Καλάθης: «Είναι όνειρο το ΝΒΑ»

Την επιθυμία του να αγωνιστεί στο ΝΒΑ εξέφρασε ο Νικ Καλάθης.

Την επιθυμία του να αγωνιστεί στο ΝΒΑ εξέφρασε ο Νικ Καλάθης. Ο νεαρός Έλληνας γκαρντ του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στην κατάκτηση της Euroleague και στον Δημήτρη Διαμαντίδη, ενώ εμφανίστηκε απόλυτα ευχαριστημένος με την έως τώρα πορεία του στον Παναθηναϊκό. Ο Καλάθης μίλησε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Αναλυτικά τόνισε:

Για το αν απογοητεύτηκε τις ημέρες που έμενε στον πάγκο: «Ούτε στιγμή. Κατ’ αρχήν γιατί πίστευα στον εαυτό μου και ήξερα ότι μπορούσα να προσφέρω αυτά που ζητούσε ο προπονητής μου. Άλλωστε, μέσα από αυτή τη διαδικασία είχα την ευκαιρία να συνειδητοποιήσω και να τοποθετήσω στα σωστά κουτάκια πολλά χρήσιμα στοιχεία, που τα αξιοποίησα στη συνέχεια μέσα και έξω από το παρκέ. Έβαλα το κεφάλι κάτω και δούλεψα όσο σκληρά μπορούσα. Μιλώντας με τους συμπαίκτες μου και ξέροντας ότι ο κόουτς είναι δίκαιος ήξερα πως κάνει ό,τι κάνει για το καλό μου. Για να με βοηθήσει να γίνω καλύτερος».

Για το ποιοι τον στήριξαν: «Εκτός από τους προπονητές μου, όλοι οι συμπαίκτες μου. Η ατμόσφαιρα μεταξύ μας είναι τρομερή. Ο ένας βοηθάει τον άλλο γιατί έχουμε έναν κοινό στόχο. Εγώ δεν θα έλεγα μόνο ότι ο ένας στηρίζει τον άλλο αλλά και ότι ο ένας στηρίζει στον άλλο».

Για τον Διαμαντίδη: «Κουράστηκε να κουβαλάει τόσα βραβεία την παραμονή του τελικού. Ήρθε πίσω από το γκαλά και τα έκρυψε λες και τα είχε κλέψει».

Για το ποια είναι η πιο βασική από τις συμβουλές που του έχει δώσει ο Ομπράντοβιτς: «Να παίζω πάντα χρησιμοποιώντας το μυαλό μου.

Για το πότε σιγουρεύτηκε ότι θα στεφθεί Πρωταθλητής Ευρώπης: «Όταν τελείωσε το ματς με τη Μακάμπι. Εντάξει πέρσι υπέγραψα σε μια ομάδα που ήταν ήδη πρωταθλήτρια Ευρώπης, ανήκει σταθερά στην ελίτ αλλά αυτό δεν αποτελεί εγγύηση. Απλά σου αυξάνει τις πιθανότητες να διεκδικήσεις υψηλούς στόχους. Πέρσι από τα δικά μας λάθη κολλήσαμε στο TOP 16. Κι αυτό μας πείσμωσε. Ξέρω ότι πολλοί σπουδαίοι παίκτες χρειάστηκε να περιμένουν και δέκα χρόνια για να γευτούν αυτή τη χαρά. Άλλοι πάλι δεν τα κατάφεραν ποτέ. Με την Μπαρτσελόνα ήταν μια οριακή μονομαχία. Μέχρι τότε δεν παίζαμε τόσο καλά όμως πιστεύαμε στην ομάδα. Κάναμε μια τρομερή σειρά και βγάλαμε έξω το φαβορί. Άνοιξε ο δρόμος οι πιθανότητες έγιναν ακόμη πιο πολλές»

Για το μαρκάρισμα του Ναβάρο: «Ακολούθησα τις οδηγίες. Ή τουλάχιστον προσπάθησα. Είχα τις απαραίτητες πληροφορίες για τον τρόπο που κινείται ο Ναβάρο. Με βοήθησε και η δική μου ταχύτητα. Κατάλαβα ότι τον χρόνο μου τον κέρδισα μέσα από την άμυνα».

Για τις στιγμές στο βάθρο: «Φοβερές στιγμές. Δεν θα τις ξεχάσω ποτέ. Νιώθεις κι εσύ πιο ευτυχισμένος όταν κάνεις πολλούς άλλους ανθρώπους ευτυχισμένους».

Για το εάν δέχθηκε τηλεφώνημα από άνθρωπο του Ντάλας που έχει τα δικαιώματά του στο ΝΒΑ: «Αυτή τη στιγμή είμαι συγκεντρωμένος στην προσπάθεια που έχουμε να πάρουμε άλλους δύο τίτλους. Ειλικρινά δεν με απασχολεί. Έχω έναν χρόνο συμβόλαιο με οψιόν του Παναθηναϊκού. Από την άλλη δεν θα πω ψέματα. Μπορεί η καταγωγή μου να είναι από τη Λήμνο, αλλά έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει σε μια χώρα όπου το όνειρο του κάθε νέου μπασκετμπολίστα είναι να παίξει στο ΝΒΑ. Μη με ρωτήσεις τίποτα άλλο για αυτό το θέμα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.