθούν να μείνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες και τώρα προβάλουν φήμες και διαρροές ως αποφάσεις. Δεν είναι σωστό επειδή επιχειρεί να κάνει πολιτική και να δημιουργήσει εντυπώσεις πάνω σε φήμες.

Στο προηγούμενο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, φέραμε προς συζήτηση τη μοναδική επίσημη πρόταση που υπήρχε κατατεθειμένη για κάποιο θέμα. Ήταν αυτή του ΠΣΑΚ με την οποία ζητούσε την μείωση των ξένων, από 6 σε 5+1. Τη φέραμε όπως είμαστε υποχρεωμένοι για να ενημερώσουμε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου και ακολούθησε μια ανεπίσημη συζήτηση πάνω σε αυτήν.

Ακούστηκαν διάφορες απόψεις, αλλά καμία πρόταση. Είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι ότι σε οργανωμένες καταστάσεις, οι προτάσεις μετράνε και συζητούνται και όχι οι διάφορες ανεπίσημες απόψεις.

Την ερχόμενη εβδομάδα, ο ΕΣΑΚΕ έχει συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του για τους κανονισμούς πρωταθλήματος και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία πρόταση για αλλαγή του αριθμού των ξένων, πέρα από αυτήν του ΠΣΑΚ.

Ο ΠΣΑΚ από την αρχή των δια ζώσης επαφών μας έχει δείξει μια επιθετικότητα βασιζόμενος σε φήμες. Αυτά όμως δεν είναι σοβαρά πράγματα. Τους είπαμε μην ασχολείστε με διαρροές, ό,τι υπάρξει επίσημο θα ενημερωθείτε άμεσα, πρώτοι. Κάποιοι όμως προτιμούν τακτικές διχασμού, ενώ δεν θα έπρεπε, το αντίθετο θα ήταν πιο χρήσιμο.

Προσωπικά εγώ τους είχα πει ότι καλύτερα να αφήσουμε τις φήμες και να μας καταθέσουν προβληματισμούς για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε το μέλλον των ηλικιών 19-22 που βγαίνουν από τα εφηβικά και χάνονται.

Ο ΕΣΑΚΕ συζητάει σοβαρά τη δημιουργία τέτοιου πρωταθλήματος, αλλά ο ΠΣΑΚ παρότι έχει ρωτηθεί δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα. Αυτό μάλιστα, εμείς το έχουμε κάνει και πρόταση στους τρεις υποψήφιους για την επόμενη ημέρα της ΕΟΚ, ώστε να υπάρχει προεργασία και να μπορέσει να δρομολογηθεί κάτι το συντομότερο δυνατόν.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δείξει ο καθένας το πόσο νοιάζεται και πώς για το καλό του μπάσκετ. Η επιθετικότητα έναντι φημών δεν είναι ο ενδεδειγμένος. Με διάλογο πάνω σε πραγματικά γεγονότα, είναι πιο πιθανό να καταφέρουμε κάτι».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

Δείτε Επίσης