Grand Prix Αυστρίας: Κυρίαχος στο «σπίτι» του ο Φερστάπεν (pics)

Πέμπτη διαδοχική νίκη για τον Μαξ Φερστάπεν στην Αυστρία. Πίσω από τον Ολλανδό παγκόσμιο πρωταθλητή ο Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari και ο Σέρχιο Πέρεζ με το δεύτερο μονοθέσιο των «ταύρων».

Απόλυτος κυρίαρχος ο Μαξ Φερστάπεν και η Red Bull στο Grand Prix της Αυστρίας. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ξεκίνησε από την pole position και είδε πρώτος την καρό σημαία στην πίστα του Σπίλμπεργκ. Αυτή είναι η πέμπτη διαδοχική νίκη για τον Φερστάπεν και συνολικά έβδομη στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο «Mad-Max» ύστερα από την pole position, αλλά και την πρωτιά στον αγώνα Σπριντ πήρε τη νίκη και στον καθιερωμένο αγώνα του τριημέρου με τον καλύτερο χρόνο. Ιστορική νίκη για τον «ιπτάμενο» Ολλανδό καθώς συμπλήρωσε 42 στην καριέρα του, ξεπέρασε στην πέμπτη θέση τον Άιρτον Σένα.

Πίσω από το μονοθέσιο της Red Bull, o Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari. Ο Σέρχιο Πέρεζ ξεκίνησε από την 15η θέση, ωστόσο κατάφερε να ανέβει στην τελευταία θέση του βάθρου.

Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι Κάρλος Σάινθ και το δεύτερο κόκκινο μονοθέσιο, ενώ πίσω του ο Λάντο Νόρις της McLaren. Οι αναβαθμίσεις στα μονοθέσια έφεραν καλά αποτελέσματα και στις δύο ομάδες, παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει αντίδοτο στην κυριαρχία των «ταύρων».

Έκτος ο Φερνάντο Αλόνσο με την Aston Martin. Μέτριο τριήμερο για τις δύο Mercedes, έβδομος ο Λιουίς Χάμιλτον και όγδοος του Τζορτζ Ράσελ.

Αναλυτικά η κατάταξη:

race


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.