Γκιούσμας: «Άγνωστο που θα παίξουμε»

Κανείς δε γνωρίζει στον Πανελλήνιο σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί η ομάδα, όπως υπογράμμισε ο Βασίλης Γκιούσμας.

Κανείς δε γνωρίζει στον Πανελλήνιο σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί η ομάδα, όπως υπογράμμισε ο Βασίλης Γκιούσμας. Ο παλαίμαχος παίκτης του «συλλόγου των ολυμπιονικών» τόνισε πως μεγάλη ευθύνη φέρει η διοίκηση Κυριακού, ενώ μίλησε και για τις κινήσεις που έφεραν αυτό το αποτέλεσμα για την ιστορική ομάδα. Ο Γκιούσμας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM». Αναλυτικά δήλωσε:

Για το ποια ομάδα τελικά αποβλήθηκε χτες από την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού, ο ιστορικός Πανελλήνιος ή κάποιος άλλος… Πανελλήνιος: “Ούτε εμείς δεν έχουμε καταλάβει. Ο Πανελλήνιος είναι ο Πανελλήνιος των Ολυμπιονικών. Παρουσιάστηκαν σαν Ολυμπιονίκες, αλλά οι Ολυμπιονίκες είναι στον Ερασιτέχνη. Δεν ήταν ποτέ σε αυτή την ομάδα που λεγόταν η ΚΑΕ. Η ΚΑΕ ήταν μια ομάδα που την είχε πάρει ο κύριος Κυριακού, αλλά δυστυχώς ο ίδιος μετά την έκανε πάσα σε κάποιους άλλους ανθρώπους που ούτε ξέραμε ποιοι ήταν.

Για το  ποιοι είναι εν τέλει αυτοί οι άνθρωποι που  πήραν την ομάδα από τον Μίνωα Κυριακού: “Αυτοί οι άνθρωποι ήταν τελείως άσχετοι. Παρουσιάστηκαν κάποιοι τύποι και τους ρώτησα ποιοι είναι όχι για τον εαυτό μου και μου είπε ένας κύριος ότι είναι καθηγητής μπάσκετ και προπονητής και του είπα με συγχωρείτε αλλά σε ποια ομάδα και μου απάντησε έχω παίξει πολύ μπάσκετ και όταν τον ρώτησα αν γνώριζε το Βασίλη το Γκούμα, μου είπε πως  ο Γκούμας είναι παλαιότερος. Μα είναι δυνατόν να μην ξέρει το Βασίλη το Γκούμα  με την ιστορία που έχει; Τότε του είπα με συγχωρείτε αλλά δεν είστε άνθρωπος του μπάσκετ. Αυτοί ήταν οι άνθρωποι που παρουσίασε ο κύριος Κυριακού. Οι άνθρωποι ήταν τελείως άσχετοι”.

Για το ότι ο πιο γνωστός απ’ τους ανθρώπους αυτούς, ήταν ο Αλέξης Κούγιας που τους εκπροσώπησε: “Ο Κούγιας δεν έπρεπε να τους εκπροσωπήσει και να τους παρουσιάσει αυτούς τους ανθρώπους. Τουλάχιστον ας ερχόταν να εκπροσωπήσει την ΚΑΕ από μόνος του. Τι έπρεπε να παρουσιάσει τους μεγαλομετόχους στην επιτροπή; Έκαναν τη χειρότερη εντύπωση αυτοί οι άνθρωποι στην επιτροπή”.

Για το τι θα γίνει τώρα και το που θα αγωνιστεί ο Πανελλήνιος τελικά: “Σαν ερασιτέχνης η ομάδα πρέπει να γυρίσει στην Κυψέλη στην έδρα του. Εμείς είπαμε στον κύριο Κούγια ότι αφού θέλουν να πάρουν αυτή την ΚΑΕ, ας έρθουν στον Πανελλήνιο να παίξουν και μας είπε ότι είναι ακατάλληλο το γήπεδό σας. Ακατάλληλο είναι για τα διεθνή παιχνίδια, όχι για τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος. Γιατί δεν έρχεται να παίξει στο γήπεδο του και έφυγε και πήγε στην Λαμία, χωρίς να μας ρωτήσει κανείς και φέτος  πήγε στο Ιβανώφειο; Και μετά το Ιβανώφειο, δεν ξέρουμε που θα τον πουλούσαν. Αυτός ήταν ένας διασυρμός για το σύλλογο του Πανελληνίου”.

Για το ότι ο διασυρμός με το θέμα του γηπέδου δεν θα είναι τελευταίος για τον Πανελλήνιο: “Κανονικά έπρεπε να παίξουμε στη Β’ Εθνική, αλλά έχει ήδη ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Μπορεί να παίξουμε στη Γ’  Εθνική ή από του χρόνου, δεν ξέρω που αλλού θα παίξουμε. Μπορεί να παίξουμε στο τοπικό, στην Α’ ΕΣΚΑ με την εφηβική ομάδα. Για εμάς όπου και να παίξουμε, η ομάδα που κατεβαίνει θα είναι της ερασιτεχνικής”.

Για το αν επεδίωξαν να έρθουν σε επαφή με τον Μίνωα Κυριακού: “Προσπαθήσαμε αλλά δεν μπορέσαμε ποτέ να μιλήσουμε μαζί του. Βάλαμε διάφορους, επιχειρήμασε, κάναμε διάφορες προσπάθειες μέσω του κύριου Φιλιππούση, του κυρίου Χαραμή, αλλά δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε ποτέ”.

Για το γεγονός ότι ο κύριος Κυριακού είχε χωρίσει την ομάδα και είχε δώσει δικαιώματα σε αυτούς τους ανθρώπους: “Έτσι είναι. Εμείς το είχαμε μάθει μέσα από τις εφημερίδες, κανείς δεν επικοινώνησε μαζί μας και να φανταστείτε τα γραφεία της ΚΑΕ ήταν ακόμη στον Πανελλήνιο. Όλες οι επιστολές που έρχονται στην ΚΑΕ, έρχονται στον Πανελλήνιο. Μάλιστα μίλαγα εχτές με κάποιον κύριο και του έλεγα να μου δώσει τα κλειδιά να δούμε τι γίνεται μέσα στα γραφεία. Αυτή είναι η κατάντια στο μπάσκετ και ο διασυρμός να κατεβαίνει με 13 ομάδες”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.