Ολοκληρώνοντας τον αγώνα της Κυριακής ο έλληνας σημαιοφόρος του Ντακάρ 2011 παραμένει στην 76η θέση, ολοκληρώνοντας ακόμα μια επίπονη ημέρα.
Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος ανέφερε:
“Και σήμερα ήταν μια πολύ δύσκολη ημέρα με μεγάλες εκτάσεις και απερίγραπτη σκόνη που σηκώνονταν στον αέρα και μείωνε την ορατότητα. Η άμμος που έμοιαζε με πούδρα ταλαιπώρησε ειδικά εμάς με τις μηχανές καθώς υπήρχαν σημεία που έπρεπε να κάνεις υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περάσεις. Βούλιαζες τόσο πολύ που εμένα μου θυμίζαμε ιστιοπλόους της άμμου”.
Η διαδρομή τελικά μειώθηκε για λόγους ασφαλείας, όπως αποφάσισαν οι διοργανωτές της ASO. Έτσι τα 631χλμ. της ειδικής χρονομετρημένης διαδρομής έγιναν 272.
Ο Έλληνας οδηγός που όπως έχει ο ίδιος δηλώσει σε όλα τα Dakar περιμένει τα δύσκολα για να κάνει επίθεση, διατήρησε τη θέση του στη κατάταξη σε μια ημέρα που είχε πολλές προκλήσεις για τους οδηγούς.
“Καθυστέρησα αρκετά προσπαθώντας να διαβάσω το road book. Η σκόνη ήταν τόση που ήταν πραγματικά αδύνατο να δεις τι έγραφε. Αναγκαζόμουν να σταματώ για να δω που θα πάω μετά ενώ από ένα σημείο και έπειτα οι διοργανωτές χρησιμοποίησαν ελικόπτερα προκειμένου να καθοδηγήσουν τους οδηγούς μέσα στη σκόνη”, επισημαίνει ο Βασίλης Ορφανός, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά λέει ήταν μια μέρα που θύμιζε Σαχάρα όχι μόνο από τη πούδρα αλλά και από τις ακραίες θερμοκρασίες το πρωί και το βράδυ.
Και συνέχισε λέγοντας: “Μένω πιστός στους στόχους μου και συνεχίζω παρά το γεγονός ότι και σήμερα είχα μια μικρή πτώση πάνω στο χτυπημένο μου χέρι η οποία μου προσέθεσε λίγο πρήξιμο στο ίδιο σημείο”.
Ο πρόεδρος της Χιλής στο Μπιβουάκ
Στο Μπιβουάκ της Αρίκα βρέθηκε το Σάββατο ο πρόεδρος της Χιλής, Σεμπαστιάν Πινέρα ο οποίος μάλιστα σε δηλώσεις του εξέφρασε την ελπίδα αλλά κυρίως την πρόθεση οι επόμενοι αγώνες του Ντακάρ να μη περνούν απλώς αλλά να τερματίζουν στη χώρα του.
Σύμφωνα με τον Χιλιανό τύπο και το Περού έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον να είναι μέσα στις διοργανώτριες χώρες το 2012. Ο πρόεδρος του Περουβιανού Ινστιτούτου Αθλητισμού βρέθηκε και αυτός το Σάββατο στο Μπιβουάκ, γεγονός που ενίσχυσε τις φήμες περί “ανόδου” του Ντακάρ μέχρι και τη Λίμα. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο διευθυντής του ράλι Ντακάρ, Ετιέν Λαβίν είναι ένθερμος υποστηρικτής της ιδέας ο αγώνας να επεκταθεί όχι μόνο στο Περού αλλά ίσως και στη Παραγουάη και στη Βραζιλία.