Μαρκόπουλος: «Δημιουργικός, εκτελεστής και παίκτης που θέλει να κερδίζει ο Κούπερ»

Για τον Ντι Τζέι Κούπερ και τους λόγους που οδήγησαν τον ΠΑΟΚ να τον αποκτήσει, μίλησε ο Χάρης Μαρκόπουλος.

Για τον Ντι Τζέι Κούπερ και τους λόγους που οδήγησαν τον ΠΑΟΚ να τον αποκτήσει, μίλησε ο Χάρης Μαρκόπουλος.

Ο πρώτος βοηθός προπονητή του «Δικεφάλου», μέσω της επίσημης σελίδας της ΚΑΕ στο διαδίκτυο, έκανε την ακτινογραφία του 23χρονου πόιντ γκαρντ, αναφέροντας: «Θεωρήσαμε ότι στο κράμα νέων και έμπειρων παικτών που θέλουμε να δημιουργήσουμε, θα ήταν ευνοϊκό να δώσουμε την ευκαιρία σε ένα νέο παιδί, με δυνατά πόδια και να πάρουμε πολλά από την ενέργειά του, τη θέληση που έχει για διάκριση, αλλά και τις φιλοδοξίες του για μία σπουδαία καριέρα. Επιλέξαμε τον Ντι Τζέι Κούπερ γιατί είναι ένας πόιντ γκαρντ που κοιτά διαρκώς πως θα μπορέσει να δημιουργήσει για τους παίκτες γύρω του και όταν το χρειάζεται η ομάδα να εκτελέσει, μπορεί να το κάνει. Το κάνει με πολλούς τρόπους, ενώ πασάρει σε πολλούς και διαφορετικούς χρόνους. Το πιο βασικό που μέτρησε είναι ότι πρόκειται για έναν παίκτη που πάντα θέλει να κερδίζει, ενώ θέλει, αλλά και μπορεί να κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους».

Στη διάρκεια των συζητήσεων με τον καλαθοσφαιριστή υπήρξε και προσωπική των ανθρώπων του ΠΑΟΚ. Εξήγησε σχετικά ο Χάρης Μαρκόπουλος: «Είχαμε προσωπική επαφή, του εξηγήσαμε το πρότζεκτ και το πρόγραμμά μας, πως παίζει η ομάδα, ενώ του εξηγήσαμε και τη δυναμική του ονόματος του ΠΑΟΚ. Πιστεύω ότι έχει δει αρκετά παιχνίδια του ΠΑΟΚ, είδε και τους φιλάθλους μας και τι ατμόσφαιρα δημιουργούν όταν έρχονται στο γήπεδο κι αυτό νομίζω έπαιξε ρόλο στην απόφαση που πήρε για να έρθει στον ΠΑΟΚ. Υπήρχε και το ταξίδι του Νίκου Σταυρόπουλου στην Αμερική τον περασμένο Απρίλιο, οπότε εκτός από τις πληροφορίες που μαζέψαμε και όσα είδαμε, εμείς, είχαμε και μία σημαντική άποψη από ότι έγινε στο τουρνουά του Πόρτσμουθ (PIT), στο οποίο συμμετείχε ο αθλητής και είδε ο τεχνικός διευθυντής μας και όταν θεωρήσαμε ότι είναι σωστό το τάιμινγκ προχωρήσαμε».

Σε ότι αφορά τα εντυπωσιακά νούμερα του Κούπερ κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών που αγωνίστηκε στο πανεπιστήμιο του Οχάιο, τόνισε: «Αυτό που βλέπει το τεχνικό επιτελείο είναι πως θα μπορέσει να δέσει ο Κούπερ με τους υπάρχοντας παίκτες. Ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει επίσης ότι όταν έρχονται καλαθοσφαιριστές από την Αμερική, ειδικά όταν προέρχονται από κολέγια, θέλουν χρόνο. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και θα δούμε αυτό που μας ενδιαφέρει, έναν παίκτη που εκτός του ότι θέλει να κερδίζει, θα προσπαθεί να κάνει και τους συμπαίκτες του καλύτερους».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.