Σταυρόπουλος: «Αν δεν μας καλύπτει η ασφάλιση, τέλος η Εθνική»

Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος, μιλώντας σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό τόνισε πώς οι παίκτες των «ερυθρόλευκων» δεν θα τεθούν στη διάθεση της Εθνικής αν η ασφάλιση των συμβολαίων τους για τις υποχρεώσεις με τη «γαλανόλευκη» δεν είναι πλήρης.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος, μιλώντας σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό τόνισε πώς οι παίκτες των «ερυθρόλευκων» δεν θα τεθούν στη διάθεση της Εθνικής αν η ασφάλιση των συμβολαίων τους για τις υποχρεώσεις με τη «γαλανόλευκη» δεν είναι πλήρης.

Αναλυτικά η τοποθέτησή του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

-την επιστολή της ΚΑΕ Ολυμπιακός στην ΕΟΚ: «Εμείς ζητήσαμε χθες με επιστολή μας προς την ΕΟΚ για τρίτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια να μας δοθούν τα ασφαλιστήρια των παικτών που συμμετέχουν στην Εθνική και να δούμε τους όρους της ασφάλισης και το αν ισχύουν. Ζητήσαμε το αυτονόητο. Υποτίθεται πως και στο παρελθόν έπρεπε να έχουν ασφαλιστεί. Θέλαμε να δούμε τι καλύπτουν αυτά τα ασφαλιστήρια. Πέρσι η απάντηση από την ομοσπονδία ήταν προφορική, αλλά εμείς ζητήσαμε τα ασφαλιστήρια και ποτέ δεν πήραμε τίποτα. Για κάποιους το αυτονόητο είναι και παράλογο».

-την απάντηση της ΕΟΚ: «Η απάντηση που λάβαμε από την ομοσπονδία εγγράφως αναφέρει στην αρχή της πως η δική μας επιστολή ήταν προκλητική κι απειλητική. Πραγματικά αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Η ΕΟΚ μας ενημερώνει πως η FIBA ασφαλίζει πλήρως τους αθλητές και πως είναι ασφαλισμένα τα συμβόλαια που έχουν οι διεθνείς αθλητές με τις ομάδες τους. Εγώ γνωρίζω πως το ασφαλιστήριο της FIBA καλύπτει ως μέγιστο 2 εκατ. ευρώ και κάθε ομοσπονδία μπορεί να λάβει μάξιμουμ 3 εκατ. ευρώ. Τα συμβόλαια των διεθνών αθλητών που είναι στην Εθνική είναι τουλάχιστον το τριπλάσιο από αυτό το ποσό. Εμείς ζητάμε απλά να μας δώσουν αυτά τα ασφαλιστήρια και να δούμε τι καλύπτουν. Αυτό το ζητάμε χρόνια τώρα και δεν έχουμε λάβει τίποτα. Φανταστείτε ότι εσείς οδηγείτε το αυτοκίνητό σας, σας ζητά η αστυνομία την ασφάλισή σας και δεν την έχετε. Θέλουμε να δούμε αν τα συμβόλαια των αθλητών με την ομάδα τους είναι πλήρως ασφαλισμένα».

-τις κατηγορίες πως ο Ολυμπιακός θέτει θέμα για την Εθνική έχοντας άλλα παράπονα από την ΕΟΚ: «Δεν μπορεί κανένας να κατηγορεί τον Ολυμπιακό ότι παίζει παιχνίδια με την Εθνική, όταν η βάση της είναι ο Ολυμπιακός. Κανένας παίκτης μας δεν έχει αρνηθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Εθνική. Πέρσι, όταν το στείλαμε μετά το τέλος του πρωταθλήματος μάς έλεγαν ότι το στείλαμε εκδικητικά. Φέτος το κάνουμε τώρα, ζητάμε τα συμβόλαια για να ελεγχθούν από μας και να δούμε ότι μας καλύπτουν».

-την αντίδραση της ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Αν δεν μας καλύπτουν τα συμβόλαια, η Εθνική. τέλος για τους αθλητές του Ολυμπιακού. Εμείς τα ζητάμε για να τα ελέγξουμε ότι είναι σωστά και είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Η πληροφόρηση που έχω είναι πως τα ασφαλιστήρια της FIBA καλύπτουν ένα μέρος του ποσού. Η διαφορά του συνόλου των συμβολαίων των παικτών του Ολυμπιακού είναι μεγάλη, πράγμα που σημαίνει πως είναι μερικώς ασφαλισμένοι. Η ΕΟΚ στην απάντησή της μας αναφέρει πως είναι πλήρως ασφαλισμένα τα συμβόλαια, βάσει των συμβόλαιων που έχουν με τις ομάδες και πως υπάρχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Εμείς θέλουμε να τα δούμε. Αν δεν μας καλύπτουν, οι παίκτες του Ολυμπιακού για την Εθνική. τέλος».

-τι γίνεται στο εξωτερικό: «Πέρσι εμείς υπογράψαμε τον Λοτζέσκι, που αγωνίζεται στην εθνική Βελγίου. Αυτόματα η εθνική Βελγίου μάς έστειλε το ασφαλιστήριο με τον παίκτη, που καλύπτει το πλήρες συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Στην Ισπανία υπάρχει αντίστοιχο συμβόλαιο με τη λίγκα και μάλιστα στο διάστημα που είναι στην εθνική ομάδα οι παίκτες, το έξτρα κόστος το καλύπτει η ισπανική ομοσπονδία».

-τις διαμάχες στις κληρώσεις των διαιτητών: «Δεν έχουμε καμία διάθεση να τσακωνόμαστε, αλλά επιτέλους πρέπει σε αυτό το άθλημα να έχουμε επίπεδο διαιτητών που να ανταποκρίνονται στο πολύ υψηλό επίπεδο των αθλητών. Δυστυχώς υπάρχουν συγκεκριμένοι διαιτητές, που δεν έχουν θέση σε αυτό το πρωτάθλημα και είχαν την ευκαιρία να το αποδείξουν αυτό όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στον Ολυμπιακό».

-την κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τη Μακάμπι: «Είναι μια διοργάνωση με νοκ άουτ παιχνίδια, δίχως αύριο. Η Μακάμπι έδειξε ψυχή και πάθος. Είναι άξια διάδοχος του Ολυμπιακού και του τρόπου που κατέκτησε τον τίτλο την τελευταία διετία. Πιστεύω πως άξιζε το τρόπαιο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.