Grand Prix Αυστρίας: Νικητής ο Λεκλέρ στο Σπίλμπεργκ, μείωσε τη διαφορά από τον Φερστάπεν (pics)

Ο Σαρλ Λεκλέρ επέστρεψε στην πρώτη θέση του βάθρου με την F1-75 και τη Ferrari, δεύτερος ο Μαξ Φερστάπεν και τρίτος ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Μονεγάσκος μείωσε τη διαφορά από τον Ολλανδό παγκόσμιο πρωταθλητή για την πρώτη θέση.

Επεισοδιακά άρχισε το Grand Prix της Αυστρίας και στην πίστα του Σπίλμπεργκ. Λίγο μετά την εκκίνηση των μονοθέσιων ο Τζορτζ Ράσελ και ο Σέρχιο Πέρεθ είχαν επαφή στον πρώτο γύρο. Ύστερα από την επαφή ο Μεξικανός πέρασε στα pit stop για να ελεγχθεί το μονοθέσιο και στη συνέχεια επέστρεψε στον αγώνα από την τελευταία θέση. Μάλιστα στον 27ο γύρο ο teammate του Μαξ Φερστάπεν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Grand Prix της Αυστρίας.

Στον 40ο γύρο ο Σεμπάστιαν Φέτελ και ο Πιέρ Γκασλί είχαν επαφή με την Γάλλο της AlphaTauri να δέχεται ποινή πέντε δευτερολέπτων. Τα προβλήματα αξιοπιστίας για τη Ferrari και τη F1-75 καλά κρατούν. Ο Κάρλος Σάινθ αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το Grand Prix της Αυστρίας όταν το μονοθέσιο των Ιταλών εμφάνισε νέο πρόβλημα στον κινητήρα. Στο 58ο γύρο ο Ισπανός πιλότος πέρασε εκτός πίστας και η Ferrari πήρε φωτιά ενώ ο Σάινθ βρισκόταν μέσα. Ευτυχώς ο οδηγός της ιταλικής εταιρείας είναι καλά στην υγεία του.

Ο Σαρλ Λεκλέρ παρά τις αντιξοότητες και τα προβλήματα με το γκάζι πανηγύρισε την πρώτη θέση στο 11ο Grand Prix της χρονιάς. Πίσω από τον Μονεγάσκο ο Μαξ Φερστάπεν και η μοναδική Red Bull που παρέμεινε στον αγώνα. Τρίτη θέση για τον Λιόυις Χάμιλτον, ο οποίος φαίνεται ότι βρίσκει τον παλιό καλό του εαυτό παρά το προβληματικό μονοθέσιο της Mercedes. Πίσω από τον Βρετανό ο teammate του Τζόρτζ Ράσελ, με την γερμανική εταιρεία να κάνει 3-4. Την πρώτη πεντάδα ολοκληρώνει ο Εστεμπάν Οκόν. Ο Γάλλος πιλότος της Alpine συμπλήρωσε 100 αγώνες στο πρωτάθλημα της Formula 1.

Σπουδαία εμφάνιση για τον Μικ Σουμάχερ και τη Haas, ο Γερμανός βρέθηκε στην 6η θέση και πρόσθεσε μερικους ακόμα βαθμούς τόσο στη βαθμολογία των οδηγών όσο και των κατασκευαστών. Ακολουθούν Νόρις, Μάγκνουσεν, Ρικιάρντο και Αλόνσο, οι οποίοι κλείνουν την 10άδα των βαθμών.

Αναλυτικά η κατάταξη:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.