Το «όπλο» του; Τα τρίποντα! (video)

Ο ΠΑΟΚ είχε ως «όπλο» του το περιφερειακό σουτ και κατάφερε να επικρατήσει 81-63 του Πανιωνίου κάνοντας το 2-0 στη σειρά. Πλέον οι Θεσσαλονικείς χρειάζονται μία νίκη για να καταλάβουν την τρίτη θέση της γενικής βαθμολογίας.

Ο ΠΑΟΚ είχε ως «όπλο» του το περιφερειακό σουτ και κατάφερε να επικρατήσει 81-63 του Πανιωνίου κάνοντας το 2-0 στη σειρά. Πλέον οι Θεσσαλονικείς χρειάζονται μία νίκη για να καταλάβουν την τρίτη θέση της γενικής βαθμολογίας.

Μπήκαν δυνατά οι «πάνθηρες»!

Ο Πανιώνιος ήθελε να μπει δυνατά στο παιχνίδι για να επιβάλει το ρυθμό του προκειμένου να φτάσει και αυτός στο μπρέικ και να ισοφαρίσει τη σειρά του μικρού τελικού.

Έτσι, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχε τον έλεγχο του σκορ σε όλη τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου με τον Κάρτερ να είναι «ζεστός» πετυχαίνοντας αρκετά καλάθια ψυχολογίας. Αντίθετα, ο Μακόλουμ δεν πατούσε καλά στο παρκέ και αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΟΚ καθώς έμεινε κοντά στο σκορ.

Το θέαμα στην πρώτη περίοδο δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλό με τους παίκτες των δύο ομάδων να είναι αρκετά νευρικοί και έτσι το σκορ κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα με τους φιλοξενούμενους να έχουν το ισχνό προβάδισμα τριών πόντων (18-15).

Ο Δέδας του έδωσε ενέργεια!

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου ανέβασε στροφές και προσπάθησε είτε με ατομικές ενέργειες είτε με σουτ απ’ την περιφέρεια να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να βρει λύσεις τόσο απ’ τους Πέιν, Μαργαρίτη όσο και απ’ τον Δέδα, ο οποίος έδωσε στην ομάδα του αρκετή ενέργεια στην επίθεση με τους πόντους που σημείωσε.

Ο Πανιώνιος δεν ήταν διατεθειμένος να αφήσει τη διαφορά να ξεφύγει και με ηγέτη τον Ντούβνιακ, ο οποίος στο πρώτο μέρος ήταν ο πρώτος σκόρερ με δέκα πόντους (2/3 δίποντα, 2/2 τρίποντα), κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ ενώ θα μπορούσε η διαφορά να μην είναι στους επτά πόντους στη λήξη του ημιχρόνου (40-33) εάν οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν ήταν τόσο βιαστικοί στις επιλογές τους.

Άναψαν τα αίματα!

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες ανέβασαν παλμούς και ο ρυθμός εντάθηκε. Οι σκληρές μονομαχίες δεν έλειχαν απ’ το παρκέ με τον  Πανιώνιο να παίζει ιδιαίτερα σκληρή άμυνα ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν και αυτός αρκετά μαχητικός στις διεκδικήσεις.

Το παιχνίδι απέκτησε χαρακτήρα ντέρμπι λόγω των συνεχόμενων εναλλαγών στο σκορ αλλά ο ΠΑΟΚ έδειχνε πιο ψύχραιμος στις τελικές προσπάθειες.

Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου προσπάθησε να απειλήσει κυρίως από τη ρακέτα με τον Τσαϊρέλη να κάνει μεγάλη ζημιά στους φιλοξενούμενους ενώ αρκετά καλός ήταν και ο Μαργαρίτης, ο οποίος δημιούργησε αρκετά προβλήματα χάρη στην ευστοχία του εντός πεδιάς.

Τον σκότωσε απ’ τα 6.75μ.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο ΠΑΟΚ είχε ως «όπλο» του το περιφερειακό σουτ. Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να κρατούσαν το καλύτερο για το τέλος

Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση στα μακρινά σουτ καταφέρνοντας έτσι να πετύχει αρκετά τρίποντα τα οποία έβαλαν τέλος στις όποιες φιλοδοξίες είχε η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου για κάτι θετικό απ’ το παιχνίδι.

Πρώτος σκόρερ για τον «δικέφαλο του Βορρά» ήταν ο Τσαϊρέλης με 14 πόντους ενώ άλλοι τέσσερις παίκτες σημείωσαν πάνω από δέκα πόντους (Πέιν, Κούπερ, Δέδας, Μαργαρίτης).

Απ’ τους ηττημένους, αυτός που κατάφερε να ξεχωρίσει ήταν ο Κάρτερ με 16 πόντους ενώ αρκετά καλός ήταν και ο Λάνγκφορντ με 14 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 40-33, 55-48, 81-63

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.