Αποφασισμένος ο Κούμπιτσα

Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα δήλωσε ότι πρέπει να επιστρέψει φέτος στη Φόρμουλα 1.

Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα δήλωσε ότι πρέπει να επιστρέψει φέτος στη Φόρμουλα Ένα, ύστερα από τον σοβαρό τραυματισμό του σε αγώνα ράλι στην Γένοβα, πριν από μερικές ημέρες, και πως θα είναι καλύτερος οδηγός, όταν τα καταφέρει. Παρ΄ όλα αυτά, ο 26χρονος Πολωνός αναγνώρισε ότι αντιμετωπίζει μία δυσκολότερη πρόκληση σε σχέση με το 2003, όταν έσπασε το χέρι του σε αυτοκινητικό ατύχημα. Ο οδηγός της Ρενό δήλωσε στην «Gazzetta dello Sport» ότι μπορεί να αισθανθεί τα δάχτυλα του δεξιού χεριού του.

«Πρέπει να επιστρέψω αυτή τη χρονιά στους αγώνες» τόνισε χαρακτηριστικά και θυμήθηκε ένα παρόμοιο περιστατικό πριν από επτά χρόνια, όταν έσπασε το χέρι του, ενώ ταξίδευε ως επιβάτης σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας φίλος του, το οποίο χτυπήθηκε από οδηγό σε κατάσταση μέθης. «Ήταν το ίδιο δεξί χέρι. Όμως, ύστερα από τέσσερις ημέρες, δεν μπορούσα να το αισθανθώ τόσο καλά όσο τώρα και αυτό είναι μία ανακούφιση» επισήμανε μεταξύ άλλων και συνέχισε: «Θέλω να επιστρέψω στην πίστα πιο δυνατός από ποτέ. Γιατί, μετά από αυτά τα περιστατικά, δεν είσαι ο ίδιος, βελτιώνεσαι. Αυτό συνέβη σε μένα το 2007, ύστερα από το ατύχημα στον Καναδά. Έμεινα εκτός για ένα γκραν πρι και, όταν επέστρεψα, ήμουν καλύτερος. Ένας οδηγός δεν πατάει απλά το γκάζι και κρατάει το τιμόνι, είναι κάτι περισσότερο… Είμαι πιο δυνατός ως οδηγός και πνευματικά από το 2007. Και θα είναι το ίδιο αυτή τη φορά, όταν είμαι σωματικά εντάξει».

Οι γιατροί εκτιμούν ότι ο Κούμπιτσα θα χρειαστεί έναν χρόνο, προκειμένου να αναρρώσει πλήρως από το ατύχημα, το οποίο του άφησε σοβαρά τραύματα σε χέρια και πόδια, ενώ οι άνθρωποι της Ρενό έχουν αποδεχθεί ότι θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον τρεις μήνες. Ο Πολωνός έχασε πολύ αίμα και την Κυριακή ήταν για επτά ώρες στο χειρουργείο, καθώς δύο ομάδες γιατρών προσπαθούσαν να σώσουν το δεξί χέρι του.

Στο μεταξύ, δηλώσεις του Κούμπιτσα φιλοξενεί και η αθλητική εφημερίδα της πατρίδας του «Przeglad Sportowy». Σ΄ αυτές ο οδηγός της Ρενό θυμήθηκε πως το 2003 οι γιατροί τον είχαν προειδοποιήσει ότι αντιμετώπιζε τον κίνδυνο να μείνει εκτός αγώνων για ένα χρόνο. Τελικά επέστρεψε στις υποχρεώσεις του (στη Φόρμουλα 3 τότε) ύστερα από διάστημα έξι εβδομάδων. «Αρχικά οι γιατροί μου έλεγαν ότι η αποκατάσταση θα πάρει τουλάχιστον ένα χρόνο. Στη συνέχεια μου είπαν ότι θα χρειαστεί το λιγότερο τρεις μήνες» τόνισε για εκείνο το ατύχημα και συνέχισε: «Αυτή τη φορά θα είναι πιο δύσκολα. Πρέπει να είμαι πιο προσεκτικός».

Τέλος, ο Κούμπιτσα υπερασπίστηκε την αγάπη του για τους αγώνες, καθώς και την απόφασή του να λάβει μέρος στον αγώνα που διεξήχθη κοντά στη Γένοβα. «Οι αγώνες ράλι δεν είναι απλά ένα πάθος» τόνισε στην «Gazzetta dello Sport» και συνέχισε: «Είναι ακόμη σκληρή προπόνηση για τη Φόρμουλα Ένα. Οδηγώ καλύτερα στην Φόρμουλα Ένα, επειδή έλαβα μέρος σε τόσους πολλούς αγώνες ράλι την περυσινή χρονιά. Οι αγώνες ράλι βοηθούν την συγκέντρωσή σου, όταν γίνονται τόσο λίγες δοκιμές στη Φόρμουλα Ένα. Οι αγώνες ράλι μου έχουν επιτρέψει να δουλέψω πάνω σε συγκεκριμένους τομείς, όπου υπάρχει ακόμη χώρος για βελτίωση. Είναι σημαντικό σε μια σεζόν σαν κι αυτή, με 20 γκραν πρι».

Εν κατακλείδι, ο Κούμπιτσα ρωτήθηκε αν θα συνεχίσει να «τρέχει» σε αγώνες ράλι, όταν αναρρώσει και απάντησε: «Δεν ξέρω, θα δω όταν έλθει η ώρα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.