Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-ΑΕΚ 94-83: Με σούπερ Μάριο απέφυγε το «break» (hl)


Άντεξε την αντεπίθεση της ΑΕΚ στο τέταρτο δεκάλεπτο, είχε τον Χεζόνια, τον Μήτογλου και τον Μπέντιλ σε ρόλο «σωματοφυλάκων» και ο Παναθηναϊκός επικράτησε στον τρίτο ημιτελικό των play offs στην Basket League, φτάνοντας στην δεύτερη νίκη του και στον δρόμο προς τους τελικούς, χρειάζεται μια ακόμα για να προκριθεί. Ο Παναθηναϊκός κατοχύρωσε το πλεονέκτημα έδρας σε περίπτωση διεξαγωγής πέμπτου αγώνα, αν ηττηθεί στο τέταρτο παιχνίδι (26/5) στην κοινή έδρα του ΟΑΚΑ.

O Παναθηναϊκός άρχισε τον τρίτο ημιτελικό, δείχνοντας να έχει μάθει από τα λάθη του δεύτερου αγώνα, πριν από δυο ημέρες στο ίδιο γήπεδο, όπου γνώρισε την ήττα από την ΑΕΚ και την ισοφάριση σε 1-1 νίκες. Οι «πράσινοι» έπαιξαν αποτελεσματική άμυνα στο πρώτο δεκάλεπτο και είχε ως απόροια να δεχτούν μόνο 10 πόντους από την ΑΕΚ. Στο υψηλό σκορ της δεύτερης περιόδου με το επιμέρους 30-27, η ΑΕΚ ακολούθησε τους τυπικά γηπεδούχους, αυξάνοντας την παραγωγικότητα της, αλλά είχε και αρκετά νεύρα, με τον Βαγγέλη Αγγέλου να είναι «εκτός εαυτού» στο 5’22’’ πριν από την λήξη του ημιχρόνου για το φάουλ που καταλογίσθηκε στον Νίκο Ζήση για μαρκάρισμα με το σώμα στον Παπαπέτρου. Καταλογίσθηκε διπλή τεχνική ποινή στον αρχηγό της ΑΕΚ και στον προπονητή της, με αποτέλεσμα η διαφορά του σκορ να διατηρηθεί σε διψήφιο αριθμό και ο Παναθηναϊκός να φτάσει τους 50 πόντους, έχοντας πρωταγωνιστές τους Παπαπέτρου και Χεζόνια. Η αντίδραση του Αγγέλου ήταν ακραία και συγκρατήθηκε από τους συνεργάτες του για να μην επιτεθεί στον Πιτσίλκα, αν στην συγκεκριμένη φάση ο έμπειρος γκάρντ της ΑΕΚ προσπάθησε να μην κάνει φάουλ στον αρχηγό του Παναθηναϊκού και περισσότερο το κέρδισε, παρά του έγινε.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η ΑΕΚ μείωσε τρείς φορές, μέχρι τους 5 πόντους (60-55, 63-58) από τους δέκα που «κυνηγούσε» στο σκορ (54-44), αλλά ο Μπέντιλ που έφτασε τους 11 πόντους και ο Μήτογλου τους 17, διατήρησαν το σταθερό προβάδισμα της ομάδας του. Οι δυο παίκτες πήραν την «σκυτάλη» του σκορ από τον Χεζόνια, ο οποίος…επανήλθε στην τέταρτη περίοδο. Ο Κροάτης φόργουορντ συνέχισε να σκοράρει με αυτοπεποίθηση, αποδεικνύοντας ότι πληγώθηκε ο εγωϊσμός του από την ήττα του ΠΑΟ στον δεύτερο ημιτελικό και ήθελε να πάρει προσωπική…ρεβάνς. Άξιος συμπαραστάτης του, ο Ντίνος Μήτογλου.

Η απάντηση της ΑΕΚ ήταν ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος είχε 5/6 τρίποντα μέχρι το 33’ και μαζί με τον Μορέιρα, ήταν οι πιο αξιόπιστοι παίκτες στην επίθεση της ΑΕΚ. Ο Ντάριλ Μέικον που είχε «σκοτώσει» στον Παναθηναϊκό, πριν από 48 ώρες στο ίδιο παρκέ, δεν επανέλαβε την ίδια καλή εμφάνιση, με την αντίπαλη άμυνα να έχει στοχεύσει στον περιορισμό του. Ο Παναθηναϊκός ένιωθε άνετα μέχρι το 32’ (78-64), αλλά ο Γιόνας Μασιούλις «ροκάνισε» την διαφορά και ύστερα από 4 λεπτά, η ΑΕΚ μείωσε σε 86-81, χωρίς να ολοκληρώσει την ανατροπή της. Ο Παναθηναϊκός πήρε 4 πόντους από τον Μήτογλου και τον Μπέντιλ, εξασφαλίζοντας την νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-10, 50-37, 69-60, 94-83

Η στατιστική: https://livestats.dcd.shared.geniussports.com/u/ESAKE/1884162/bs.html


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.