ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 102 – 89: Στρατηγός… Μέικον (hls)

Η Ένωση σε μια δυνατή μονομαχία επικράτησε στο ΟΑΚΑ και πήρε τον πρώτο αγώνα της σειράς, με τον Μέικον σαφώς να είναι ο κορυφαίος της αναμέτρησης.

Η ΑΕΚ υποδέχτηκε τον ΠΑΟΚ στην έναρξη των φετινών playoffs της Basket League με τους γηπεδούχους να επικρατούν με σκορ 102-89, να κάνουν το 1-0 στην σειρά και να χρειάζονται μια ακόμα νίκη για να προκριθούν στα ημιτελικά.

Το ματς ξεκίνησε με ένα απρόοπτο για τους γηπεδούχους αφού ο Κιθ Λάνγκφορντ αγωνίστηκε για λιγότερο από ένα λεπτό και αποχώρησε για τα αποδυτήρια χωρίς να επιστρέψει στο υπόλοιπο του αγώνα και σύμφωνα με πληροφορίες πήγε άμεσα να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία. Η αναμέτρηση στα πρώτα της λεπτά είχε αρκετά καλό ρυθμό και πρωταγωνιστές τους Λοτζέσκι και Γκρίφιν στην συνέχεια ο ΠΑΟΚ πήρε αρκετά πράγματα από πολλούς παίκτες που μάλιστα ήρθαν από τον πάγκο με τους Μπιτς και Τέρνερ να δημιουργούν πολλά προβλήματα όπως και η αστοχία της ομάδας του Βαγγέλη Αγγέλου από την περίμετρο και το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει με του φιλοξενούμενους μπροστά με 25-19.

Η κακή αμυντική λειτουργία της Ένωσης βελτιώθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο αλλά κυρίως η επιθετική της δραστηριότητα ήταν αρκετά πιο έντονη και ουσιαστική. Ο Λοτζέσκι βρήκε συμπαραστάτες στα πρόσωπα των Μέικον και Χρυσικόπουλο ενώ και ο Μασιούλις βοήθησε σημαντικά την ώρα που η ΑΕΚ τον χρειαζόταν. Η δεύτερο περίοδος ήταν άκρως παραγωγική για τους γηπεδούχους αφού σημείωσαν 32 πόντους. Σκορ ημιχρόνου 52-46.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το παιχνίδι ήταν ξανά αρκετά ανταγωνιστικό με πολλές δυνατές μονομαχίες και μεγάλα σουτ και από τις δυο πλευρές. Ο Μέικον συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει με τους Μορέιρα και Γκίκα να δίνουν και αυτοί λύσεις, ενώ σταθερά καλός στην άλλη πλευρά συνέχισε να είναι ο Γκρίφιν με τους Τέρνερ και Λαβ να συνεισφέρουν σημαντικά. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με επιμέρους σκορ 26-21 υπέρ του ΠΑΟΚ και συνολικό σκορ 73-72.

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, λειτούργησε σωστά αμυντικά αλλά κυρίως είχε έναν απολαυστικό Μέικον ο οποίος την πήρε στις πλάτες του και με μεγάλα σουτ την οδήγησε στην νίκη και ταυτόχρονα στο 1-0 στην σειρά. Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να αντιδράσει και εγκλωβίστηκε στην καλή αμυντική εικόνα που παρουσίασαν οι γηπεδούχοι στο τελευταίο διάστημα της αναμέτρησης ενώ ταυτόχρονα αμφότερες οι ομάδες επηρεάστηκαν ψυχολογικά, θετικά και αρνητικά από τα μεγάλα σουτ του Μέικον στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Κορυφαίος για τους νικητές σαφώς ο Μέικον ο οποίος σημείωσε 28 πόντους (7/9 τριπ.) με τον Μορέιρα να προσθέτει άλλους 16, στην πλευρά των φιλοξενούμενων 19 πόντους είχε ο Γκρίφιν και 17 ο Τέρνερ.

Τα δεκάλεπτα: 19-25, 33-21, 21-26, 29-17

Δείτε εδώ τα στατιστικά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.