Υπερβάλει ευατόν

Ο Βασίλης Ορφανός αν και τραυματίας από την ειδική διαδρομή της Τετάρτης συνεχίζει ακάθεκτος την περιπέτεια του στο Ράλι Ντακάρ, ανεβαίνοντας 13 θέσεις στην γενική.

Ο Βασίλης Ορφανός αν και τραυματίας από την ειδική διαδρομή της Τετάρτης συνεχίζει ακάθεκτος την περιπέτεια του στο Ράλι Ντακάρ, ανεβαίνοντας 13 θέσεις στην γενική.

Ο έλληνας πρωταθλητής που μετέχει για πέμπτη φορά στον πιο επίπονο αγώνα αντοχής στον κόσμο των μηχανοκίνητων σπορ, ξεκίνησε από την 87η θέση της γενική και τερμάτισε φτάνοντας στην 73η.

Ο Βασίλης Ορφανός ανέφερε συγκεκριμένα: 

“Στο Dakar, το να χαθείς και να πεθάνεις, με το να φτάσεις στην βάση και να πιεις “καφέ” απέχει πολύ λίγο. Κάθε ημέρα έχουμε μια κλασσική διαδικασία επιβίωσης. Το ατυχές πέσιμο της τετάρτης με στρέσαρε λίγο, το ομολογώ, αλλά είμαι καλά και συνεχίζω ακάθεκτος”.

Ο αγώνας βρίσκεται λίγο πριν από τα μισά, οι ανακατατάξεις στην κορυφή τόσο των αυτοκινήτων όσο και των μηχανών δεν έλειψαν, όπως και οι εγκαταλείψεις και οι τραυματισμοί που ήταν και πάλι στην ημερήσια διάταξη, σε μια ημέρα με πολλή πλοήγηση, προσανατολισμό και σκόνη.

Η 5η ειδική διαδρομή

“Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη μέρα σε ένα πραγματικά δύσκολο τερέν με σκόνη και φες – φες, δηλαδή σκόνη σαν πούδρα. Αν ήμουν στην Ελλάδα θα έκανα τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη χωρίς ορατότητα. Τελικά βρήκα το δρόμο με τη διαίσθηση”, περιγράφει ο Βασίλης Ορφανός.

O Έλληνας αναβάτης αλλά και πολλοί άλλοι συναθλητές του χάθηκαν λίγο πριν τελειώσει η ειδική. Οι πραγματικές δυσκολίες όμως ξεκινούν την Παρασκευή, όπου η έρημος Ατακάμα έχει την τιμητική της και συνεχίζονται μετά την ημέρα ξεκούρασης όπου ο αγώνας γίνεται ακόμα πιο σκληρός.

Η πτώση στην 4η ειδική διαδρομή

Γενικότερα, η 4η ειδική ήταν μικρή αλλά επίπονη, που σαν να μην έφτανε η κούραση και η ταλαιπωρία, πέρασαν και από υψόμετρο 4800 μέτρων. Ο Βασίλης Ορφανός αισθανόταν καλά και άρχισε να κερδίζει θέσεις, όμως η σκόνη στα τελευταία 20 χιλιόμετρα ήταν αφόρητη και η άτυχη στιγμή δεν άργησε να έρθει. Ο ίδιας περιγράφει:

“Έπεσα από τη μηχανή και άκουσα ένα κρακ στο χέρι. Ωστόσο σηκώθηκα ανέβηκα ξανά πάνω στη μηχανή και συνέχισα έως τον τερματισμό”.

Σύμφωνα με τους γιατρούς της διοργάνωσης αλλά και της ομάδας του, έχει ένα πολύ μεγάλο αιμάτωμα, αλλά απέφυγε τα πολύ χειρότερα, όπως κάποιο κάταγμα ή η εξάρθρωση αγκώνα που ήταν οι αρχικές φοβίες των γιατρών. Έτσι μπόρεσε να συνεχίσει αφού δεν εμπνέει καμία ανησυχία ο τραυματισμός του.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.