Φερστάπεν: «Δύσκολη νίκη, παραμείναμε ψύχραιμοι»

Πού στάθηκε ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull μετά τη νίκη του στο Μονακό.

Ο Μαξ Φερστάπεν αύξησε κατά πολύ την απόσταση από τον Σέρχιο Πέρεζ, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο Μεξικανόςέμεινε εκτός βαθμών.

Όμως τόνισε πως ήταν μια δύσκολη νίκη…

«Ήταν μία αρκετά δύσκολη νίκη, γιατί άρχισα τον αγώνα με τα ελαστικά μέσης γόμας ενώ ο Αλόνσο ήταν με τη σκληρή. Έπρεπε να διατηρήσω τα ελαστικά σε ζωή για αρκετούς γύρους, περιμένοντας τη βροχή. Τα ελαστικά άρχισαν να χάσουν σε απόδοση και οι συνθήκες ήταν δύσκολες. Στη συνέχεια άρχισε να βρέχει και η βροχή δυνάμωνε γύρο με τον γύρο. Οπότε προφανώς έπρεπε να περάσουμε στα ενδιάμεσα ελαστικά. Η πίστα γλιστρούσε απίστευτα. Όταν έχεις τόσο μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους δεν θέλεις να πιέζεις πολύ, ούτε όμως να χάσεις πολύ χρόνο. Οπότε και αυτό το σενάριο έχει τις δυσκολίες του. Ακούμπησα τον τοίχο ορισμένες φορές, αλλά αυτό είναι το Μονακό».

O δις παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 αναφέρθηκε στο σημείο κλειδί του αγώνα. «Παραμείναμε ψύχραιμοι και γυρνάμε στην έδρα μας με τη νίκη και αρκετούς βαθμούς για την ομάδα. Είναι πολύ θετικό να κερδίζεις εδώ και κυρίως να κερδίζεις με αυτές τις καιρικές συνθήκες».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας