Ο διαρκής γολγοθάς του Μαρκ Μάρκεθ

Από την κατάκτηση διαδοχικών πρωταθλημάτων στο MotoGP, ο Μαρκ Μάρκεθ βρίσκεται αντιμέτωπος με ακόμη μία δύσκολη στιγμή. Τέταρτο χειρουργείο μέσα σε λίγα χρόνια...

Τον δικό του γολγοθά ανεβαίνει την τελευταία διετία ο Μαρκ Μάρκεθ, καθώς από εκεί που κατακτούσε το ένα πρωτάθλημα μετά το άλλο στο MotoGP, πλέον μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία. Ο Ισπανός αναβάτης της Repsol Honda ανακοίνωσε αιφνιδίως της απόσυρση του από το φετινό πρωτάθλημα, καθώς θα πρέπει να υποβληθεί ξανά σε χειρουργική επέμβαση στον ώμο – για τέταρτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια. “Υποφέρω τόσο πολύ, κάθε σαββατοκύριακο είναι ένας εφιάλτης”, δήλωσε ο Μάρκεθ, περιγράφοντας την κατάσταση που βιώνει το τελευταίο διάστημα.

Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP θα ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και θα χειρουργηθεί από τον εξειδικευμένο Δρ. Χοακίν Σάντσεθ Σοτέλο στην Mayo Clinic της Μινεσότα. Το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί αφορά μία μόλυνση στο κάταγμα και την ψευδάρθρωση με την οποία έχει διαγνωστεί και που κανείς δεν ξεφεύγει γρήγορα. “Είναι η κατάλληλη στιγμή για να επέμβουμε. Πρέπει να σκεφτούμε το μέλλον. Είναι μεγάλη θυσία, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει ανταμοιβή”, επιβεβαίωσε ο team manager της Repsol Honda, Άλμπερτ Πούιγ.

Πόνος, απογοήτευση και στεναχώρια ήταν τα συναισθήματα που είχαν κατακλύσει τον Μαρκ Μάρκεθ, καθώς από τη μία στιγμή στην άλλη, έβλεπε την καριέρα του να έχει πάρει τη χειρότερη τροπή. Εκεί ήταν η στιγμή που η Honda στάθηκε στο πλευρό του, καθώς ανανέωσε το συμβόλαιο του μέχρι το 2024.

Ο 29χρονος Καταλανός βρήκε την ψυχική δύναμη να επιστρέψει στη δράση, μετά από πολύμηνη απουσία, όμως το σπασμένο βραχιόνιο οστό δεν έπαψε ποτέ να τον ενοχλεί. Η κινητικότητα του δεξιού χεριού του ήταν περιορισμένη και σε πολλούς αγώνες αναγκαζόταν να κάνει λιγότερους γύρους στις ελεύθερες δοκιμές για να φυλάξει ενέργεια για τον αγώνα. Ο εφιάλτης είχε μόλις επιστρέψει…

Τελικά, μη μπορώντας να αντέξει τον πόνο, ο Μάρκεθ και το επιτελείο της Honda αποφάσισαν ότι η καλύτερη λύση είναι άλλη μία χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να λυθούν οριστικά αυτά τα προβλήματα. Στα 29 του χρόνια, πλέον, ο Καταλανός αναβάτης καλείται να διαχειριστεί μία ακόμη δύσκολη περίοδο, με στόχο αυτή τη φορά να επιστρέψει εκεί που πραγματικά ανήκει, στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.