Ρεκόρ Παναθηναϊκού σε τελικούς με τις 30 ασίστ

Την ίδια επίδοση έχουν πετύχει το Μεσολόγγι, το Περιστέρι και πάλι ο Παναθηναϊκός στο φετινό πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» ξεπέρασαν τις 29 ασίστ στους τελικούς του 2016 και του 2019.


Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε το πρώτο βήμα για τον τίτλο της Stoiximan Basket League κόντρα στο Λαύριο Megabolt και το συνδύασε με μία ιστορική επίδοση. Είχε 30 ασίστ που αποτελούν νέο ρεκόρ σε τελικό των πλέι οφ της Stoiximan Basket League. Το προηγούμενο ήταν εκείνο των 29 που είχαν οι «πράσινοι» στον 1ο τελικό του 2016 κόντρα στον Ολυμπιακό και στον 1ο τελικό του 2019 απέναντι στον Προμηθέα.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ αναφέρεται το νέο «πράσινο» ρεκόρ και τις άλλες επιδόσεις στον πρώτο τελικό Παναθηναϊκού-Λαυρίου:

Οι 30 ασίστ αποτελούν και ισοφάριση της κορυφαίας επίδοσης της φετινής Stoiximan Basket League αφού σε αυτήν έφτασαν το Μεσολόγγι Baxi στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ιωνικό Hellenic Coin, το Περιστέρι στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λάρισα Bread Factory και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στο αντίστοιχο ματς της κανονικής περιόδου με το Λαύριο Megabolt.

Στατιστικά, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε την καλύτερη εμφάνιση του φετινού Πρωταθλήματος. Είχε 140 ομαδικό ranking  που είναι η κορυφαία επίδοση της σεζόν καθώς η προηγούμενη ήταν εκείνη των 138 που είχαν οι «πράσινοι» στο εντός έδρας ματς της 19ης αγωνιστικής με το Μεσολόγγι Baxi.

Ακόμη σε σχέση με την ιστορία των τελικών του επαγγελματικού πρωταθλήματος…

*Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ προηγήθηκε ακόμη και με 36 πόντους και η τελική διαφορά ήταν εκείνη των 28 πόντων, που είναι η τέταρτη μεγαλύτερη στην ιστορία των τελικών της Stoiximan Basket League. Μεγαλύτερη παραμένει εκείνη των 35 με την οποία ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ολυμπιακού στον 5ο αγώνα της σειράς του 1996 (73-38).

*Οι «πράσινοι» σημείωσαν την 63η νίκη τους σε 102 τελικούς των πλέι οφ, με την πέμπτη «100άρα» τους σε αυτές. Ρεκόρ είναι οι 111 πόντοι του 3ου τελικού του 2019 κόντρα στον Προμηθέα.

Ο Παπαπέτρου «έγραψε» την κορυφαία επίδοση ασίστ από μη περιφερειακό παίκτη



Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έδωσε ένα… ρεσιτάλ δημιουργίας στο πρώτο ημίχρονο αφού ξεπέρασε από τα μισά του ματς την κορυφαία φετινή επίδοση μεταξύ των παικτών του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ που ήταν εκείνη των 10 του Σέλβιν Μακ στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή, έχοντας ήδη 12 σε 16:38!



Ο διεθνής φόργουορντ έμεινε μόνο για 5:05 στο παρκέ στο δεύτερο ημίχρονο και σε αυτό το διάστημα είχε μία ασίστ. Έτσι τελείωσε τον αγώνα με 13 τελικές πάσες, ισοφαρίζοντας την τρίτη μεγαλύτερη επίδοση στην ιστορία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Κορυφαία παραμένει εκείνη των 15 που είχε ο Νίκος Γκάλης στον εκτός έδρας αγώνα με τον Άρη της περιόδου 1993-94 ενώ 14 είχε ο Νικ Καλάθης στον δεύτερο τελικό των πλέι οφ του 2019 κόντρα στον Προμηθέα. 13 ασίστ είχαν ακόμη τρεις φορές ο Καλάθης και από μία ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Λευτέρης Μποχωρίδης.



Ήταν η 31η φορά στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93) που ένας παίκτης είχε τουλάχιστον 13 ασίστ αλλά αυτό που κάνει ακόμη πιο ξεχωριστή την επίδοση του Παπαπέτρου, είναι ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη από μη περιφερειακό παίκτη στην ιστορία του Πρωταθλήματος. Η προηγούμενη ήταν εκείνη των 12 ασίστ που είχε ο Λάρι Στιούαρτ με το Περιστέρι στο εκτός έδρας ματς με το Ηράκλειο της περιόδου 2003-04.



Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παπαπέτρου διέλυσε το προηγούμενο ρεκόρ του που ήταν οι έξι ασίστ που είχε μία φορά στο Πρωτάθλημα της σεζόν 2017-18 κόντρα στο Ρέθυμνο Cretan Kings και τρεις φορές φέτος στην κανονική περίοδο με τον Ιωνικό Hellenic Coin εντός, με τον Ηρακλή εκτός έδρας και στον 2ο προημιτελικό των πλέι οφ με τον Ιωνικό Hellenic Coin στη Νίκαια.



Παράλληλα ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση της φετινής Stoiximan Basket League αφού 13 ασίστ είχε και ο Βασίλης Ξανθόπουλος στο ματς της 18ης αγωνιστικής του Κολοσσού H Hotels με τον Προμηθέα.



Ο Παπαπέτρου σημείωσε το πρώτο προσωπικό double-double έπειτα από περίπου τρία χρόνια, αφού πέραν των 13 ασίστ είχε και 13 πόντους. Ήταν η πρώτη φορά στην οποία είχε διψήφιες επιδόσεις σε δύο κατηγορίες μετά την περίοδο 2017-18, όταν ως παίκτης του Ολυμπιακού είχε 19 πόντους και 14 ριμπάουντ, πάλι κόντρα στο Λαύριο Megabolt. Το σημερινό ήταν το 7ο double-double με πόντους και ασίστ της φετινής Stoiximan Basket League και συνολικά το 8ο από παίκτης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στη σεζόν, οπότε οι «πράσινοι» έφτασαν στη 2η θέση της σχετικής λίστας το Λαύριο Megabolt, πίσω μόνο από τον Κολοσσό H Hotels που είχε εννιά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.