Το Λαύριο σόκαρε τον Παναθηναϊκό, 1-1 με ανατροπή (hls)

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη επικράτησε με 94-89 στον δεύτερο τελικό της Basket League.

Το Λαύριο ξεκίνησε δυνατά και με ενθουσιασμό το παιχνίδι είχε πολύ καλή επιθετική λειτουργία και έβρισκε με άνεση τον δρόμο προς το καλάθι του Παναθηναϊκού. Οι δύο ομάδες έκαναν αρκετά λάθη στην συνέχεια με αποτέλεσμα ο αγώνας να χάσει τον ρυθμό που είχε αποκτήσει στο ξεκίνημα του, η ομάδα του Χρήστου Σερέλη έχτισε μια διαφορά η οποία έφτασε μέχρι και τους 13 πόντους ενώ το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 28-18. Πολύ καλoί στο ξεκίνημα οι Γερομιχαλός, Μουράτος και Χεζόνια με τον Μήτογλου να δίνει και αυτός αρκετές λύσεις.

Οι φιλοξενούμενοι στην δεύτερη περίοδο ανέβασαν την απόδοση τους, πήραν ενέργεια από την άμυνα και δεύτερες ευκαιρίες στην άλλη πλευρά από επιθετικά ριμπάουντ, λύσεις από την περιφέρεια έδωσε ο Τι Τζέι Μπρέι ενώ στην αντίπερα όχθη οι Κάρτερ και Μουράτος είχαν την μερίδα του λέοντος στο επιθετικό κομμάτι, πλέον οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν πολύ περισσότερο να φτάσουν στο καλάθι των “πράσινων” αλλά η ενέργεια στην άμυνα τους έδωσε την ευκαιρία να μείνουν έστω και οριακά μπροστά στο σκορ με 41-40 στο ημίχρονο. Αρκετά λάθη και από τις δυο ομάδες στο πρώτο εικοσάλεπτο.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημίχρονου με όπλο την βελτιωμένη του άμυνα και την καλή βραδιά του Τι Τζέι Μπρέι πήρε ένα μικρό προβάδισμα, ενώ ταυτόχρονα προσπάθησε να ανεβάσει το τέμπο του αγώνα και να ψάξει κάποιους κενούς χώρους και εύκολα καλάθια τα οποία και βρήκε με αποτέλεσμα να αυξήσει την διαφορά η οποία έφτασε και τους 10 πόντους. Η ομάδα του Όντεντ Κάτας ήταν καλύτερη και έκλεισε την τρίτη περίοδο μπροστά με 63-56.

Το Λαύριο προσπάθησε στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα να επιστρέψει και τα κατάφερε, μείωσε την διαφορά και προηγήθηκε και πάλι οριακά λίγα λεπτά πριν από την λήξη του αγώνα με τις δυο ομάδες να μένουν κοντά μέχρι την τελική ευθεία της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι έβαλαν πολύ δύσκολα στον Παναθηναϊκό αφού μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα το ματς ήταν στην κόψη του ξυραφιού, οι “πράσινοι¨ ήταν μπροστά με 3 πόντους λίγο πριν το τέλος, ένα τρίποντο του Κάρτερ και ένα άστοχο σουτ του Χεζόνια οδήγησαν το ματς στην παράταση.

Στην παράταση το Λαύριο βρήκε τα ψυχικά αποθέματα αλλά και την απαραίτητη ενέργεια ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει και να φτάσει σε μια πολύ σημαντική νίκη. Πολλές λύσεις έδωσαν οι Κάρτερ και Μουράτος ενώ ταυτόχρονα υπήρξε και ομαδική δουλειά αφού βγήκαν κάποιες σημαντικές άμυνες. Τελικό σκορ 94-89.

Τα δεκάλεπτα: 28-18, 13-22, 15-23, 25-18, παρ. 13-8

Δείτε εδώ τα στατιστικά:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.